MK: a remény meccsét vívja a Budafok, de az Újpest is

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.10.27. 12:45
null
Ha lehetőséget kap, akkor a budafokiaknak oda kell figyelniük Stieber Zoltánra, aki újra győzni szeretne<br />(Fotó: Török Attila)
A hazaiak edzőváltás, a vendégek az idény első bajnoki győzelme után készülnek a szerdai Budafoki MTE–Újpest FC labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzésre. Jagodics Márk és Stieber Zoltán is abban reménykedik, hogy most már a helyes úton marad csapatuk.

 

A címvédő Újpest és az előző idényben még élvonalbeli Budafok összecsapása az egyik slágermérkőzés a Magyar Kupa 4. fordulójában, a legjobb 16 közé jutásért. Egyre nagyobb a tét, és mivel mindkét együttes nehézségekkel küzd a bajnokságban (az Újpest a Mol Fehérvár hétvégi legyőzése ellenére is sereghajtó az NB I-ben, míg a Budafok is alsóházi, csak 13. helyezett pillanatnyilag a másodosztályban), az is lényeges kérdés lehet, melyiknek mennyire fontos a kupasorozat.

„Egyértelmű, hogy nehéz időszakot élünk a bajnokságban, de a Fehérvár ellen meglett az első győzelmünk, és a továbbjutás a kupában újabb pozitív töltetet adna a csapatnak, márpedig nagyon nagy szükségünk van most minden sikerre   – mondta lapunknak az Újpest rutinos játékosa, Stieber Zoltán. – Mi vagyunk a címvédők, ez is kötelez minket a jó szereplésre a kupában.”

Jagodics Márk úgy érzi, a BMTE-ben több van, mint amit eddig mutatott: „A jelenlegi helyezés nem ad reális képet, jobb csapat ennél a miénk. De a kupában is minél tovább szeretnénk jutni. A szurkolóink is megérdemelnék a sikert, továbbá itt van mindenkinek a lehetőség, hogy NB I-es csapat ellen felhívja magára a figyelmet.”

Tavaly óta angol mintára a továbbjutás már egyetlen mérkőzésen dől el, a pályaválasztó ezúttal a Budafok.

„ Nem gondolom, hogy ez nagy hátrány lenne nekünk   – mondja az Újpest 33 éves labdarúgója. –    A közeg és a szurkolók nyilván az ellenfelet segítik, de Budafok nincs messze, nem vidékre kell mennünk, ahol többórás buszozás után kell pályára lépnünk – szóval, ezt nem tekintem döntő faktornak. Célunk a továbbjutás idegenben is.”

A budafokiak labdarúgója nem zárja ki, hogy hosszabbításban vagy tizenegyespárbajban dől el a továbbjutás sorsa: „Természetesen fel kell készülni minden eshetőségre .  Szerencsére elég mély a keretünk, húsz-huszonöt lényegében  hasonló   képességű játékosunk van, így ha rotálni kell, arra is van lehetőség, illetve ha hosszúra nyúlik a mérkőzés, van kivel frissíteni a csapatot, bárkit nyugodt szívvel pályára küldhet a mester.”

No igen, az edző személye is fontos: a Promontor utcában ismét Csizmadia Csaba irányítja a szakmai munkát. A BMTE-t 2020-ban az élvonalba vezető, ez év tavaszán távozó szakvezető újra megkapta a lehetőséget, és a Budaörs elleni 0–0-s mérkőzéssel „melegített be” a Merkantil Bank Ligában.

„Biztató volt vele az újrakezdés  – mondta a Budafok védője. – Jól játszottunk, sajnos a győzelmet nem tudtuk megszerezni, de stabilak voltunk végig, ráadásul hosszú idő után újra kapott gól nélkül zártunk egy meccset. Bízom benne, hogy elindultunk a jó úton.”

Stieber Zoltán abban bízik, hogy az Újpesttel ugyanez a helyzet: „Felszabadító érzés volt az első győzelem a bajnoki idényben, fontos, hogy ezen az úton maradjunk a kupában is. Egy csapat életében a nehézségekre mindig a győzelem a legjobb recept. Nyomást nem helyez ránk, hogy címvédőként szerepelünk, viszont ad egy kis önbizalmat, amire szintén szükségünk van. Egyértelmű célunk a továbbjutás.”      

MAGYAR KUPA
A SZERDAI PROGRAM
4. FORDULÓ
– élőben az NSO-n!
13.30: Jászberényi FC (III.)–Vasas FC (II.)
13.30: ESMTK (III.)–Békéscsaba 1912 Előre (II.)
13.30: FC Nagykanizsa (III.)–Tatabánya SC (III.)
13.30: Szegedi VSE (megyei I.)–Ceglédi VSE (III.)
13.30: VSK Tököl (megyei I.)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.00: Kisvárda Master Good–MTK Budapest
17.00: WKW ETO FC Győr (II.)–Puskás Akadémia FC
18.00: Szombathelyi Haladás (II.)–Gyirmót FC Győr
18.00: Budafoki MTE (II.)–Újpest FC
18.00: Kecskeméti TE Hufbau (II.)–Debreceni VSC
18.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia (II.)–Mezőkövesd Zsóry FC
18.00: Aqvital FC Csákvár (II.)–Pécsi MFC (II.)
19.30: Zalaegerszegi TE FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik