Szalai Tamás szerint a fehérvári játékosok maximálisan átérezték a mérkőzés fontosságát (Fotó: Szabó Miklós)

 

Szalai Tamás, a Mol Fehérvár megbízott vezetőedzője a következőket mondta az elődöntőbe jutásról.

„Az első félidőben a Budafok nagyon mélyen védekezett, kiválóan megszervezte a védekezését, miközben mi lassan járattuk a labdát, nem tudtuk őket feltörni, nem volt meg a játék ritmusa. Hiába birtokoltuk többet a labdát, komolyabb helyzetünk nem volt. A második félidőre sikerült ritmus váltanunk, és ennek az eredménye a 2–0-s győzelem. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert a sűrű program közepette koncentráltan és lelkesen dolgoznak az edzéseken és a mérkőzéseken is. Mindenki átérezte ennek a mérkőzésnek a fontosságát. 

Azzal kapcsolatban, hogy kit szeretne ellenfélnek az esti sorsoláson, annyit mondott, teljesen mindegy, a négy között már nincsen könnyű ellenfél. Egyébként, mivel az elődöntőket április 14 -én játsszák le, akkor már Szabics Imre és stábja irányítja a Mol Fehérvárt. 

 

Csizmadia Csaba így értékelt a Budafok kupabúcsúja után.  

„Az első félidő kiegyenlített volt, nagyon szervezetten futballoztunk, próbálkozott ugyan a Fehérvár, de nagy helyzete nem volt. Mi viszont kihagytunk egy óriási lehetőséget. A második félidőt is helyzetekkel kezdtük, be kellett volna rúgni valamelyiket, és akkor teljesen máshogy alakul a mérkőzés. Aztán kaptunk egy peches gólt, megint a megpattanó, a mostani tipikus formánk. Onnantól kezdte már nagyon nehéz volt, a Fehérvár talált még egy gólt, azzal pedig eldőlt a találkozó. Én mindegy egyes mérkőzésből úgy indulok ki, hogy tanuljunk belőle valamit, ebből is tanultunk. A srácokat nem bánthatom, csinálták a dolgukat. Muszáj volt frissíteni a csapaton, mert négy nap múlva megint mérkőzésünk lesz.”

Az első félidőben a Fehérvár nem tudta áttörni a Budafok masszív védelmét, Csizmadia elmondta, a második félidőben sem a szünetben végrehajtott négy csere miatt lazult fel a védekezésük. Azok ráadásul egy kivételével – Zeke Máriót sérülés miatt kellett levinni – tervezett cserék voltak, hogy a sűrű program közepette pihentesse a játékosokat. Sőt, úgy véli, Skribek Alen a meccset is eldönthette volna.

 

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Mol Fehérvár–Budafoki MTE 2–0 (0–0)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Solymosi
FEHÉRVÁR: Kovács Dániel – Fiola, Rus, Hangya, Stopira – Szabó L. (Zivzivadze, 61.) – Nego, Bolla (Bamgboye, 72.), Petrjak (Bourard, 83.) – Pinto, Houri (Dárdai P., 72.). Mb. vezetőedző: Szalai Tamás
BUDAFOK: Póser – Iharos (Huszti, 56.), Vaszicsku, Romic, Zeke (Oláh, a szünetben) – M. Nikolics, Micsinai (Medgyes, a szünetben) – Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. (Kovács Dávid, a szünetben) – Zsóri (Skribek, a szünetben). Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerző: Romic (68. – öngól), Stopira (77.)