MK: Nagy eredmény lenne a döntő kiharcolása – Supka

BODNÁR TIBORBODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.14. 12:40
null
Supka Attila klubtörténelmet írt, de nem éri be ennyivel (Fotó: Tumbász Hédi)
Ami Supka Attila negyedik esélye lehet, az Kisvárdán az első és talán soha vissza nem térő alkalom: a döntőbe jutás.

 

– Kupaspecialistának tartja magát?
– Nem. Egy-egy edző arra törekszik csapatával, hogy minden fronton a lehető legjobb eredményt érje el – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Supka Attila, akinek csapata, a Kisvárda Master Good történelmi esély előtt áll az Újpest elleni szerdai kupaelődöntő alkalmával. – Két korábbi együttesemmel, a DVSC-vel és a Budapest Honvéddal háromszor szerepeltem döntőben, ezek közül egyet tudtunk megnyerni. Nagyon bízom benne, hogy szerda estére meglesz a negyedik finálém.

– Ami a Kisvárda történetének első döntője lenne, de jelenlegi csapatával már a négy közé jutással klubtörténelmet írtak. Maradt még motiváció?
– Biztos vagyok benne, hogy kettőzött erővel küzdünk, de nemcsak mi, hanem az Újpest is, különösen most, hogy az új kiírás szerint egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Szereztünk tapasztalatot az Újpestből, sajnos fájdalmasat, hiszen éppen egy hónapja, az idegenben játszott bajnokin három nullára kaptunk ki. Abból is lehetett tanulni, ugyanazokat a hibákat nem követjük el még egyszer, és ha a legutóbbi két bajnoki meccsünkön, a Fehérvár és a Mezőkövesd ellen minket jellemző elszántsággal futballozunk, esélyünk lesz kiharcolni a döntőbe jutást hazai pályán az Újpest ellen.

– Fájdalmas tapasztalatokról beszélt korábban, de azért a bajnokság őszi-téli szakaszában egyszer sikerült legyőzniük a szerdai ellenfelet idegenben négy kettőre, hazai pályán pedig egy egyes döntetlen született. Ezek az eredmények utalhatnak egy kiegyenlített szerdai párharcra?
– Azokból a mérkőzésekből nem szabad kiindulni, mert azóta mindkét csapatnál változott a keret, az Újpest edzőt is cserélt. Nálunk az a probléma, hogy sok a sérültünk, a meghatározó játékosok közül Rubus Tamás, Lucas, Szlobodan Szimovics és újabban Jaroslav Navrátil sem hadra fogható, holott nekik mindig helyük lenne a csapatban. Ugyanakkor az elmúlt időszakban azok a játékosok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, akik a helyükre kerültek, ennek folytatását várjuk.

– A Mezőkövesd elleni győzelmet követően volt egy félmondata, amely szerint nyugodtabban készülhetnek a kupaelődöntőre és a bajnoki hajrára egyaránt. Ez valóban így van?
– A hangsúly azon van, hogy nyugodtabban, de nem nyugodtan, mert még nincs vége a bajnokságnak, matematikailag nem dőlt el a bennmaradásunk. Sokat jelenthet és önbizalmat adhat játékosainknak, hogy győztes meccs után készülhettünk a szerdai összecsapásra, most csak erre gondolunk. Nagy eredmény lenne itt, Kisvárdán a kupadöntős szereplés kiharcolása. Az azt követő öt bajnokin pedig talán meg tudjuk szerezni az élvonalbeli tagságunk meghosszabbításához szükséges pontokat.

– Két éve a Honvéd edzőjeként átélhette, hogy a Ferencváros az ön csapata elleni meccs után a vereség dacára bajnoki címet ünnepel, ugyanabban az idényben kupadöntőt játszott a kispestiekkel. Ezen a hétvégén a bajnoki címvédéstől karnyújtásnyira lévő Fradi érkezik Kisvárdára az NB I-ben... Aláírná a két évvel ezelőtti események megismétlődését?
– Ha az eredmény ugyanaz lenne, mint a két évvel ezelőtti mérkőzésen, amelyet három kettőre megnyertünk, természetesen elégedett lennék, arról nem is beszélve, hogy azon a meccsen biztossá válhat a bennmaradásunk. És nyilván örömmel játszanánk kupadöntőt.

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
17.30:
Kisvárda Master Good–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik