MK: „Súlyos vereség? Nem baj! Tudtuk előre, hogy sokat kapunk”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.10.11. 07:23
A megye I-es bajnokin nagyjából 250-en szoktak szurkolni a Toponárnak, a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-mérkőzésre azonban 1200-an látogattak ki. Pedig a drukkerek tisztában voltak vele, hogy az NB I-es csapat valószínűleg nagy gólkülönbségű győzelemmel távozik a Somogy megyei községből. A felcsútiak már a félidőben 6–0-ra vezettek, de ez senkinek a kedvét nem szegte a ragyogó napsütéses szombat délután.

„Meglepődtök majd, amikor zuhanyozni akartok, mert nincs víz. Csőtörés volt Toponáron!” igyekeztek a hazai drukkerek lélektani nyomást helyezni a Puskás Akadémia játékosaira, akik az izzadságcseppekkel nem törődve, az első perctől kezdve nagy iramot diktáltak a megye I-es Toponár elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. És nemcsak ellenfelük kapujára játszottak veszélyesen, de az alapvonal mögül szurkolók közül is rosszul járt valaki: pont telibe találták az éppen csak felbontott sörét.

Jöttök egy sörrel!” – az esetet nem hagyta szó nélkül a sértett.

A 7–0-s vereségellenére a toponári drukkerek egyébként remekül érezték magukat a futballpályán, hiszen arra vártak már 23 éve, hogy ismét NB I-es csapatot láthassanak a gyepen. Elmondták, tisztában voltak azzal, hogy sok gólt kapnak, és valószínűleg egyet sem lőnek, de igen szimpatikus volt nekik a Puskás Akadémia hozzáállása, hogy nem vette félvállról a találkozót.

Videónkból az is kiderül, hogy a félidőben milyen végeredményre számítottak, s kinek a teljesítménye tetszett nekik a hazai csapatból.

ÍGY LÁTTÁK A TOPONÁRI JÁTÉKOSOK A PUSKÁS AKADÉMIA ELLENI MÉRKŐZÉST!

6. FORDULÓ
TOPONÁR SE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–7(0–6)
Toponár,1200 néző. Vezette:Gaál Ákos (Mohos Milán, Gyürüsi Péter)
TOPONÁR: Gelencsér – Krénusz (Homan, 84.), Albrecht, Ivusza T., Hornyák (Miklós D., 76.) – Baranyi (Horváth B., 86.), Pető T. (Krakter, 76.) – Becsi, Orsós, Németh N. (Kabelács, 84.) – Ivusza G. Játékos-edző: Ivusza Gábor
PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. (Auerbach, 74.) – Tamás N., Szolnoki, Spandler, Nagy Zs. – Plsek (Mance, a szünetben), Van Nieff – Slagveer, Baluta (Knezevic, a szünetben), Weslen Junior (Komáromi, 63.) – Vanecek.Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Plsek( 0–1)a 2., Slagveer(0–2 )a 9., Baluta(0–3)a 16., Slagveer(0–4)a 26., Baluta(0–5 )a 28., Nagy Zs.(0–6)a 37., Mance(0–7)a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Ivusza Gábor:
–Nagy öröm, hogy ennyi néző előtt léphettünk pályára. Az a realitás, ami történt, bár a Puskás Akadémia még több gólt is szerezhetett volna. Az első játékrészben nem tudtuk, melyik bolygón vagyunk… Büszke vagyok, hogy idáig eljutottunk, és ilyen minőséget képviselő csapatot fogadhattunk.

Hornyák Zsolt: – Nagyon fontos volt, hogy a betegség után visszatérők és az eddig kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók játéklehetőséghez jussanak. Jó hozzáállással futballoztunk, megadtuk a tiszteletet az ellenfelünknek. Szép támadásokat vezettünk, jó eredményt értünk el, ugyanakkor a Toponár is helytállt. Már korábban is elmondtam, a Magyar Kupa olyan sorozat, amelynek a végén Európába lehet jutni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik