Micsoda debütálás! Takács mesterhármasa, DVSC-továbbjutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.01. 17:58
null
Takács Tamás három góljával a mezőny legjobbjának bizonyult (Fotó: MTI)
A DVSC 5–0-ra legyőzte a Nyíregyházát a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így 7–1-es összesítéssel jutott tovább.

A harmadosztályú Nyíregyháza az első meccsen megmutatta, egyenrangú partnere tud lenni az élvonalbeli nagy riválisnak, de hazai pályán is 2–1-es vereséget szenvedett. Ráadásul szerencséje sem volt Mátyus Jánosnak, Rubus Tamás és Törtei Tamás eltiltás miatt nem szerepelhetett a visszavágón, sérülés miatt Pölöskey Péter, Zoran Kosztics és Rezes László sem volt bevethető.

Kiváló hangulatban kezdődött meg a találkozó, mert bár csak 2235-en látogattak ki a Nagyerdei Stadionba, a debreceni B-közép visszatért, ráadásul a Nyíregyházát is elkísérték jó néhányan.

Meg is volt a lehetősége a Szparinak a meglepetésre, de hiányzott egy gólra éhes csatár középről, így ezek csak helyzetek maradtak. A Loki azonban kíméletlenebbnek bizonyult, gólra váltotta ziccereit. Takács Tamás első meccse volt a DVSC első csapatában, és nem akármilyen debütálás volt ez.

A 16. percben a felívelt labdára Ovszijenko nagyon rosszul jött ki, Takácsmegelőzte a kapust, elvitte mellette a labdát, majd az üresen tátongó kapuba passzolt (1–0).

A 37. percben eldőlt a továbbjutás kérdése és a találkozó is. Ferenczi János verte meg a bal oldalon Csorba Szabolcsot, levitte az alapvonalra a labdát, visszagurította Takácsnak, aki hat méterről egyből a bal felsőbe lőtt (2–0).

A második félidőben úgy tűnt, a Nyíregyháza már feladta, a hazaiak ezt gólokkal használták ki. Takács mesterhármasig jutott, miután jó labdát kapott a bal oldalon. Bár elsőre úgy tűnt, lesen van, de nem volt, mivel Farkas Márk nagyon beragadt a jobb oldalon. Ismét elhúzta a labdát Ovszijenko mellett, és az üres kapuba lőtt (3–0).

Tisza Tibor több ziccert is elrontott, ám a 71. percben betalált. Ferenczi bal oldali beadása után egy az egyben ment a kapusra, a visszaérő védők mellett még három (!) cselt is megcsinált és nem passzolt a mellette érkező Ognjen Djelmicnek, így csak egyetlen választása volt: gólt lőni. Megtette, ballal a jobb alsóba passzolt (4–0).

A találat azonban Djelmicnek is összejött, Tisza indítása után rosszul vette át a labdát, de elhúzott a védők mellett, és ezúttal ellőtte ballal a labdát (korábban volt, hogy nem tette meg), Ovszijenko nem tudott menteni, ezzel kialakult az 5–0-s végeredmény. A Loki simán, 7–1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

DEBRECENI VSC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 5–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2235 néző. Vezette: Vad II (Bozó, Farkas B., Radványi)
DVSC: Verpecz – Lázár P., Máté P., Szatmári Cs., Ferenczi J. – Jovanovic (Varga J., a szünetben), Bódi, Tisza, Djelmic – Takács T. (Horváth Zs., 65.), Sidibe (Nagy Z., 58.)
NYÍREGYHÁZA:
Ovszijenko – Szokol (Kis G., 86.), Szalai V., Rakovics, Farkas M. – Ramos, Zofcák, Abdouraman, Csorba (Kapacina K., 78.) – Harsányi, Szécsi M. (Pálinkás, a szünetben)
Gólszerző: Takács T. (16., 37., 52.), Tisza (71.), Djelmic (85.)
Továbbjutott: a DVSC 7–1-es összesítéssel.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük figyelmüket, olvassák el összefoglaló cikkünket is!

90. perc: véget ért a találkozó, 7–1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé a Debrecen.

86. perc: Szokol Zsolt helyett Kis Gergő a pályán.

85. perc: GÓL!!! DJELMIC IS GÓLLAL DEBÜTÁLT! Tisza indítása után Djelmic rosszul vette át a labdát, de elhúzott a védők mellett, és ezúttal ellőtte ballal a labdát (korábban volt, hogy nem tette meg), Ovszijenko nem tudott menteni, 5–0!

84. perc: újabb elrontott Tisza-ziccer, Lázár passza után hat méterről a visszaérkező védőbe lőtte a labdát.

78. perc: Csorba Szabolcs helyett Kapacina Kevin a pályán.

73. perc: ott lehetett volna az ötödik is, Horváth Zsolt akarta ziccerben átemelni a labdát Ovszijenkón, de nem sikerült, a kapusban kötött ki a labda.

71. perc: GÓL!!! Ferenczi bal oldali beadása után TISZA mehetett egy az egyben a kapusra, de a visszaérő védők mellett még három (!) cselt is megcsinált, nem passzolt a mellette érkező Djelmicnek, így csak egyetlen választása volt: gólt lőni. Megtette, ballal a jobb alsóba passzolt, 4–0!

65. perc: lejön a meccs hőse, Takács Tamás helyén Horváth Zsolt folytatja.

62. perc: Farkas bal oldali beadása után Verpecz jött ki remekül a kapujából és mentett, elütötte a labdát.

Csatár helyett jobbhátvéd.

58. perc: Ibrahima Sidibe helyett Nagy Zoltán a pályán.

54. perc: Pálinkás cselezgetett, majd betört volna a tizenhatoson belülre, ám Lázár megállította.

Micsoda bemutatkozás! Három gól az első meccsén a nagy rivális kapujában.

52. perc: GÓL!!! TAKÁCS MESTERHÁRMAS!Jó labdát kapott a bal oldalon TAKÁCS, elsőre úgy tűnt, lesen van, de nem volt, mivel Farkas Márk nagyon beragadt a jobb oldalon. Ismét elhúzta a labdát Ovszijenko mellett,most azonban nem passzolt, hanem az üres kapuba lőtt, 3–0!

Tisza lelkének is jót tett volna a gól, 2015. október 17., a Békéscsaba 7–0-s kiütése óta nem szerzett gólt a támadó középpályás.

46. perc:RÖGTÖN ZICCER! Takács megint elvitte a labdát Ovszijenko mellett, ám csak az alapvonal előtt érte el a labdát, önzetlenül visszagurított Tisza elé, aki 13 méterről fölé vágta a labdát.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Csere a szünetben mindkét oldalon: Szécsi Márk helyett Pálinkás Gergő folytatja a vendégeknél, a hazaiaknál Varga József váltotta Aleksandar Jovanovicot.

„A csapat kikaparta nekem a gesztenyét, remélem, van bennem még egy-két gól” – mondja a szünetben az M4 Sportnak a kétgólos Takács.

45. perc: EGY MÁSODPERCET SEM HOSSZABBÍT VAD II, SZÜNET!

42. perc: azért nem adja fel a bosnyák, 16 méterről, jobbról lőtt, de Ovszijenko könnyedén védett.

Djelmic is először kezd a DVSC-ben, neki azonban – legalábbis egyelőre – nem kíséri gól a debütálását.

40. perc: MI MARADT KI?! Bal oldali beadást követően Djelmic teljesen üresen volt, de hat méterről nem találta el a kaput, a jobb kapufa mellé lőtt.

Összesítésben már 4–1-re vezet a Loki, innen nehéz lesz felállnia a Szparinak.

37. perc: GÓL!!! ELDŐLT! TAKÁCS-DUPLA! Ferenczi verte meg a bal oldalon Csorbát, levitte az alapvonalra a labdát, visszagurította TAKÁCSNAK, aki hat méterről egyből a bal felsőbe lőtt, 2–0!

Ha jött volna ott egy Pölöskey…

36. perc: bal oldali Nyíregyháza-beadás után Verpecz szörnyen jött ki a kapujából, mellényúlt a labdának, de nem lett belőle veszély, mert vendégcsatár nem érkezett.
35. perc: újabb vendégszöglet, Zofcák végezte el ezt is, de újra debreceni fejről pattant kifelé a labda.

33. perc: tűzijáték a Nyíregyháza kapuja előtt, Sidibe lövését Ovszijenko még védte, mielőtt Djelmic ismételt volna, Ramos szerelt.

32. perc: Djelmic beadása nem volt rossz, a Szpari szerencséje, hogy Szécsi visszazárt a támadással és szögletre mentett.
31. perc: a teljesen eseménytelen perceket jobb oldali vendégszöglet törte meg, amit kifejeltek a hazai védők. Majd újra sarokrúgás jött, ezúttal a bal oldalról – azt is kifejelték a hazaiak.
26. perc: két veszélytelen jobb oldali beadást hatástalanított könnyedén a debreceni védelem.
24. perc: Zofcák szabadrúgását Sidibe fejelte ki.

A találkozóra 2235 néző látogatott ki a Nagyerdei Stadionba.

18. perc: ígéretes bal oldali Nyíregyháza-beadás után Szatmári vágta ki a labdát.

Összesítésben már 3–1-re vezet a Loki.

17. perc: azonnal válaszolt volna a Szpari, ám Szécsi lövése nem sokkal elkerülte a Loki-kaput.

A Diósgyőrből érkező Takács első gólja a DVSC első csapatában.

16. perc: GÓL!!! TAKÁCS TALÁLATÁVAL VEZET A DEBRECEN! A felívelt labdára Ovszijenko nagyon rosszul jött ki, TAKÁCS megelőzte a kapust, elvitte mellette a labdát, majd az üresen tátongó kapuba passzolt, 1–0!

13. perc: Tisza lövése a csapattársat, Takácsot találta el, aki lesen volt.
12. perc: Szécsi felé szállt a Nyíregyháza felívelése, Lázár azonban követte a támadót és kivágta a labdát.
10. perc: Ramos rúgta fel Jovanovicot, de nem kapott sárgát.

8. perc: SZPARI-HELYZET! Ramos szerzett labdát a jobb oldalon, 12 méterre a kaputól, közel az alapvonalhoz középre lőtt, ám beadása nem talált társat.

7. perc: veszélytelen sarokrúgás.
6. perc: Lázár ment fel jól a jobb oldalon, de becsúszva szerelték. A szögletet nem lehetett egyből elvégezni, mert a játékvezetőnek rendet kellett tennie középen.
5. perc: Harsányi indult meg nagy lendülettel a bal oldalon, de a tizenhatoson belül szerelték.

A debreceni ultrák újra a helyszínen támogatják a csapatot, azt ígérik, visszahozzák a fanatizmust a stadionba.

3. perc: Tisza lőtt 20 méterről, de jócskán fölé.
2. perc: jobb oldali beadás után Szalai Vilmos tisztázott.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

Gyászszünettel indult a meccs a közelmúltban elhunyt debreceni szurkolók emlékére. A Szparit az ultrák is elkísérték.

Kondás Elemér is változtatott a hétvégi kezdőcsapatán, de a Nyíregyházánál több a hiányzó, tartalékos összeállításban a Szpari. Rubus Tamás és Törtei Tamás eltiltás miatt nem szerepelhet a mai Magyar Kupa-visszavágón, sérülés miatt Pölöskey Péter, Zoran Kosztics és Rezes László sem bevethető.

„Nem lesz egyszerű mérkőzés, de már az első meccs sem volt az, biztos vagyok benne, hogy sokat kell tennünk a sikerért. Ennek megfelelően készülünk, teljes erővel arra koncentrálunk, hogy sikerrel vegyük az akadályt – mondta Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője az mlsz.hu-nak. – Az első mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink arra, hogy hamarabb megszerezzük a győztes gólt, végül csak a hajrában sikerült a magunk javára fordítani a találkozót, kulcsfontosságúnak tartom, hogy most jobb hatásfokkal használjuk ki az adódó helyzeteket. A Nyíregyháza szinte minden játékosa élvonalbeli rutinnal rendelkezik, sokan ráadásul Debrecenben futballoztak korábban, számukra biztosan extra motivációt jelent, hogy bebizonyítsák, ma is megállnák a helyüket a Lokiban. Lesznek változások az újpesti mérkőzéshez képest a kezdőcsapatban, de a keretünk szinte ugyanaz lesz, mint hétvégén, ezért ha úgy adódik, cserékkel bármikor tudunk változtatni a mérkőzés közben.”

„Nem adtuk fel a továbbjutás reményét, úgy megyünk Debrecenbe, hogy nyerni akarunk, és tovább szeretnénk jutni – jelentette ki Rezes László, a Loki korábbi, a Nyíregyháza jelenlegi játékosa. – Számunkra a legfontosabb az lenne, hogy a mérkőzés elején sikerüljön gólt szerezni, mert ebben az esetben az ellenfelünkön nagy lenne a nyomás a folytatásban. A három héttel ezelőtt hazai mérkőzésen sikerült gyorsan betalálnunk, akkor uraltuk is a játékot, sajnos a hajrában elkerülhető gólt kaptunk, és ezzel fordítottak a debreceniek. A mérkőzés képe alapján azonban bizakodhatunk a visszavágó előtt, mert a Debrecen nem tudott fölényben futballozni ellenünk. Nem dőlt el a párharc, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mi jussunk a legjobb négy közé.”

Köszöntjük kedves olvasóinkat a DVSC–Nyíregyháza Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágójának élő tudósításában! Hamarosan kezdetét veszi a találkozó!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik