Régen volt sikerélménye a Mol Fehérvárnak (Fotó: Árvai Károly)


„Régen volt ilyen élményem
kezdte az értékelést Márton Gábor, a Mol Fehérvár vezetőedzője arra utalva, hogy csapata az utóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni. – Örülünk a továbbjutásnak, de legfőképp annak, hogy nagyon jó arcát mutatta a csapat. Korán megszereztük a vezetést, növeltük az előnyünket, 2–0 után lezárhattuk volna a meccset, de sajnos rúgtunk még egy gólt, Rus öngóljával pedig szorossá vált a mérkőzés, s nyílt volt a végéig. Megérdemeltük a győzelmet, amiért a srácok keményen megharcoltak. Ránk fért a sikerélmény.

A Fehérvárra a nyolcaddöntőben a Ferencváros vár. A vezetőedző elmondta, revansot akarnak venni a bajnokságban elszenvedett vereségért, de sok újat már nem tud egymásnak mutatni a két rivális. 

Schindler Szabolcs, a Vasas vezetőedzője a következőket mondta a kupabúcsú után.

 
Bolla Bendegúz megúszta zúzódással a csúnya belépőt

„Az első félidőben kicsit megijedtünk, rosszul kezdtünk, az első húsz perc nem tetszett, nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna. A 20. perctől feljavultunk, fegyelmezettebben játszottunk, felvállaltuk a párharcokat. A második félidővel elégedett vagyok, inkább nekünk voltak lehetőségeink, de mindegyiket elpuskáztuk. Sok olyan játékos kapott lehetőséget, akiket a jövőnek szeretnénk építeni, sok fiatal pályára lépett. Nem félek őket berakni, azért vannak a keretben. A 2002-es Kapornai Ákos például nagyon jól szállt be, ha a bepasszára valaki odaér a hosszún, akkor hosszabbítás lett volna. Ahhoz az kellett volna egyébként, hogy több ilyen mérkőzést játszunk az NB II-ben, a másodosztályban azonban kevés csapat játszik ilyen bátran, mint a Fehérvár. Az NB II-ben a csapatok visszaállnak, és kontráznak ellenünk.

 MAGYAR KUPA

8. FORDULÓ
VASAS FC (NB II)–MOL FEHÉRVÁR FC 1–2 (1–2)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Karakó
Vasas: Rados – Szivacski, Litauszki, Tóth B., Kalmár O. – Pátkai (Silye, 68.) – Hinora (Kapornai, 84.), Szatmári L., Köböl (Viczián, 58.), Pekár (Radó, 58.) – Feczesin (Balajti, 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Mol Fehérvár: Kovács D. – Bolla (Nego, 20.), Rus, Stopira, Fiola, Hangya – Alef, Pinto – Petrjak (Houri, 72.), Zivzivadze (Nikolics, 72.), Bamgboye (Szabó L., 72.). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Rus (34. – öngól), ill. Zivzivadze (3.), Petrjak (23.)