„Nem tudom, mi okozta a feszültséget a mérkőzés után, de már az első félidőben is voltak összeszólalkozások. Szerencsére én ebből kimaradtam” – reagált a lefújás utáni jelenetekre Gazdag Dániel.

A két kiállítással végződő eseményről Jagodics Márk beszélt bővebben az M4Sportnak, amiből kiderült, hogy Davide Lanzafame viselkedésén háborodtak fel a vendégcsapat játékosai. A Haladás csapatkapitánya elmondta, a Honvéd csatára a mérkőzés után felpofozgatta, megfogta a nyakát a 17 éves Szekér Ádámnak.

 
Mátyus János vezetőedző nem titkolta, hogy a mérkőzésen már a Csákvár elleni, hétvégi bajnoki is a fejében járt, s az NB II-ben kieső helyen álló csapatának jelenleg kevésbé fontos a kupában való továbbjutás. Ennek ellenére a visszavágón is megtesznek mindent, hogy legyőzzék a Honvédot.

Mint ismert, a következő idénytől a továbbjutás a Magyar Kupában végig egy mérkőzésen dől majd el, erről is elmondta a véleményét Gazdag Dániel és Nagy Gergő. A két, sérülés után visszatérő játékos emellett új csapattársukról, Ugrai Rolandról is ejtett néhány szót. Mátyus János pedig arról beszélt, milyen változások történtek a Haladásnál, mióta ő a vezetőedző, valamint hogyan élte meg, hogy az első élvonalbeli klubja – amelynél játékosként öt idényt töltött el – kellett irányítania a csapatát. 


MAGYAR KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–HALADÁS 1–0 (0–0)
Illovszky-stadion, 1809
 néző. Vezette: Káprály Mihály (Buzás Balázs, Medovarszki János)
HONVÉD: Tujvel – Kálnoki-Kis, Kamber, Niba – Mezgrani, Nagy G. (Hidi, 66.), Banó-Szabó, Gazdag (Aliji, 66.), Kukoc – George (Moutari, 73.), Lanzafame. Vezetőedző: Giuseppe Sannino
HALADÁS: Gyurján M. – Tóth D., Jagodics M., Németh M., Bosnjak – Szekér – Schuszter (Illés B., 81.) , Holdampf, Jancsó A. (Farkas II B., 66.), Rácz F. – Szalay (Tóth-Gábor, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Kukoc (1–0) az 57. percben
Kiállítva: Kálnoki-Kis, Jagodics M. (mindkettő dulakodásért) a 92. percben
MESTERMÉRLEG:
Giuseppe Sannino: 
– Nehéz meccsen vagyunk túl, de a továbbjutási esélyekről nem beszélek. Nem vagyok jós, nem tudom, mire lesz elég az egygólos győzelem, egyelőre a visszavágó helyett a hétvégi bajnokival akarok foglalkozni. Ami a meccset illeti, a végeredmény mellett még annak örülhetünk, hogy néhány játékosunk hosszabb kihagyás után ismét játszott, valamint sikerült kapott gól nélkül lejátszani a párharc első felvonását.

Mátyus János: – Vereség után ritkán gratulál az edző a saját csapatának, most mégis ezt teszem, mert fegyelemmel, lelkesedéssel és szenvedéllyel futballozva eltüntettük a két csapat közti különbséget. A szívemben mindig ott lesz a Honvéd, azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy a lefújás után az egyik kispesti játékos hátulról megütötte a tizennyolc esztendős futballistámat.