MLSZ: Besic 100 000, Szivics 300 000, FTC 600 000!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 19:39
null
A Haladás–Ferencváros mérkőzés után súlyos pénzbírságokat szabott ki az MLSZ fegyelmi bizottsága (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a hétvégi bajnoki mérkőzések után súlyos pénzbüntetésben részesítette a Haladást és a Ferencvárost is.

 

A két zöld-fehér együttes szombathelyi csatája után a fegyelmi bizottság a házigazdát rendezési hiányosságok, valamint szurkolóinak rasszista megnyilvánulása és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt visszaesőként 450000 forintra büntette meg, a vendégeket pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint a megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt, mint visszaesőt 250000 forintra büntette meg.

A ferencvárosiak számára itt nem ért azonban véget a büntetések sora, Muhamed Besic a hazai szurkolókkal szemben tanúsított súlyosan sportszerűtlen magatartásért 100 ezer forintos pénzbüntetésben részesült, az együttes pedig a Diósgyőr elleni mérkőzéssel kapcsolatban további 350 ezres büntetést kapott – rendezési hiányosságok, megbotránkoztató rigmusok, valamint pirotechnikai eszközök használata miatt.

Ez utóbbi találkozón a DVTK 250 ezres pénzbüntetést kapott, a diósgyőriek Videoton elleni Ligakupa-mérkőzése után pedig 80 ezret, Tomiszlav Szivics vezetőedző pedig – sportemberhez nem méltó magatartása miatt, visszaesőként – 300 ezres bírságban részesült.

A DVSC–Újpest összecsapással kapcsolatban a debreceni klub rendezési hiányosságok, a nem megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás miatt, valamint szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint a hangosbemondó rendszer nem előírásszerű működtetéséért 350 ezres büntetést kapott, az újpestiek pedig szurkolóik nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt, mint visszaesőt 300 ezres pénzbírságot kaptak.

A Mezőkövesd mestere, Tóth László a játékvezetők működésének kritizálásáért és személyükre súlyosan sértő kifejezések használatáért 200 ezres büntetést kapott.

A FEB a Pécset a szolidaritási mechanizmus fizetésével kapcsolatos előírások megsértéséért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

További fegyelmi határozatokról ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik