MK: „Miért ne verhetnénk ki az Újpestet?” – Szolnokon meglepetésre készülnek

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.02.09. 11:09
null
Csalóka: Tisza Kálmán (balra) nem fél a labdától (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
A DVSC ellen bravúreredményt produkáló Szolnoknál abban reménykednek, az Újpesttel szemben is sikeres lesz a csapat a Magyar Kupában.

 

Bravúrt hajtott végre szombaton az NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV, ugyanis a másodosztályban először győzte le a csapat a Debreceni VSC-t. Nos, kedden megismételhetik a sikert a szolnokiak, igaz, nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában, hiszen a legjobb tizenhat csapat közé jutásért az Újpestet fogadják.

Visszakanyarodva az NB II-es tabella listavezetője, a DVSC elleni győzelemhez, a 2–1-es bajnoki sikerhez egy góllal járult hozzá a hazaiak 28 éves középpályása, Tisza Kálmán, aki ifistaként a Magyar Futball Akadémián nevelkedett.

„Három évet töltöttem a Honvédnál, ám a felnőttcsapatban csak Ligakupa-mérkőzésen játszottam, de az akadémián szerzett tudást Szolnokon hasznosíthatom” – mondta lapunknak Tisza Kálmán.

A középpályás meghatározó játékosa az NB II-es együttesnek, mert nem csak a védekezésből veszi ki részét, de feltalálja magát a kapu előtt is, s egyáltalán nem a véletlen műve, hogy öt gólnál tart a bajnokságban.

„Természetesen örültem, hogy gót szereztem a DVSC ellen, viszont van kihívás előttem, hiszen a Magyar Kupában még nem voltam eredményes, ám ami késik, nem múlik – jó is lenne, ha az Újpest elleni meccsen megtörne a jég. Amennyiben még szombat délelőtt kérdezett volna valaki az esélyekről, akkor biztos továbbjutást emlegetek, de azóta láttam Simon Krisztiánékat az MTK elleni bajnokin, s bizony kicsit elbizonytalanodtam, így óvatosan azt mondom, a futballban minden megtörténhet, akár az is, hogy nyerünk. Nálunk nincsenek sztárok, viszont jó emberek alkotják a keretet, s az alázatos munka meglátszik a pályán. Az állandóság miatt fokozatosan fejlődünk, s nagyobb célokat is megfogalmazunk magunknak, most például azt, hogy tévés meccsen miért ne verhetnénk ki az Újpestet is a kupából.”

Az újpestiek is kellő önbizalommal várják a keddi találkozót. Nem csoda, hiszen eredményes futballal verték meg 3–1-re az MTK Budapestet bajnoki mérkőzésen. Érthetően Michael Oenning vezetőedző is elégedetten szólt a látottakról, s bizakodva várja a kupameccset. A szakvezető abban reménykedik, hogy Szolnokon is kellő összhangban működnek majd együtt a csapatrészek, különösképpen a védelemmel volt megelégedve, s mindenképpen jó jelnek tartja a kupameccs előtt, hogy stabilizálódott a hátsó sor is.

MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ
Február 9., kedd
13.00:
Tarpa SC (megyei I.)–Diósgyőri VTK
19.45: Szolnoki MÁV FC (NB II)–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Február 10., szerda
13.00: Dorogi FC (NB II)Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
13.00: III. Kerületi TVE (NB III)Budapest Honvéd
13.00: Aqvital FC Csákvár (NB II)Paksi FC
13.00: Hódmezővásárhelyi FC (NB III)Puskás Akadémia FC
13.00: Soroksár SC (NB II)Kisvárda Master Good
13.00: Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)MTK Budapest
13.00:FÉMALK-Dunavarsány (megyei I.)Budafoki MTE
13.00:Tállya KSE (NB III)Kaposvári Rákóczi FC (NB II)
13.00:Taksony SE (NB III)BFC Siófok (NB II)
13.00:Debreceni EAC (NB II)Debreceni VSC (NB II)
14.00:Pécsi MFC (NB II)Szombathelyi Haladás (NB II)
15.00:FC Ajka (NB II)Mezőkövesd Zsóry FC
19.45:Vasas FC (NB II)Mol Fehérvár FC (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Február 11., csütörtök
13.00: Tiszafüredi VSE (NB III)–Zalaegerszeg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik