MK: „Az NB I-ben azért látni olyan meccset, amely majdnem zárt kapus...”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 22:44
null
A Fehérvár biztosan jutott tovább (Fotó: Szabó Miklós)
Hiába nyerte meg az első mérkőzést 2–0-ra a ZTE, a másodikon 5–0-s vereséget szenvedett a Mol Fehérvártól a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében. A visszavágó után a két vezetőedző nemcsak a pályán történtekről beszélt, a koronavírus miatti óvintézkedések, a zárt kapus meccsek is szóba kerültek.

„Megérdemeltük a győzelmet és a továbbjutást is, a csapatom remek mérkőzést játszott – kezdte az értékelést Joan Carrillo, a Mol Fehérvár vezetőedzője. – Tudtuk a visszavágó előtt, hogy nehéz helyzetben vagyunk, és hiba nélkül kell lehoznunk a találkozót, hiszen ha kaptunk volna egy gólt, akkor már négyet kellett volna lőnünk. Ezért védekezésben fokozottan kellett koncentrálnunk, és ezt meg is tettük, miközben elöl jó döntéseket hoztunk. Küzdöttünk, és ennek meg is lett az eredménye.”

Most is külön kiemelte, mennyit számított a szurkolók biztatása, szombattól azonban határozatlan ideig nem látogathatják a nézők a hazai sporteseményeket, ideértve az NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket sem. Erre így reagált.

„A magánvéleményemet fogalmaznám meg ezzel kapcsolatban. A szurkolók nagyon fontosak a labdarúgás világában, ha ők jó atmoszférát teremtenek, akkor a játékosok is jobban teljesítenek. De a koronavírus miatt fennálló állapot túlmutat a labdarúgáson, az egész társadalmat, az emberek egészségét érinti. Nem vagyunk rá hatással; amit a megfelelő szervek, a kormány kihirdet, azt tiszteletben tartjuk, s nézők nélkül fogunk pályára lépni. Most az a legfontosabb, hogy ez a helyzet rendeződjön.”

Márton Gábor, a ZTE trénere azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy rövid lesz, túl sok mindent ugyanis nem kell mondani egy ilyen meccsről, sőt, leginkább semmit sem kellene.

„Teljesen megérdemelt a Mol Fehérvár továbbjutása a második mérkőzés alapján, öt nullára kikaptunk, teljesen mindegy, hogy ezt megmagyarázzuk így vagy úgy. Néhány játékosnak nagyon rossz volt a hozzáállása, nyilván ezt majd az öltözőben rendezzük. Ha egy-két siker után elhisszük, hogy jók vagyunk, akkor ez a vége. Esélyünk sem volt.”

Arra az újságírói felvetésre, hogy van pozitívuma is a meccsnek, így válaszolt:

„Van. Hogy vége lett. Egyébként én a második félidőben sem láttam. Inkább az ellenfél fogta vissza a lovakat. Voltak olyan időszakok, amikor úgy nézett ki, hogy találunk egy gólt, és akkor az első félidő eredménye alapján mi álltunk volna továbbjutásra. De ettől sajnos nagyon messze voltunk.”

Arról is beszélt, hogy azért a DVSC elleni hétvégi bajnokira is pihentetett néhány játékost. Az NSO Tv nála is rákérdezett arra, hogy kell-e külön készülnie a csapatának arra, hogy azt a meccset már zárt kapuk mögött játsszák.

„Nem biztos, hogy erre nagyon fel kell készíteni a játékosokat, hiszen azért az NB I-ben egyébként is látunk olyan mérkőzést, amely majdhogynem zárt kapus... De nyilván nem örömteli ez a csapatnak és az edzőnek sem, mert másképpen játszik egy csapat nyolc-tízezer ember előtt, kiváló hangulat közepette. A nagy, kongó lelátó nem élmény, de sajnos ez a helyzet, nem szabad, hogy ezzel foglalkozzunk.”


MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Mol Fehérvár FC–ZTE
FC5–0(2–0)
Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó,1731néző.Vezette:Bogár
FEHÉRVÁR:
Kovácsik – Fiola (Nego, 44.) , Muszliu, Stopira, Hangya – Pátkai – Bamgboye (Tamás O., 81.), Hodzic (Futács, 79.), Houri, Petrjak – Nikolics.Vezetőedző:Joan Carrillo
ZTE:Demjén – Szépe, Kocsis G., Bobál D., Katanec – Katelarisz (Bedi, a szünetben) – McWoods (Hegedűs O., 72.), Ostrek, Barczi (Stieber, a szünetben), Babati – Ikoba.Vezetőedző:Márton Gábor
Gólszerző:Hodzic (7., 61.), Bamgboye (26.), Houri (29.), Nikolics (89.)
Továbbjutott:aFehérvár, 5–2-es összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

MTK Budapest (NB II)–Budapest Honvéd
Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC
VISSZAVÁGÓK

Budapest Honvéd–MTK Budapest (NB II)
Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik