Pintér Attila elégedett volt az új igazolások, köztük a gólt szerző Rui Pedro teljesítményével (Fotó: Földi Imre)


Pintér Attila,
a Mezőkövesd mestere a következőket mondta a továbbjutás után.

„Igazi kupameccset játszottunk, mindkét fél hajtott a továbbjutásért, mindent elkövetett annak érdekében, hogy ez sikerüljön. A Diósgyőr az első húsz percben próbált ránk minél nagyobb nyomást helyezni, de jól kezelték a helyzetet a játékosaim. Külön öröm számomra, hogy akik télen érkezetek, azok nagyon jól alkalmazkodtak a játékhoz, úgy látom, be tudtak illeszkedni. Rui Pedro személyében is sikerült olyan játékost igazolni, aki a segítségünkre tud lenni, és ugyanezt tudom elmondani Chrienről, valamint Vojtusról is. Még egyszer mondom, olyan kupameccset játszottunk, ami nagyon jót tesz a magyar futballnak, ilyen mérkőzésekből kellene minél több.”

Kitért arra is, hogy a DVTK a legutóbbi találkozójuk óta sokat erősödött, a pénteki bajnokin is jó meccsre számít, és természetesen három ponttal akarnak hazatérni Miskolcról. 

Zoran Zekic szerint a DVTK játéka nem volt elég agresszív (Fotó: Földi Imre)


Zoran Zekic,
a DVTK vezetőedzője így látta a kupabúcsú okait.

„Az első harminc percben kiegyenlített játék folyt, viszont  ezt követően két naiv gólt kaptunk, amivel nagyon megnehezítettük a saját helyzetünket. Mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de a cserék sem tudtak segíteni. Az első félidőben próbáltunk játszani, de hiányzott az agresszivitás, túl nagy területeket hagytunk a Mezőkövesdnek a középpályán, és a hosszú labdák után az összes lecsorgott a hazaiak szedték össze. Ezek voltak a főbb problémáink.”

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–0 
(2–0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilágyi S.
Mezőkövesd: 
Szappanos – Farkas D. (Vadnai, 81.), Pillár, Szeles T., Vajda S. – Rui Pedro (Cseri, 65.), Martic (Karnyicki, 81.), Chrien (Kamenar, 65.) – Vutov (Jurina, 76.), Nagy D., Vojtus. Vezetőedző: Pintér Attila
DVTK: Malenica – Sesztakov, Karan, V. Soldo, Pikk – Max (Márkvárt, 61.),  Zivulic – Zsiga (Suljic, 61.) – Roshi (Grozav, 61.), Ivanovszki (Vanecek, 62.), Drazsics (Molnár G., 73.). Vezetőedző: Zoran Zekic
Gólszerző: Rui Pedro (37.), Vutov (42.)

A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

Szerdán
13.00: Paksi FC–Budafoki MTE
13.00: Tállya KSE (NB III)–MTK Budapest
14.00: ZTE FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
16.00: Puskás Akadémia FC–Újpest FC
16.00: Debreceni VSC (NB II)–BFC Siófok (NB II)
17.00: Szombathelyi Haladás (NB II)–Kisvárda Master Good
17.30: Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!