MLSZ: a DVSC-nek 400 ezer forintot kell fizetnie

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.23. 16:00
null
A DVSC-t a szurkolók által bevitt és használt pirotechnikai eszközök miatt is megbüntette az MLSZ (Fotó: Veres Viktor)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) február 23-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

 

NB I

A FEB a DVSC–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, a szurkolók részéről pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és a vendég sportszervezet vezetőjének szidalmazása) 400 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az MTK–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 150 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Videoton–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Videotont mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, szurkolói részéről pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 150 000 forint, az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet, valamint a játékvezető szidalmazása) 150 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

A FEB a Nyíregyháza–Vác mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért 50 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

A FEB az Érd–Ajka mérkőzéssel kapcsolatban az Érdet szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető szidalmazása) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Magyar Kupa

A FEB tárgyalás megtartása után Prukner László vezetőedző (Budafok) korábbi, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől soron következő két Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik