MK: az Újpest és a tizenegyesek – Pintér Attila mumusai

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 13:05
null
Pintér Attilának nincs szerencséje az Újpest elleni kupameccsekkel (Fotó: Török Attila)
Az Újpest–Mezőkövesd (1–1 után tizenegyesekkel 5–4) kupanegyeddöntő után egyre inkább úgy tűnik, a Magyar Kupában Pintér Attila csapatainak a tizenegyesek a mumusai, miközben a Mezőkövesd minden tétmeccset nézve, a 90 percek alapján már 15 mérkőzés óta veretlen. Az Újpest nyolc idény alatt ötödször játszhat kupaelődöntőt, a legutóbbi négy elődöntőjéből háromszor a döntőbe is bejutott – statisztikák.

♦ A korábban már öt csapattal (Matáv Sopron, Ferencváros, Vasas, Győri ETO, Puskás Akadémia) is a Magyar Kupa döntőjébe jutó, edzőként kétszeres kupagyőztes Pintér Attilánakaz Újpest ellen elbukott keddi párharc volt a harmadik, amikor tizenegyesekkel veszített az MK-ban. Legutóbb, 2018-ban a Puskás Akadémiával szintén az Újpest ellen (2–2 után 5–4-re), míg 2006-ban a Vasas vezetőedzőjeként a Fehérvár ellen kapott ki (2–2 után 6–5-re) – utóbbi kettő egyaránt kupadöntő volt.

ÚJPEST–MEZŐKÖVESD

Pintér Attila a 2017–2018-as idény óta nem edzősködött, ami azt is jelenti, hogy a legutóbbi két alkalommal, amikor a Magyar Kupában irányíthatta aktuális csapatát, egyaránt az Újpesttől szenvedett vereséget – mind a kétszer hosszabbítás után tizenegyesekel.

♦ Az Újpest FC legutóbb a 2017–2018-as idényben jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé – akkor a negyeddöntőben az MTK-t búcsúztatta –, az elődöntőben a Balmazújvárost verte meg, majd a döntőben 2–2 után tizenegyesekkel a Pintér Attila irányította Puskás Akadémiát. Az Újpestben a keddi, győztes csapatból négyen játszottak a három évvel ezelőtti kupadöntőn: Branko Pauljevics, Vincent Onovo,a kapus Filip Pajovics – ő akkor egy tizenegyest hárított, kedden kettőt –, valamintAntonio Perosevic, utóbbi játékos viszont akkor még a Puskás Akadémia labdarúgójaként lépett pályára, s érdekesség, hogy a rendes játékidőben mind a kétszer ő állította be az 1–1-es, illetve a 2–2-es végeredményt.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC

Az Újpest 2014 tavasza óta ötödször jutott be a legjobb négy közé a kupában, az előző két alkalommal, 2018-ban és 2016-ban az elődöntőből a döntőbe is bekerült, ahogy 2014-ben is (2018-ban és 2014-ben győzött a fináléban a PAFC és a DVTK ellen, 2016-ban kikapott a Ferencvárostól). A Magyar Kupa elődöntőjében legutóbb 2015-ben, a Videotonnal szemben maradt alul az Újpest, a kétmeccses párharcban két vereséggel. A lilák még a jelenlegi kupakiírásban is szembekerülhetnek a négy között a fehérváriakkal: ha a Vidi kiveri a Budafokot, és az elődöntő sorsolásánál egymást kapja a két csapat.

A Mezőkövesd, ha csak a rendes játékidőben elért végeredményeket nézzük, akkor a keddi 1–1-es döntetlennel sorozatban a 15. tétmeccsén maradt veretlen. Legutóbb tétmérkőzésen decemberben, a ZTE-től kapott ki a bajnokságban 3–0-ra, azóta viszont nyolcszor nyert és hétszer játszott döntetlent.

♦ Az Újpest és a Mezőkövesd ebben az idényben kedden harmadik alkalommal találkozott: októberben, hazai pályán a fővárosiak (1–0-ra), januárban, már Pintér Attila irányításával a kövesdiek győztek (3–2-re).

♦ Az Újpest FC vezetőedzője, Michael Oenning harmadszor játszik aktuális csapatával a Magyar Kupában. Korábban kétszer a Vasassal szerepelt a sorozatban, 2017-ben csak a döntőben kaptak ki az FTC-től, 1–1 után tizenegyesekkel 5–4-re. Négy évvel ezelőtt az elődöntőben találkozott a Vasas a Mezőkövesddel, és Oenning csapata akkor két meccsen két győzelemmel (7–0-val) ejtette ki a Radványi Miklós vezette matyóföldieket. Oenning akkori csapatából Kire Risztevszki kedden már az Újpest játékosaként szerepelt ismét a Mezőkövesd ellen.

♦ A Magyar Kupában tavaly története legjobb eredményét produkálva a döntőig jutó Mezőkövesd 2017 óta negyedszer játszott a negyeddöntőben, és a négyből másodszor esett ki a nyolc között a sorozatból.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1(0–1, 1–1, 1–1)– 11-esekkel 5–4
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött.Vezette:Oláh Gábor (Kóbor P., Medovarszki)
ÚJPEST:
Pajovics – Pauljevics, Kastrati, Kutrumpisz (Baosics, 112.), Risztevszki (Perosevic, 69.), Antonov – Mitrovics, Onovo, Croizet (Stieber Z., 69.) – Tallo (Szakály P., 112.), Beridze (Simon K., 80.).Vezetőedző:Michael Oenning
MEZŐKÖVESD:Szappanos – Farkas D. (Neszterov, 96.), Pillár, Katanec, Vadnai D. (Vajda S., a szünetben) – Chrien (Martic, a szünetben), Cseri (Rui Pedro, a szünetben), Karnyicki, Nagy D. (Jurina, 81.) – Vutov (Besirovic, 57.), Vojtus.Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző:Perosevic (74.), ill. Vadnai D. (33.)

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Szerda
14.30:
Mol Fehérvár–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00: Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC – élőben az NSO-n!
17.30: Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik