MK: valóra vált álom – Szűcs Lajos fia a Fradi ellen védhet

Vágólapra másolva!
2020.11.14. 06:51
null
Egy biztos: ifjabb Szűcs Lajosnak szombaton a Ferencváros elleni MK-összecsapáson is lesz munkája
A Bicskét erősítő ifjabb Szűcs Lajosnak a háromszoros válogatott kapus édesapja adott tanácsokat a Ferencváros elleni szombati labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés előtt.

 

Szűcs Lajos a Ferencváros ellen védhet! Nem, nem a 47 esztendős, háromszoros válogatott tért vissza a pályára, hanem a korábbi Fradi-kapus fia, a 23 éves ifjabb Szűcs Lajos futballozhat a zöld-fehérek elleni Mol Magyar Kupa-mérkőzésen. A szombaton 14.45-kor kezdődő összecsapáson a 32 közé jutás a tét.

„Nagyon vártuk a sorsolást, s amikor kiderült, hogy a Ferencváros ellen játszunk, mindenki boldog volt, valóra vált az álmunk    – mondta lapunknak az NB III Nyugati csoportjában a 10. helyen álló Bicskei TC kapusa. –    Külön öröm ez nekünk, hiszen az egész család fradista... Nyilván nem mi számítunk esélyesnek, ez nem is lehet kérdés, de jó lenne megszorongatni a Fradit.”

Ifjabb Szűcs Lajos
Ifjabb Szűcs Lajos

Ifj. Szűcs Lajos is játszott korábban a Ferencvárosban, védett az U17-es, az U18-as és az U21-es együttesben.

„Szerepeltem a Fradiban, ellene azonban csak egyszer: amikor távoztam a klubtól, a Fehérvárhoz kerültem, s éppen a zöld-fehérek ellen mutatkoztam be új csapatomban. Jól ment a védés, nem született gól az U19-es meccsen: ezt az eredményt szombat délután is elfogadnám. Naponta többször beszélek édesapámmal, persze a kupameccs is szóba kerül. Azt mondja, úgy kell hozzáállnom a mérkőzéshez, mint egy bajnokihoz, s akkor nem lehet gond. Szerencsére jól megy a játék, hétről hétre én védek, elkerülnek a sérülések, vagyis minden stimmel. Remélem, édesapám büszke lesz rám a kupamérkőzés után.”

A bicskei együttesben a legtöbben dolgoznak és tanulnak a futball mellett, valaki gimnáziumba, más egyetemre jár, de akad utánpótlásedző és üzletben dolgozó futballista is. A „legnépszerűbb” Kürti Zsolt, ő ugyanis fodrász.

„Mondanom sem kell, mindenki hozzá jár megigazíttatni a haját, így garantálhatom, a sérókkal nem lesz gond szombaton sem. Zsolt amúgy a legjobb barátom, a Ferencvárosban is együtt futballoztunk. Nagy élmény vár ránk a Bajnokok Ligája-szereplő Ferencváros ellen, szeretnénk minden percét élvezni.”

Ifjabb Szűcs Lajos édesapja, az NB I-ben 486 alkalommal védő kapus adott tanácsokat fiának az MK-összecsapás előtt.

„Minden szülő szorít a gyerekének  – mondta Szűcs Lajos, aki októberben távozott a Kaposvári Rákóczi kapusedzői pozíciójából. –   Nem mindennapi összecsapás vár a fiamra, még jobb lett volna, ha szurkolók előtt éli át ezt az élményt. Nagy esélyt kaphat, mert a televízió közvetíti a mérkőzést, ország-világ előtt bizonyíthatja, mire képes. Tudom, szinte lehetetlen, de ki kell zárnia azt, hogy a Ferencváros ellen áll a kapuban. Meglátjuk, sikerül-e.”


MOL MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
14.45:
Bicskei TC (NB III)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.00: a 8. forduló sorsolása (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik