Michael Oenning szerint készen állnak, hogy megharcoljanak a kupáért a Puskás Arénában (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Michael Oenning a következőket mondta az Újpest döntőbe jutása után. 

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk a találkozott, nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A legfontosabb momentuma a mérkőzésnek a gólunk volt, hiszen ez adta meg a lehetőséget a győzelemre. A meccsről nem sok jót mondhatok, elsősorban a rossz időjárási körülményekkel és a széllel kellett megküzdenünk. Nagyon sok párharc tarkította a találkozót, az első félidőben a Kisvárda volt erőteljesebb, nagyon jól játszott előre, letámadott bennünket, szerencsénk volt, hogy 0–0-val tudtunk a szünetre menni. A második félidőre sikerült összekapni magunkat, és a mérkőzés vége felé megszereztünk a döntőbe jutást érő gólt. A fiúk készen állnak, hogy megküzdjenek a kupáért. Holnap kényelmesen elnyújtózunk a díványon, és végignézzük a másik elődöntőt, hogy megtudjuk, kivel fogunk megmérkőzni a Puskás Arénában.”

Bár a sajtótájékoztatón érkezett arra vonatkozó kérdés, hogy nem volt az Újpest kezdőjében magyar játékos, és most ezt a csapatot tartja-e a legerősebb Újpestnek, erre nem kívánt reagálni. Mint mondta, erre már hetekkel korábban is megadta a választ. 

Supka Attila így értékelt a Kisvárda kupabúcsúja után.

„Az első félidőben megvoltak azok a lehetőségeink, amikkel eldönthettük volna a mérkőzést. A második félidőben azonban egy irdatlan nagy hiba után kaptunk gólt, amire nem tudtunk válaszolni, pedig a vége felé mindent egy lapra tettünk fel. A gólínségünk, ami már régóta nyomaszt minket, most megint a vesztünket okozta. Az elődöntőbe jutással klubtörténelmet írtunk, de ebben a meccsben benne volt, hogy még nagyobb történelmet írjunk, és bejussunk a döntőbe. Ehhez viszont agresszívebbnek kellett volna lennünk elöl, és jobb döntéseket kellett volna hoznunk a kapu előtt.”

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 0–1 (0–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Bogár Gergő (Szalai Balázs, Márkus Tamás – Káprály Mihály, Solymosi Péter)
KISVÁRDA: Dombó – Hej, Ene, Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov – Sassá (Horváth Z., 81.), Bumba, Kovácsréti (Zlicsics, 61.) – Viana (Jelena, 72.). Vezetőedző: Supka Attila
ÚJPEST: Pajovics – Kastrati, Kutrumpisz, Risztevszki – Pauljevics, Mitrovics, Onovo, Antonov – Croizet (Szakály P., 59.) – Tallo (Bacsa, 86.), Beridze. Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerző: Beridze (0–1) az 54. percben