Hornyák Zsolt szerint az Újpest a minimumból kihozta a maximumot (Fotó: Dömötör Csaba)


Hornyák Zsolt,
a Puskás Akadémia vezetőedzője a kupabúcsú után a következőket monda.

„A csapatom hozzáállása extra volt, mindenki azon volt, hogy továbbjussunk, azonban elkövettünk két olyan hibát, amire aztán ráfizettünk. Az egyenlítő gól előtt az ellenfél kapusa óriási ziccert védett, úgy éreztem, ha az bemegy, akkor nagy esélyünk lett volna fordítani, s nyerni a rendes játékidőben. Azt gondolom, az Újpest nagy kérdőjeles tizenegyesből szerezte meg a vezetést, a második gólnál óriási védekezési hibát vétettünk, lezártuk a lesvonalat, passzívak voltunk, és az egyenlítésünk után alig fél perccel hagytuk, hogy az ellenfél visszavegye a vezetést. Ez után már nem volt idő, hogy visszajöjjünk a játékba, pedig végig mi domináltunk. Több volt ebben a mérkőzésben, ha Kiss Tamás az első félidőben berúgja a helyzetét és azzal mi szerzünk vezetést, akkor más kimenetele lett volna. Kár érte, más terveink voltak.

Kiemelte, az újpestiek egyértelműen védekező taktikával érkeztek Felcsútra, alig lőttek kapura, de a minimumból kihozták a maximumot.  

Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője így látta a továbbjutást.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyernünk ezt a találkozót és továbbjutottunk a Magyar Kupa következő fordulójába. Számítottunk arra, hogy kemény, nehéz mérkőzés vár ránk, mindkét csapat akarta a győzelmet, s ennek megfelelően taktikailag igen felkészülten lépett pályára. Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz lesz a Puskás Akadémia védelme mögé kerülnünk, ezért is kellett a saját védekezésünkre nagy hangsúlyt fektetni. Ez sikerült, és azzal párosult, hogy helyzeteket is kialakítottunk, s az első félidőben kaptunk egy tizenegyest, amelyet értékesítettünk, így előnnyel mehettünk a szünetre. Ezután nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél, egyenlített is, de nem aggódtam amiatt, hogy elveszítenénk a mérkőzést, bíztam a játékosaimnak, s nem sokkal később jött is a második találatunk. Önbizalomnövelő számunkra ez a siker, kicsit meg is ünnepeljük ma, de holnaptól már a következő bajnokira koncentrálunk. 

Hozzátette, a sikert elsősorban a jó labdakezelésnek köszönhetik, ebben nőttek az ellenfelük fölé. Továbbá kiemelte Tallo és Beridze remek támadómunkáját, utóbbi nagyon szép góllal tette fel az i-re a pontot.

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 1–2 (0–1)
Felcsút,
 Pancho Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Takács J.
PAFC: Tóth Balázs – Szolnoki, Spandler, Joao Nunes, Nagy Zs. – Plsek (Baluta, 65.), Van Nieff – Slagveer (Komáromi, 30.), Knezevic (Géresi, 65.), Kiss T. – Mance (Corbu, 65.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Risztevszki, Kasztrati, Antonov – Onovo, Kutrumbisz, Csongvai (Katona Mátyás, 68.), Croizet (Mitrovics, 57.) – Beridze (Perosevic, 88.), Tallo. Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerző: Joao Nunes (83.), ill. Tallo (45+2. – 11-esből), Beridze (84.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Mol Fehérvár–Budafoki MTE
Újpest FC–Mezőkövesd
Kisvárda–Zalaegerszegi TE FC
Debreceni VSC–MTK Budapest

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.