MK: Puskás-ötös Csákváron, a Szeged kiejtette a DVTK-t

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 17:55
null
Sahab Zahedi két gólt szerzett a Puskás Akadémiában (Fotó: Meder István – archív)
A Puskás Akadémia 5–2-re győzött a Csákvár vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójának szombati játéknapján, és bejutott a következő körbe. Az NB II-es csapatok rangadóján a Szeged idegenben 1–0-ra megverte a DVTK-t. A Mosonmagyaróvár hosszabbításban ejtette ki az NB III-as Füzesgyarmatot, a Kazincbarcika hajrábeli góllal nyert ugyancsak idegenben a Kozármisleny ellen, míg az Ajka hazai pályán 3–0-ra megverte a Szentlőrincet.

 

CSÁKVÁR–PUSKÁS AKADÉMIA 2–5

A sorsolásnak köszönhetően nem kellett sokat utaznia a Puskás Akadémiának, hiszen a Felcsúttól csupán 15 kilométerre lévő Csákváron játszotta Mol Magyar Kupa-mérkőzését a harminckettőbe jutásért.

Az Aqvital Csákvárt és a felcsúti klubot szoros szakmai kapcsolat köti össze, az NB II-ben szereplő együttes ugyanis az élvonalbeli Puskás Akadémia fiókcsapata, ennélfogva számos labdarúgó fordult meg mindkét együttesben. Talán elég, ha csak Skribek Alen, Spandler Csaba, Markek Tamás, Nagy Zsolt vagy a hazaiaknál futballozó Tamás Nándor, Mészáros Dávid vagy Gazdag Vajk nevét említjük.

Viszont hiába a két település közelsége, a szoros kapcsolat, a szurkolókat nem mozgatta meg az összecsapás, alig több mint százan voltak kíváncsiak a találkozóra. Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője semmit sem bízott a véletlenre, a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, csupán a sérültek hiányoztak, mint például Nagy Zsolt.

A válogatott védője ezúttal a lelátóról figyelhette társait: „El lehet képzelni, mit érzek ilyenkor – jegyezte meg a balhátvéd.– Szerencsére egyre inkább gyógyulok, szeretnék mielőbb visszatérni a többiek közé, ám tudom, nem szabad türelmetlennek lenni. Az orvosok azt mondják, hogy a válogatott szünet után már újra futballozhatok, az pedig még két hét.”

Legerősebb felcsúti összeállítás ide vagy oda, a hazaiak előtt adódott először nagy lehetőség, mégpedig a 13. percben, ám Fejős Áron lábáról Markek Tamás bravúros vetődéssel lelopta a labdát, hat perccel később pedig a léc segítette ki a vendégek kapusát. Úgy tűnt akkor, meglepetést is hozhat a kupameccs, de aztán a 23. percben Zelizi Patrik buktatta Sahab Zahedit a tizenhatoson belül, s a tizenegyest a Puskás Akadémia légiósa értékesítette.

Nem sokkal később pedig már 0–2-t mutatott az eredményjelző, pedig a lelátóról is segítséget kaptak a csákváriak, mégpedig futballértő hölgyektől. Egyikük dobhártyarepesztő hangerővel taktikai-szakmai tanácsokkal látta el a játékosokat, úgymint: „Közelebb, figyeljetek, támadjatok, ez az fiúk, ti vagytok a legjobbak, ne adjátok föl, továbbjuttok!”

A 33. percre azonban eldőlt a találkozó, Zahedi ugyanis megszerezte második gólját, a Puskás 3–0-ra vezetett. Bár a félidő hajrájában szépített a hazai együttes, aztán a másodikban is szerzett egy gólt, csak ráijeszteni tudott a felcsútiakra, megszorongatni nem – a hajrában az NB I-es csapat további két gólt szerezve 5–2-re nyert.

Fejpárbaj a kék mezes szegediek kapuja előtt (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)
Fejpárbaj a kék mezes szegediek kapuja előtt (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)

 

DIÓSGYŐRI VTK–SZEGED 0–1

Jól kezdtek a szegediek, Kundrák Norbert már a 7. percben veszélyeztetett, lövését Braniszlav Danilovics védte, aztán a 14. percben ugyanonnan, a balösszekötő helyéről, 16 méterről lőtt a szegedi támadó – és az a tekerése már beakadt a hosszú alsóba.

Cseke Benjámin kis híján azonnal egyenlített, 40 méteres lövése alig kerülte el az üres szegedi kaput. Többet támadott a DVTK, a játékrész hajrájában sorban rúgta a szögleteket, az egyiknél Cseke lövése egy belépő védőről pattant az alapvonalon túlra.

A második játékrész elején Könyves Norbert fejesét blokkolták a vendégvédők, majd egy ellentámadásból Pintér Ádám éles szögből kapufát lőtt. A meccs végjátékában a szegediek térfelére összpontosult a játék, és Takács János előbb Koman Vladimir léc alá tartó szabadrúgását tolta a léc fölé (93. perc), majd a tisztán, de nem eléggé helyezve fejelő Papp Marcell labdáját védte.

„A mai mérkőzésből az a legfontosabb, hogy nem tudtunk gólt lőni, pedig a focit gólra játsszák. A mérkőzés előtt figyelmeztettem a csapatot, hogy ki kell használni a helyzeteinket, mert ilyen csapatokkal szemben fontos minél hamarabb betalálni, hogy utána könnyebb legyen támadni – idézi a dvtk.eu Kuznyecov Szergejt, a diósgyőriek vezetőedzőjét, aki hozzátette: – A lefújás után azt mondtam a játékosoknak az öltözőben, hogy ilyen játékkal, ilyen hozzáállással nem szégyen kiesni a kupából. A válogatott szünetben lesz időnk javítani a játékminőségen, és tovább fejleszteni a támadásbefejezést.”

Alekszandar Sztevanovics nagyra értékelte, hogy játékosai szenvedéllyel, teljes odaadással játszottak egy jó formában játszó csapat ellen: „Azt is el kell mondani, szerencsénk volt, mert az ellenfél számos lehetőséget alakított ki, de a játékosaim megérdemelték ezt a szerencsét, mert minden labdáért harcoltak a pálya minden részén.”

MOL MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
AQVITAL CSÁKVÁR FC (NB II)–PUSKÁS AKADÉMIA 2–5 (1–3)
Csákvár, 150
néző. Vezette: Nagy Norbert (Szalai Dániel, Varga Gábor)
CSÁKVÁR: Zelizi – Dulló, Alaxai, Karacs (Koval, 78.), Baranyai Á. (László N., 78) – Körmendi, Mészáros D. – Baracskai (Tamás N., 65.), Gazdag V., (Magyar Zs., 65.), Torvund (Hornyák M., 78.) – Fejős Á. Vezetőedző: Tóth Balázs
PUSKÁS: Markek – Mezgrani, Batik, Spandler (Stronati, a szünetben), Favorov (Brandon, a szünetben) – Urblík (Colley, 62.), Van Nieff – Slagveer (Kiss T., a szünetben), Puljic, Corbu – Zahedi (Skribek, a szünetben). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Zahedi (11-esből, 0–1) a 24., Slagveer (0–2) a 27., Zahedi (0–3) a 33., Torvund (1–3) a 39., Alaxai (2–3) a 73., Colley (2–4) a 79., Colley (2–5) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs:
– Remek meccs volt, amelyen megpróbáltuk megszorongatni az NB I-es csapatot. A félidő hajrájában s a második félidő közepén úgy tűnt, sikerült egy kis meglepetést szerezni, aztán gólra gólt kaptunk. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatra, ezen az úton kell járni.
Hornyák Zsolt: – Nem becsültük le fiókcsapatunkat, kevesen vagyunk, a legerősebb összeállításban kezdtük a mérkőzést, a folytatásban megpróbáltam cserékkel frissíteni, minél több játékost lecserélni. Három-nullánál eldőlt a meccs, bár a Csákvár feljött a második félidő derekára, de végül simán továbbjutottunk, s ez volt a legfontosabb.

Diósgyőri VTK (NB II)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 0–1 (Kundrák 14.)
Füzesgyarmati SK (NB III)–Credobus Mosonmagyaróvár (NB II) 1–2
(Popescu 90+2., ill. Deák 12., Sajbán Miklós 105.) – hosszabbítás után
FC Ajka (NB II)–Szentlőrinc (NB II) 3–0 (Doncsecz 10., 29., 58.)
HR-Rent Kozármisleny (NB II)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II) 0–1
(Nagy J. 87.)

Korábban
Balassagyarmati Városi SE (NB III)–Vasas FC 1–2
(Bartos 28. – 11-esből, ill. Ihrig-Farkas 11., Novothny 86.)
Kaposvári Rákóczi FC (NB III)–Zalaegerszegi TE FC 0–2 (Manzinga 54., 65.)
BVSC Zugló (NB III)–Kisvárda 0–2 (Lucas 23., Vida K. 29.)
Szekszárdi UFC (NB III)–Mezőkövesd Zsóry FC 0–3 (Besirovic 22., Lukic 53., Drazsics 65.)
Facultas-Tiszafüredi VSE (NB III)–BFC Siófok (NB II) 0–4 (Nikházi 11., Farkas B. 49., 61., Dénes 90.)
Bölcske SE (Tolna I.)–Budafoki MTE (NB II) 1–2 (Rompos 87., ill. Hajdók 2. – öngól, Beke 43.)
Iváncsa KSE (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II) 3–2 (Medgyes 10. – öngól, Suszter 36., 52., ill. Nagy P. 66., 75. – az elsőt 11-esből)
ESMTK (NB III)–Soroksár SC (NB II) 1–0 (Lucz 70.)
Pécsvárad SE Prosport.hu (Baranya I.)–ETO FC Győr (NB II) 0–4 (Óvári 3., Bencze 10., Szujó 64., Kovács K. 70.)
Balatonfüredi FC (NB III)–Komáromi VSE (NB III) 3–0 (Lasz 17., Imre 49., Bene 78.)
Nagyatádi FC (Somogy I.)–Deszk SC (Csongrád-Csanád I.) 7–0 (Horváth P. 22., 30., 45., Vrban 38., Jerkovics 60., 80., 81.)
Zalaszentgróti VFC (Zala I.)–Monor (NB III) 2–3 (Horváth D. 50., Fábián 79., ill. Hulicsár 2., Agóts 49., Szabó Zs. 75.)
Jászberényi FC (NB III)–Debreceni EAC (NB III) 1–2 (Szöllősi 46., ill. Korhut 12., Szabó L. 90+2.)
Mezőörs KSE (Győr-Moson-Sopron II.)–BTE Felsőzsolca (Borsod-Abaúj-Zemplén I.) 0–4 (Lippai 13., Agárdy 46., Varga Balázs 59., Moroncsik 71.)
Még korábban
Mátészalkai MTK (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–Újpest FC 1–6 (Sárosi M. 8., ill. Csongvai 21., Csoboth 24., Gouré 41., Burekovics 62., Ljujics 73., Varga Gy. 83. – 11-esből)
Szegedi VSE Pizzamonster (Csongrád-Csanád I.)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 0–4 (Lukács R. 27., 33., 90+1., Czékus 39.)
Dorogi FC (NB II)–Budapest Honvéd 0–2 (Lustyik 3. – öngól, Samperio 15.)
FC Nagykanizsa (NB III)–FC Hatvan (NB III) 5–1
(Lőrincz B. 11., Kovalovszki 23., Kondor K. 40., 73., Kovács Gy. 90+2. ill., Kitl K. 65.)

A győztesek továbbjutottak.

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
13.00: Pécsi MFC (NB II)–Paksi FC (Tv: M4 Sport)
15.00: Meton FC Dabas SE (NB III)–Debreceni VSC
15.00: Tiszakécskei LC (NB II)–Kecskeméti TE
15.00: III. Kerületi TVE (NB III)–Mol Fehérvár FC
15.00: Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar I.)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
15.00: Nyergesújfalu SE (Komárom-Esztergom I.)–Szolnoki MÁV FC (NB III)
15.00: Putnok FC (NB III)–Szombathelyi Haladás (NB II)
16.00: Bicskei TC (NB III)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
18.00: XV. Kerületi Issimo SE (BLSZ I.)–MTK Budapest (NB II)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik