Mezőkövesd: Véber inkább a Lombard Pápa ellen nyert volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 17:04
A Mezőkövesd NB I-es labdarúgócsapatát irányító Véber György jobban örült volna, ha eddigi egyetlen győzelmüket nem a KTE-Phoenix Mecano otthonában aratják, hanem a Lombard Pápa ellen.

Az első élvonalbeli szezonját futó Mezőkövesd öt forduló után három ponttal csak a Kaposvárt előzi meg, szombat este azonban a másik újonc, a Puskás AFC ellen jó esély mutatkozik számára az előrelépésre.

„Úgy gondolom, most nincs arra módunk, hogy az ellenféllel foglalkozzunk. Nekünk ezt a mérkőzést itthon a bajnokság másik újonca ellen meg kell nyernünk – nyilatkozta a klub honlapjának a Mezőkövesd-Zsóry SE vezetőedzője, Véber György. – Nagyon örülök annak, hogy legyőztük a Kecskemétet, de megmondom őszintén, jobban örültem volna, ha a Pápa ellen nyerünk, mert úgy gondolom, hogy nekünk nem a Kecskemét, hanem inkább a Pápa lehet majd a riválisunk, ha, ne adj Isten, arról kell majd beszélnünk, hogy a vonal felett maradjunk. A Puskás Akadémia új játékosai, többek között Czvitkovics Péter, Lencse László, vagy Francisco Gallardo nagyszerű kvalitásokkal rendelkeznek, viszont nem sokat játszottak az elmúlt időszakban. A Kaposvár elleni mérkőzésen mindhárman a pályán voltak, ennek ellenére a hétvégi összecsapás döcögős, nyögvenyelős találkozó volt.

Ami minket illet, ha végre meg tudjuk mutatni azt az agresszív játékot védekezésben, ami a felkészülési időszakban és a bajnokság elején jellemezte a játékunkat, akkor, úgy vélem, be tudjuk gyűjteni a győzelemért járó pontokat, de hangsúlyozom, csak akkor, ha ezt a pályán meg tudjuk valósítani. Abban az esetben viszont, ha hagyjuk ellenfelünk kreatív játékosait játszani, akkor nem fogunk eredményt elérni, azonban ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik