MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ

VSK Tököl (megyei I.)–Ferencvárosi TC 0–7 (0–6)
Tököl, 2000
néző
Tököl: Szabó Zs. (Koman, 52.) – Pap B., Árkocsevics, Bödő, Kulcsár O. – Csajági (Pray, 52.), Barizs, Bányai, Galambos (Sipos, 81.) – Kulcsár R. (Marlyin, 81.), Nagy-Jáger (Fazekas Á., 69.). Vezetőedző: Mészáros Attila
Ferencváros: Bogdán – Besic (Csontos, a szünetben), S. Mmaee, Kovacevic (Szánthó, a szünetben), Cabraja – Somália, Loncar – Zubkov (Gavrics, a szünetben), Zachariassen, Marin (Vécsei, 62.) – Uzuni (Mak, 62.). Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: Zubkov (0–1) a 12., Uzuni (0–2) a 15., Uzuni (0–3) a 19., Zachariassen (0–4) a 26., Zubkov (0–5) a 42., Zachariassen (0–6) a 45., Mak (0–7) a 83. percben.
Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Zoltán, Medovarszki János)
MESTERMÉRLEG
Mészáros Attila: – Kicsit izgultam a mérkőzés előtt, reméltem, hogy helytáll a csapat, s a játékosaim élvezik a futballt. Az első félidőben aztán megijedtem, a Ferencváros nagyon elkapta a fonalat. A szünetben elmondtam, jobban kell figyelni a védekezésre, szűkíteni kell a területet, s a második félidőben csak egy gólt kaptunk. Sajnos mostanában sok meccsünket elvesztettük, a kupaszereplés kicsit rányomta a bélyegét a bajnokságra, annyira várták már a srácok a Fradi elleni összecsapást, úgyhogy mostantól a bajnokságra összpontosíthatunk. Remek, hogy ilyen sok néző előtt játszhattak a srácok, hatalmas élmény volt!
Peter Stöger: – Kapott gól nélkül akartuk zárni a meccset, s minél több gólt szerezni, mindkettő sikerült. A pálya állapota nem volt tökéletes, nehéz volt közönségszórakoztató játékkal kirukkolni, de igyekeztünk, s elértük a célt. Az első félidő remek volt, a másodikban hiányzott az átütőerő a csapatból. Néhány labdarúgómnak, mint például az első ferencvárosi góljait szerző Kristoffer Zachariassennek különösen fontos, hogy sikerélményben volt része. Egyébként imádom ezeknek a kupamérkőzéseknek a hangulatát. Ez a párharc is rávilágított, milyen szerepet tölt be a Ferencváros a magyar futballban, rengeteg embert megmozgatott a vendégszereplésünk. Beszélhetünk arról, mennyi magyar volt a kezdőben, és megértem, ha valaki nem elégedett a jelenlegi helyzettel, de ne feledjük, nincs tizenöt magyar futballista a keretben, ráadásul Botka Endre, Sigér Dávid és Dibusz Dénes sem volt bevethető, Vécsei Bálint viszont válogatott formában van. Aki nem játszik, annak többet kell mutatnia, bizonyítania kell.