NB I: „Mi neveljük, játszatjuk a fiatalokat, míg a Videoton…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.27. 12:27
null
Juhász Roland és Torghelle Sándor közül a Videoton játékosa lehetett boldogabb a szombati meccs után (Fotó: Meder István)
Szombaton rendezték a labdarúgó NB I 17. fordulójának mérkőzéseit: a listavezető Vasas kikapott a Budapest Honvédtól, míg a címvédő Ferencváros hazai pályán hozta a kötelezőt, és legyőzte a sereghajtó Gyirmótot. A Videoton, a Haladás és a Diósgyőr pályaválasztóként, de nem saját közönsége előtt gyűjtötte be a három pontot, az Újpest és a Mezőkövesd nem bírt egymással. Lássuk, hogyan értékelték a látottakat a vezetőedzők!

FERENCVÁROS–GYIRMÓT 2–0

Ralf Zumdick (a Ferencváros másodedzője): – Olyan meccs volt, amelyet mindenképpen meg kellett nyerni. Az első félidőben láthatóan nem találtuk a játékunkat, kicsit görcsösek voltunk, a másodikban sokkal erőteljesebben léptünk fel, ez azért örömteli. Ha visszatér az önbizalmunk, ha elhisszük, hogy tudunk futballozni, a teljesítmény is jobb lesz. Tudjuk jól, hogy a csapat nincs tökéletes formában, ezt mutatják az eredmények is. A jobb játékot elsősorban a sikerélmény hozza magával, csak ismételni tudom, az ad önbizalmat. Azért az szintén örömteli, hogy végre nem kaptunk gólt. Remélhetőleg lendületet veszünk, és az sem elhanyagolható, hogy ezúttal nem ítéltek ellenünk tizenegyest sem.

Urbányi István (a Gyirmót FC Győr vezetőedzője): – Nagyon jól kezdtünk, két gólt kellett volna rúgnunk negyedóra alatt. Az történt, amire számítottunk, ültek a kontráink, rendre labdát szereztünk. Aztán kaptunk egy olyan gólt, amit ember nem képes lekottázni. Meggyűri a lelkeket az ilyen gól, bár volt szerintem ott egy talpalás is… Volt lehetőségünk a folytatásban is, hiányzik azonban a gólszerző játékos, egy rámenős csatár. Bár nem mindig azon múlt, előfordult, hogy Dibusz Dénes védett óriásit. Ahhoz hogy eredményes legyél, kell egy olyan csatár, aki félszezononként szerez öt-hat gólt. És még valami: a tizenkettedik ember. A szurkoló is lehet az persze, főleg, ha nem a „durva gyengét” kiabálja, illetve lehet a szerencse is. Csakhogy ha végignézem az elmúlt fordulókat, a mi tizenkettedik emberünk a balszerencse.

VIDEOTON–MTK 2–0

Henning Berg (a Videoton vezetőedzője): – Kemény mérkőzést játszottunk, az MTK jól védekezett, pontosan úgy, mint a bajnokság nagy részében tette. Az első félidei futballunk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, a szünetet követően azonban jobban működött a játékunk, persze messze volt a tökéletestől. Ezúttal nem szép, hanem kiharcolt győzelmet arattunk. Örülök, hogy Lazovics két gólt szerzett, kétségtelenül az ő futballja döntött ezen a mérkőzésen.

Teodoru Vaszilisz (az MTK vezetőedzője): – Nehéz bármit is mondani. Az első félidővel elégedett vagyok, a fordulás után viszont olyan játékhelyzetből kaptunk gólt, amire készültünk. Az MTK neveli, játszatja a fiatalokat, míg a Videoton nem ezt az utat járja. A vereség ellenére megdicsértem a srácokat. Tudtuk, milyen a Videoton játéka, és ezúttal egyetlen kihagyás döntött. Bebizonyosodott, végig koncentrálni kell, a fehérváriak ugyanis előbb-utóbb hibára kényszerítik az ellenfelüket. Természetesen aggaszt, hogy egyetlen pontra vagyunk a kieső helytől.

BUDAPEST HONVÉD–VASAS 2–1

Marco Rossi (a Budapest Honvéd vezetőedzője): – Amióta ismét a Honvéd edzője vagyok, ez volt a legjobb mérkőzésünk. Játékosaim minden tekintetben betartották az utasításaimat, ráadásul erőnlétben sem maradtak alul. Az időjárás egyre rosszabb, és ezt a pályán is érezni. Nehéz a földön járatni a labdát ilyen talajon, de játékosaimat dicséri, hogy ennek ellenére is az utasításaim szerint futballoztak. Azért próbálkoztak, mert ezt kértem tőlük. Igazságtalanság lett volna, ha nem nyerünk.

Michael Oenning (a Vasas vezetőedzője): – Mi is tudunk veszíteni. Ezúttal nem játszottunk látványosan, rengeteg párharc és ütközés volt a mérkőzésen, de készültünk is erre. A vezetésünk után nem gondoltam, hogy kikapunk. Húsz perc volt hátra, amikor előnybe kerültünk. Ennyi idő általában elegendő nekünk, hogy megtartsuk az előnyünket. A gól előtt és azt követően is a kontratámadásainkban bíztunk, de lehettünk volna pontosabbak is a Honvéd kapuja előtt. Nem különösebben bosszant a vereség. Nem töri meg a lendületünket, ilyen a futball, készülünk a hétközi Magyar Kupa-mérkőzésre.

DVTK–PAKS 2–0

Horváth Ferenc (a DVTK vezetőedzője): – Nem volt igazán jó, látványos az összecsapás, hiszen olyan égetően nagy szüksége volt mindkét csapatnak a pontokra, hogy erre lehetett számítani. Mind a két csapat biztonságos, stabil játékkal próbált eredményt elérni, és érezni lehetett, hogy kell egy gól ahhoz, hogy kibillentse a mérkőzést ebből a helyzetből. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy mi szereztük meg ezt a gólt. Mindkét együttes dűlőre akarta vinni a dolgot, hiszen a játék képe alapján is biztos volt, hogy kulcsfontosságú lesz az első gól. Csapatként jól funkcionáltunk, fegyelmezetten, jól játszottuk azt, amire ebben a helyzetben szükség volt. Az első gól után már mi kontrázhattunk, és annak is örülhettünk, hogy a cserék ismét lendíteni tudtak a játékunkon. Az is igaz, kulcsemberek hiányoznak a következő meccsen a sárga lapok miatt, úgyhogy van egy hetem, hogy kitaláljam, kikkel pótoljam őket.

Csertői Aurél (a Paks vezetőedzője): – Úgy tűnik, a jó játék kevés ahhoz, hogy győzzünk. A három ponthoz ezúttal legalább három gólt kellett volna szereznünk, és erre meg is voltak a lehetőségeink. Az is igaz, hogy az NB I-ben a három a kettő, a négy a kettő elleni szituációkat pontosabban kell megoldani. Időnként jól futballoztunk, a szépséghibája ennek a jó játéknak az, hogy vereséget szenvedtünk. Tudtuk, hogy a Diósgyőr erős a rögzített játékhelyzetek utáni szituációkban, és voltak helyezkedési hibáink ezeknél a helyzeteknél. A kispad messze van a kaputól, szóval vissza kell nézni azt a jelenetet, amikor Ivan Rados beesett a kapuba a labdával, de többen is azt mondták nekünk, hogy a labda a gólvonal mögött volt. Lehet, hogy ez olyan mérkőzés volt, amelyen csak akkor ítélnek nekünk gólt, ha szétszakítjuk a hálót.

HALADÁS–DEBRECEN 1–0

Mészöly Géza (a Haladás vezetőedzője): – Nagyon büszke és boldog vagyok, hiszen a mérkőzés előtt ezer sebből vérzett csapatom. Reméltem, hogy gondjaink ellenére újra sikerül győzni. Minden képzeletet felülmúlt játékosaim elszántsága és ereje. Rendkívül furcsa dolgokat produkál a sors. A Debrecen elleni első meccsünk előtt Király Gábor sérült meg, akkor védett hosszú idő után először Rózsa Dániel. Egy-nullára nyertünk, és a meccs után azt mondtam, boldogok vagyok, hogy két remek kapusunk van. A mai összecsapás után kibővíteném a mondatot, nem kettő, hanem három remek kapusunk van. Másfél éve dolgozik velünk Gyurján Márton, rengeteget tanulhatott Király Gábortól, és sokat elleshetett Rózsa Dánieltől is. Sjoerd Ars az utóbbi időben olyan gyenge formában volt, hogy azt mondtam a meccs előtt, ennél rosszabb már nem lehet. Nos, megérte bíznom benne, mert végül ő szállította a három pontot, és bizonyította, a bizalom valóban csodákra képes.

Leonel Pontes (a DVSC vezetőedzője): – Egyszerű lenne példaként a Real Madrid–Sporting összecsapást említenem, amelyen a portugálok futballoztak sokkal jobban, a találkozót mégsem nyerték meg. Megítélésem szerint Sopronban játszott irányításom alatt a legjobban a csapat. Látványosan, gólra törően futballoztunk. Hat-hét helyzetet is kialakítottunk az ellenfél kapuja előtt, ám nem tudtuk gólra váltani őket. Az első félidei lazaság átcsapott görcsösségbe, ilyenkor aztán semmi sem sikerül. Jó csapat vagyunk, és remélem, mindenki megérti a klubnál, hogy kizárólag kemény munkával lehet előbbre lépni.

ÚJPEST–MEZŐKÖVESD 1–1

Nebojsa Vignjevics (az Újpest vezetőedzője): – Pontosan ezt a játékot vártam a mezőkövesdiektől, elöl nagyon jó futballistáik vannak, tudják, hogyan kell kontrázni. Molnár Gábor és Tarmo Kink nagyon gyors, Marek Strestík jól szervezi a futballt. A labdavesztések után mi ellenben nem voltunk kellően agresszívak. A vezetés megszerzése után jó lett volna, ha marad időnk rendezni a sorokat, és mi járattuk volna a labdát. Arra kértem a csapatot, középen ne veszítsünk labdát, ám éppen ilyen szituáció után egyenlítettek a kövesdiek. Nem vagyok elégedett a döntetlennel, de el kell ismerni, a Mezőkövesd megérdemelte az egyik pontot.

Pintér Attila (a Mezőkövesd vezetőedzője): – Tisztában voltunk, milyen erős csapat az Újpest, ennek szellemében építettük fel a taktikánkat. Voltak lehetőségeink, amelyek végén a győztes találatot is megszerezhettük volna, de nem vagyok elégedetlen. A fordulás után gyorsabbak voltunk a középpályán. Nehéz talajon jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat győzelemre törekedett, nekünk és az Újpestnek is akadtak lehetőségei. Ide és oda is eldőlhetett volna a mérkőzést. Fontos volt, hogy a büntető után hamar egyenlítettünk, nem érdemtelenül. Örülök annak is, hogy szurkolóink idegenbe is elkísérnek bennünket.

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 17 9 4 4 27–17 +10 31
2. Videoton FC 17 9 3 5 37–18 +19 30
3. Ferencvárosi TC 17 8 5 4 33–24 +9 29
4. Budapest Honvéd 17 8 4 5 27–17 +10 28
5. Szombathelyi Haladás 17 7 4 6 20–20 0 25
6. Mezőkövesd Zsóry FC 17 6 6 5 19–21 –2 24
7. Újpest FC 17 5 8 4 27–25 +2 23
8. Debreceni VSC 17 5 5 7 20–23 –3 20
9. Diósgyőri VTK 17 5 3 9 23–33 –10 18
10. MTK Budapest 17 4 6 7 10–19 –9 18
11. Paksi FC 17 3 8 6 15–23 –8 17
12. Gyirmót FC Győr 17 3 4 10 8–26 –18 13
NB I, 2016–2017, 17. FORDULÓ
NOVEMBER 26., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Haladás–DVSC 1–0
Sopron, Városi Stadion
Szabó Zsolt
1147
Újpest–Mezőkövesd 1–1
Kecskemét, Széktói StadionAndó-Szabó Sándor
700
FTC–Gyirmót 2–0
Budapest, Groupama Aréna
Karakó Ferenc
5613
Bp. Honvéd–Vasas 21
Budapest, Bozsik-stadion
Iványi Zoltán
2908
DVTK–Paks 2–0
Mezőkövesd, Városi Stadion
Szőts Gergely
1769
Videoton FC–MTK 2–0
Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
1498
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik