MLSZ: Szivics a minimális tartamú büntetést kapta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 16:51
null
Az MLSZ szerint Szivics a minimális tartamú büntetést kapta (Fotó: Czerkl Gábor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta a fegyelmi bizottság részletes indoklását Tomiszlav Szivics féléves eltiltásával kapcsolatban, ez alapján a DVTK vezetőedzője a minimális tartamú büntetést kapta.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, Szivicset visszaesőként hat hónapra eltiltották a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, mert a május 4-én lejátszott Haladás elleni mérkőzést követően televíziós nyilatkozatában arra utalt, „hogy a játékvezetők szándékosan tévedtek a DVTK kárára". A bizottság indoklásában kifejtette: Szivics a nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatával az MLSZ tagjainak hivatalos működésével kapcsolatban olyan tényre (azaz a mérkőzések és helyezések előre eldöntött voltára) közvetlenül utaló kifejezést használt, amely „alkalmas volt arra, hogy az MLSZ működésébe vetett bizalmat megingassa, mert nyilatkozatának tartalma kétséget kizáróan az volt, hogy a bajnoki helyezések előre eldöntöttek."

Márpedig utóbbi a fegyelmi szabályzat 95. paragrafusa alapján fegyelmi vétségnek minősül, amelynek büntetése írásbeli figyelmeztetés, pénzbüntetés vagy három hónaptól két évig terjedő eltiltás lehet.

„Annak a büntetése, aki a fegyelmi vétséget sokszorosítás vagy az írott, illetve elektronikus sajtó útján, vagy egyébként nagyobb nyilvánosság előtt követi el, eltiltás a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől hat hónaptól két évig terjedő időre. A szabályzat alapján tehát a FEB a minimális tartamú büntetést szabta ki a DVTK vezetőedzőjére."

Mivel „az eljárás alá vont sportszakemberrel szemben jelenleg is több fegyelmi eljárás van folyamatban, ezért az FT nem látott arra lehetőséget, hogy vele szemben a minimális tartamú büntetésnél enyhébbet szabjon ki, vagy a büntetés végrehajtását felfüggessze."

Szivics emellett 50 ezres pénzbüntetést is kapott, valamint az MLSZ azt is nyilvánosságra hozta, hogy a március 18-án kirótt 200 ezres büntetését csak az április 15-ai határidő után fizette be.

A mostani szigorú büntetést előre vetítette Csányi Sándor MLSZ-elnök évértékelő beszéde a keddi közgyűlésen, amelyen úgy fogalmazott, kritizálni szabad a játékvezetők teljesítményét, de a jövőben sokkal szigorúbban bünteti majd az MLSZ az olyan kijelentéseket, amelyek arra utalnak, hogy a hibák irányítottak vagy szándékosak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik