MK: az Újpest és a DVTK is gond nélkül jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 14:24
null
Az Újpestnek nem okozott gondot a ZTE felülmúlása (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az Újpest hazai pályán 2–0-ra legyőzte a ZTE-t, így 6–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A DVTK Mezőkövesden búcsúztatta a Ceglédet, a Sopron pedig hazai pályán fordította meg a párharcot a Csákvár ellen. A Mezőkövesd Gyirmóton jutott tovább idegenbeli góljának köszönhetően, a Szolnok könnyedén nyert a Szentlőrinc ellen. Egyetlen harmadosztályú csapatként az Érdet kiejtő Budafok lesz ott a negyeddöntőben.

 

 

ÖSSZEFOGLALÓK

ÚJPEST–ZTE

A továbbjutás lényegében már az odavágón eldőlt, hiszen a Megyeri útra ezen a találkozón visszatérő Újpest 4–1-re nyert Zalaegerszegen. Ennek megfelelően a visszavágó is az újpestiek szája íze szerint alakult, igaz, az első félidőben nem esett gól. Nem úgy, a másodikban: előbb Nagy Gábor talált közelről a hálóba, majd Souleymane Diarra távoli lövése akadt be, így az Újpest 2–0-s győzelemmel ünnepelte a visszatérését a Szusza Ferenc Stadionba, összesítésben pedig 6–1-gyel lépett a következő körbe.

DVTK–CEGLÉD

A bajnokságban meglehetősen rossz formát mutató Diósgyőrre a Magyar Kupában könnyebb feladat várt: az idegenbeli 1–0-s győzelmét kellett ideiglenes otthonában, Mezőkövesden megtartania a másodosztályú Cegléd ellen. A leckét már az első félidőben teljesítette Horváth Ferenc csapata, előbb Ugrai Roland kapufáról kipattanó szabadrúgását Tamás Márk lőtte remek mozdulattal a hálóba, öt perccel később pedig Ugrai egy újabb pontrúgásból eleresztett bombája már utat talált a kapuba. A DVTK 2–0-ra nyert, így kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel búcsúztatta a Ceglédet.

SOPRON–CSÁKVÁR

A két másodosztályú együttes párharcának első felvonását a Csákvár 2–1-re megnyerte hazai pályán, ennek megfelelően pedig a Sopron lépett fel támadólag a visszavágón. Póti Krisztián már a 6. percben betalált, a folytatásban pedig hiába támadott sokat a Csákvár, a hajrában Erdélyi László is gólt lőtt, így a Sopron 2–0-ra győzött, és 3–2-es összesítéssel a legjobb nyolc közé lépett.

GYIRMÓT–MEZŐKÖVESD

Nem sokkal a mérkőzés előtt derült ki, hogy a Haladásnak nemet mondó Olekszij Antonov elfogadta a Gyirmót ajánlatát – az ukrán támadó a Mezőkövesd elleni mérkőzés 58. percében be is mutatkozott új klubjában.

A 0–0-val véget érő első mérkőzés után sokáig úgy tűnt, a második összecsapás sem hoz gólt. A 63. percben aztán Hudák Dávid megtörte a párharcban a gólcsendet: az általa kiharcolt szöglet után a hazaiak kapujába fejelt (0–1). 15 perccel később negatív hős lett Hudákból, aki a saját tizenhatosán belül lekönyökölte Novák Csanádot, a megítélt tizenegyest Simon András lőtte a kapuba (1–1).

A Gyirmót már nem tudott újabb gólt szerezni, így idegenben szerzett találattal a borsodi együttes jutott be a legjobb nyolc közé.

SZOLNOK–SZENTLŐRINC

A másodosztályú Szolnok az első mérkőzésen 2–0-s győzelmet aratott az NB III-as Szentlőrinc otthonában, a második találkozót így viszonylag nyugodtan várhatta. A MÁV ettől függetlenül nem vette félvállról az ütközetet, Hajba Tamás szögletet követő fejesével már a 8. percben vezetést szerzett (1–0). Két perccel később Pintér Norbert váltotta gólra Kenderes Zoltán passzát, növelve a hazaiak előnyét (2–0). Nem sokkal a fordulást követően tovább nőtt a különbség: Csirmaz István kiharcolt tizenegyesét Nikola Pantovics értékesítette, ezzel beállította a végeredményt (3–0).

BUDAFOK–ÉRD

Az ellenfeléhez hasonlóan harmadik vonalbeli Érd 2–1-re megnyerte az első mérkőzést, a Budafok így abban a tudatban lépett pályára, hogy bár hátrányban van, adott esetben egy gól is elég lehet a továbbjutáshoz. Oláh Lóránt a 40. percben szállította a hazaiaknak a szükséges találatot, a 70. percben aztán megduplázta saját, illetve csapata góljainak is a számát (2–0), így 3–2-es összesítéssel – 1912 óta íródó történetében először – a legjobb nyolc közé került az NB III-as Budafok.

A Honvéd–Ferencváros párharc visszavágójáról ide kattintva olvashat bővebben.

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Vasas–Dorog (NB II) 4–0
Továbbjutott:
a Vasas, kettős győzelemmel, 6–1-gyel

JEGYZŐKÖNYVEK

ÚJPEST–ZALAEGERSZEG 2–0 (0–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1009 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Zoltán, Szalai Balázs)
ÚJPEST: Kovács Z. – Balázs B. (Kecskés, 60.), Pávkovics, Heris, Szűcs – Windecker, Diarra – Nagy G., Cseke (Andrics, 53.), K. Hazard – Lázok (Angelov, 72.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
ZTE: Fadgyas – Angyal, Króner (Polényi, 60.), Forgács, Deutsch – Oláh (Kretz, 52.) – Jakab, Bedi, Ágoston (Ekker, 65.), Babati – Paudits. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Nagy G. (1–0) a 49., Diarra (2–0) az 57. percben
MESTERMÉRLEG
Nebojsa Vignjevics: – Rendkívül lassú mérkőzés volt, ezt kár lenne tagadni. Mindkét csapat a hétvégi bajnoki találkozóra tartalékolt. Győzelemmel hangoltunk a Fradi elleni derbire, és ez jó előjel.
Csató Sándor: – Az Újpest továbbjutása megérdemelt a két mérkőzés alapján. Voltak lehetőségeink otthon is, itt is, úgyhogy nem vallottunk szégyent.

DIÓSGYŐRI VTK–CEGLÉDI VSE 2–0 (2–0)
Mezőkövesd, 236 néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Szert Balázs)
DIÓSGYŐR: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Makrai (Szarka, 73.), Dausvili (Kitl, a szünetben), Nono, Elek (Vela, 73.) – Ugrai, Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc
CEGLÉD: Tulipán – Valkovszki, Albert I., G. Bíró, Szalkai – Majoros (Jakab L., 53.), Lengyel B. – Kovács L., Tihanyi (Szlezák, 65.), Szabó V. – Peres (Karacs, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Mihály
Gólszerző: Tamás M. (1–0) a 31., Ugrai (2–0) a 36. percben
Továbbjutott: a DVTK, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Horváth Ferenc: – A kupában mindig a továbbjutás a legfontosabb! A nyolc között vagyunk, és ez a siker erőt adhat a Debrecen elleni bajnokira is. Az első félidőben sikerült eldönteni a mérkőzést. A másodikban azt kértem, hogy járassuk sokat a labdát, támadjunk, de a fejekben láthatóan az motoszkált, hogy szombaton nagyon fontos mérkőzés vár a csapatra.
Nagy Mihály: – A hazai vereség után szinte nem maradt esélyünk a bravúrra. Számunkra már az is nagy dolog, hogy bejutottunk a tizenhat közé. A DVTK sokkal erősebb csapat, és ezt érvényesítette is. Fiataljaink becsülettel harcoltak, igyekeztek megnehezíteni az ellenfél dolgát, nem vallottak szégyent.

GYIRMÓT FC GYŐR–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, 300 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Farkas Balázs, Becséri Gergely)
GYIRMÓT: Rusák – Achim, Kiss M., Radeljic, Présinger – Veres, Kolcák – Madarász (Simon A., 62.), Tancsik (Antonov, 58.), Szegi (Novák Cs., 68.) – Csiki. Vezetőedző: Urbányi István
MEZŐKÖVESD: Dombó – Farkas D., Hudák, Szeles, Pauljevics – Egerszegi, Sulek (Tóth B., 33.) – Molnár G. (Orosz M., 71.), Strestík, Kink (Diallo, 60.) – Veszelinovics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Hudák (0–1) a 63., Simon A. (11-esből, 1–1) a 75. percben
Továbbjutott: a Mezőkövesd, 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal
MESTERMÉRLEG
Urbányi István: – Sajnálhatjuk a találkozó elejét, öt perc elteltével már kettő góllal is vezethettünk volna. A mérkőzés középső szakasza nézhetetlen volt, nem csodálkoztam, hogy sokan elégedetlenkedtek. A végén mindkét kapunál voltak helyzetek, de sajnos nem tudtuk begyötörni a továbbjutást jelentő gólunkat. A hétvégén mindennél fontosabb találkozó vár ránk, senkinek sem szabad „tartalékolnia”.
Tomiszlav Szivics: – Fontos volt, hogy a Paks elleni pofon után fel tudjunk állni. Éreztem, ha sikerül gólt szereznünk, akkor továbbjuthatunk. A második játékrészben bátrabban futballoztunk, és bár a minőségi cserék után feljavult a Gyirmót, örülök neki, hogy sikerült megtartanunk az eredményt.

SOPRONI VSE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–0 (1–0)
Sopron, 200 néző. Vezette: Szőts Gergely (Király Krisztián, Huszár Balázs)
SOPRON: Gelei – Fazakas, Sifter, Póti, Németh M. – Csordás, Kapacina (Deme, 73.), Gyürki (Nagy P., 60.) – Eszlátyi, Erdélyi, Szabó L. (Batizi-Pócsi, 45.). Szakmai igazgató: Supka Attila
CSÁKVÁR: Dániel – Hajdú S., Dulló, Lipcsei, Baranyai – Molnár T. (Lőrincz, 61.), Kékesi, Nyilasi (Molnár Cs., 61.), Fényes – Sejben, Oldal (Szalai T., 66.). Vezetőedző: Vincze István
Gólszerző: Kapacina (1–0) a 7., Erdélyi (2–0) a 84. percben
Kiállítva: Dulló a 90. percben (reklamálásért)
Továbbjutott: a Sopron, 3–2-vel
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA: – Ebben a találkozóban minden benne volt, ami egy ilyen kiélezett helyzetben szükségeltetik. Régen nyertünk hazai pályán, számunkra nagyon fontos volt ez a győzelem, megérdemelten jutottunk tovább.
Vincze István: – Sajnos nagyon korán gólt kaptunk, utána a fiúk mindent elkövettek a továbbjutásért, de nem sikerült.

BUDAFOKI MTE–ÉRDI VSE 2–0 (1–0)
Budafok, 1500 néző. Vezette: Berke Balázs (Lémon Oszkár, Mohos Milán)
BUDAFOK: Szabó B. – Vég, Vaszicsku, Grúz, Khiesz – Csizmadia – Vankó (Fekete M., 75.), Illés D. (Margitics, 68.), Ihrig-Farkas (Kovács D., 32.) – Pölöskey P., Oláh L. Megbízott edző: Elekes József
ÉRD: Kertész – Országh, Csiszár Z., Hegedűs N., Pintér N. – Koós (Palásthy, 74.), Pallagi – Tárkányi (Gyurácz, 34.), Melczer V., Kelemen P. (Ebedli Z., 88.) – Balázsovics. Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gólszerző: Oláh L. (1–0) a 39., Oláh L. (2–0) a 70. percben
Továbbjutott: a Budafok, 3–2-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Elekes József: – Az első félidőben kissé idegesen játszottunk, de a második félidőben sok helyzetet sikerült kidolgoznunk, sajnos azonban ezekből többet kihagytunk. A két mérkőzés alapján mégis megérdemelten jutottunk a legjobb nyolc közé.
Limperger Zsolt: – Az első negyvenöt percben nekünk volt három nagy lehetőségünk, de nem sikerült azokkal élnünk. A második félidőben bíztam benne, hogy hasonló lesz a játék képe, de a hazaiaknak is voltak helyzeteik, amelyek közül egyet berúgtak, és ez el is döntötte a mérkőzést. Most már a szombati, ETO elleni hazai mérkőzésünkkel foglalkozunk.

SZOLNOKI MÁV FC–SZENTLŐRINC SE 3–0 (2–0)
Szolnok, 200
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
SZOLNOK: Gazsi – Hajba, Balogh M., Tóth B., Dedics (Csizmaz, 40.) – Kenderes, Berdó P. – Tóth L. (Kánya, 43.), Pintér N., Magyar B. – Pantovics (Földi M., 69.). Vezetőedző: Balogh Pál
SZENTLŐRINC: Ambrusics – Dudás (Királyházi, 55.), Bodó, Nagy R., Kalmár – Füredi (Domonkos, 56.), Horváth P., Turi T., Berdó V. (Temesvári, 63.) – Tóth A., Nagy M. Edző: Turi Zsolt
Gólszerző: Hajba (1–0) a 8., Pintér N. (2–0) a 10., Pantovics (11-esből, 3–0) az 52. percben
Továbbjutott: a Szolnok, kettős győzelemmel, 5–0-val
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Arra törekedtünk, hogy már az elején bebiztosítsuk a továbbjutásunkat, és ez sikerült is. A lényeg, hogy kapott gól nélkül, magabiztosan, kettős győzelemmel jutottunk be a negyeddöntőbe.
Turi Zsolt: – Nem vallottunk szégyent, megpróbáltuk megnehezíteni a szolnokiak dolgát, de ez volt a realitás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik