Az ETO kiejtette a Mol Fehérvárt a Magyar Kupában

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 19:51
A labdarúgó Mol Magyar Kupa csütörtöki, negyedik negyeddöntőjében az NB II-ben kilencedik helyen tanyázó ETO FC 2–1-re legyőzte az élvonalbeli bajnokságban a hatodik pozícióba visszacsúszó, legutóbb kupadöntős Mol Fehérvárt.
Stopira (jobbra) szeme árulkodó, aligha számítottak Fehérváron arra, hogy a másodosztályú ETO ellen sem sikerül megtörni a nyeretlenségi szériát, és ez az MK-búcsúba kerül majd (Fotó: Török Attila)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Stopira (jobbra) szeme árulkodó, aligha számítottak Fehérváron arra, hogy a másodosztályú ETO ellen sem sikerül megtörni a nyeretlenségi szériát, és ez az MK-búcsúba kerül majd (Fotó: Török Attila) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
ETO FC (NB II)–MOL FEHÉRVÁR FC 2
1 (0–1)
Győr,
ETO Park. Vezette:Zierkelbach Péter (Tóth II Vencel, Georgiou Theodoros)
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Kiss M., Bagi, Csonka, Forgács (Tamás K., 58.) – Vitális, Tuboly, Torma, Szimcso (Óvári, 67.) –Farkas B. (Bacsa, 94.). Vezetőedző: Klausz László
Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola, Bese (Nego, 61.), Stopira, Hangya – Rúben Pinto, Dárdai P. (Kodro, 90+3.), Lednev (Makarenko, 61.), Alef, Petrjak (Rus, 80.) – Nikolics N. (Bamgboye, 80.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző
: Kiss M. (71.), Farkas B. (90+3. – 11-esből), ill. Petrjak (43.)
Kiállítva: Fiola (72.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két nagyon rossz formában lévő csapat találkozott egymással a Magyar Kupában. Sem a Fehérvár, sem az ETO nem tudott még nyerni ebben a naptári évben a bajnokságban – mégis az egy osztállyal feljebb játszó vendégek számítottak esélyesebbnek. Az ETO felkészült a nyomásra, a Fehérvár sokáig nem is tudta feltörni a győri védelmet. A 43. percben aztán Ivan Petrjak nagyszerű lövéssel előnyhöz juttatta a vendégeket.

A második félidőben is sokáig a Vidi érvényesült, de Kiss Máté lövése megváltoztatott mindent: jól eltalált szabadrúgásgóllal egyenlített a hazai csapat. A gól után Fiola kiállítása nehéz helyzetbe hozta a fehérváriakat, akik ennek ellenére próbálkoztak, az utolsó tíz percben többször is gólhelyzetbe kerültek. Ám a csattanót még hátravolt: Óvárit buktatta Stopira a tizenhatoson belül a rendes játékidő ráadásában, a büntető nyomán pedig Farkas Balázs Kesző erővel, pontosan lőtte a jobb alsóba a labdát. Az ETO így bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. 21

A Magyar Kupa utolsó negyeddöntőjét követően az M4 Sport stúdiójában megrendezték az elődöntők sorsolását. Ez alapján kiderült, hogy az egyedüliként állva maradó másodosztályú csapat, az ETO FC Győr a Ferencvárost fogadja, a Paks pedig a címvédő Újpestet látja vendégül.

MAGYAR KUPA
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

ETO FC Győr (NB II)–Ferencváros
Paksi FC–Újpest

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+5. perc: Farkas B. helyett Bacsa P. a pályán.

90+4. perc: Kodro jön Dárdai helyére.

90+3. perc: GÓÓÓL! Farkas B. berúgja a büntetőt a jobb alsóba! 21

90+2. perc: Stopira hagyja ott a lábát a tizenhatoson belül a mellette elszaladó Óvári előtt: tizenegyes!

90+1. perc: Négy perc a ráadás a rendes játékidő végén.

89. perc: Bagin pattan meg veszélyesen a labda, szögletet rúghatnak a vendégek. A szöglet már veszélytelen.

88. perc: Jobbról érkező beadás után Csonka fejeli a labdát kapu mellé.

85. perc: Dárdai baloldali szöglete után Rus négy méterről fejeli a labdát a kapu fölé.

83. perc: Egy balról beívelt szabadrúgás után Stopira lövi a labdát kapu fölé 7 méterről.

80. perc: Funso és Rus érkezik a pályára, Nikolic és Petrjak a két lecserélt fehérvári játékos.

77. perc: R. Pinto kap sárgát.

75. perc: Vitális éles szögből az oldalhálóba lövi a labdát.

72. perc: Emberhátrányba kerül a Fehérvár! Fiola megkapja a második sárga lapját.

71. perc: Egyenlít az ETO!Kiss M. a bal felsőbe lövi a szabadrúgást. 1-1.

70. perc: Óvárit rúgja fel Alef a kaputól 17 méterre.

67. perc: Óvári Zsolt váltja Szimcso Viktort.

64. perc: Kovács K. kap sárgát.

62. perc: Fehérvári helyzet: Petrjak lövését Fadgyas védi, a kipattanót Hangya lövi el keresztbe a kapu előtt.

61. perc: Toma kap utólag sárgát.

61. perc: Kettős csere a vendégeknél: Ljednyev és Bese helyére Nego és Makarenko érkezik.

58. perc: Fiola kap sárgát.

58. perc: A sérült Forgács helyére Tamás Kornél érkezik a győri együttesbe.

58. perc: Kovács K. szökteti remekül Farkast, aki az ötös jobb sarkáról lőhet, de Kovács D. jól lép ki a kapujából, és védeni tud.

55. perc: Ljednyev kap sárgát, a labdát szerző Szimcsót rúgta fel.

54. perc: Szimcso érintésétől elesik Stopira, így a győri játékos nem viheti kapura a labdát: szabadrúgás jár a vendégek javára.

51. perc: Szimcso jobbról, 22 méterről próbálkozik, a lövése azonban elmegy a kapu előtt.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

A masszív győri védekezésen egyszer megtalálta a rést a székesfehérvári csapat az első félidőben.

45. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: GÓÓÓL! Vezet a MOL Fehérvár! Petrjak 17 méterről a jobb felsőbe bombázza a labdát.0-1

40. perc: Alef csúsztatja meg a labdát Petrjak baloldali szöglete után, a hosszún Nikolics érkezik, de a győri védelemnek sikerül közbeavatkoznia.

27. perc: Kiss M. szögletét Farkas B. csúsztatja meg, a labda elmegy Kovács D. kapuja előtt.

26. perc: Tuboly esik el Alef mellett a tizenhatoson belül. Szöglet következhet.

20. perc: R. Pinto próbálkozik távolról, pontatlan a kísérlet.

14. perc: Ljednyev 17 méterről lövi az oldalhálóba a labdát.

3. perc: Farkas B. kap sárgát. Rúben Pintót rúgta fel keményen a felezővonalnál.

2. perc: Kavarodás alakul ki a vendégek kapuja előtt Toma beadása után, végül sikerül Fiolának felszabadítani.

1. perc: A fehérmezes ETO kezdi a meccset. Piros-kékben a fehérváriak.

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB II középmezőnyében tanyázó ETO FC a 2022-es évben eddig csak kupameccsen győzni tudó, a bajnokságban viszont sorra veszítő Mol Fehérvár ellen.

A továbbjutás egy mérkőzés alapján dől el. Amennyiben a rendes játékidő döntetlennel végződik, 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha az sem hoz döntést, tizenegyespárbaj határoz arról, hogy melyik csapat jut az elődöntőbe.

RENGETEG EMLÉKEZETES MÉRKŐZÉST JÁTSZOTT már közös történelme során Győrben a két csapat – a legutóbbit szinte napra pontosan hét esztendeje, 2015. március 1-jén. Azon a bajnokin a Vidi két góllal is vezetett, a vége azonban 2–2 lett, érdekesség, hogy a vendégek első találatát jegyző Nikolics Nemanja, és a győriek részéről a 91. percben egyenlítő Priskin Tamás csütörtökön is pályára léphet. A mostani összecsapás mindkét oldalon rossz sorozatot zárhat le, az ETO tavasszal két döntetlen mellett háromszor is pont nélkül maradt, a Mol Fehérvár pedig mind az öt meccsét elvesztette.

„Nem ilyen szezonkezdetet terveztünk, szeretnénk javítani – indította a beszélgetést a szerdai gyakorlás előtt Vernes Richárd, a győriek 30 esztendős futballistája. – A játékunk olykor rendben volt, a szerencse azonban akkor sem állt mellettünk, vasárnap az Ajka ellen pedig nagyon rosszul játszottunk. A Magyar Kupában az a szép, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, bármi megtörténhet, ha jó napot fogsz ki. Ezt bizonyítottuk korábban a Puskás Akadémia ellen, és bizonyítani akarjuk csütörtök este is, nem utolsósorban azért,mert tudjuk, a szurkolóinknak mennyire fontos ez a párharc.”

Az ETO a sorozat előző körében csak nagy nehézségek árán jutott túl az NB III-as Nagykanizsán (hátrányból fordítva 3–2-re győzött), ugyanakkor a legjobb 32 között nagy meglepetésre búcsúztatni
tudta a Puskás Akadémiát – Vernes Richárd találatával.

„Érdekes találkozó volt, elsősorban a védekezésre koncentráltunk és kontrákból próbáltunk veszélyeztetni – ment vissza az időben a győriek támadója. – Azzal nem akarok foglalkozni, hogy az ellenfelünk idén valamennyi bajnokiján pont nélkül maradt, valamiért eddig nem jött ki a lépés, pedig erős a Mol Fehérvár játékoskerete. Előbb vagy utóbb kijön majd a gödörből, remélem, nem ellenünk következik be. Vannak szép emlékeim, hiszen a Honvédban győztes gólt lőttem a kilencvenkettedik percben a Fehérvárnak, amikor pedig a DVTK-val nyertünk a Sóstói Stadionban, gólpasszt adtam. Hogy elégedett lennék-e ha szoros meccsen érvényesülne a papírforma? A tisztes helytállás jól hangzik, de nem szeretek szimpatikus vesztes lenni, a bravúros győzelem ugyanakkor nagy lökést adna a
folytatásra!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik