Mezőkövesd: Akinek ez nyomás, az keressen más munkát – Pintér

Vágólapra másolva!
2021.03.09. 15:11
null
Elvárások nélkül is cél a győzelem az Újpest ellen Mezőkövesden (Fotó: Meder István)
A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében az Újpest FC találkozik a Mezőkövesd csapatával, amelynek edzője, Pintér Attila nehéz meccsre számít.

Pintér Attila játékosként csak egyszer, 1991-ben szerezte nyerte meg a Magyar Kupát, edzőként két győzelmet és egy ezüstérmet könyvelhet el. Az 54 éves tréner érdeme, hogy a Matáv Sopron megszerezte első Magyar Kupa trófeáját – egy évvel azt követően, hogy a Ferencvárost is kupagyőzelemre vezette –, és a Puskás Akadémia első döntője is a nevéhez fűződik.

„Bárhol voltam edző, mindig arra törekedtem, hogy a lehető legjobb eredményeket hozzam ki a csapatomból. Így van ez Mezőkövesden is” – mondta Pintér Attila a molkupa.hu honlapnak.

A korábbi szövetségi kapitány a Mezőkövesddel 2016-ban feljutott az NB I-be, majd a Puskás Akadémia vezetőedzője lett, amellyel szintén feljutott az élvonalba, és a 2017–2018 idény végén kupadöntőt játszhatott, ám a kupagyőzelem elmaradt, pont a mostani ellenféllel, az Újpesttel szemben.

Pintér Attila 2018-ban távozott a felcsútiaktól, s csaknem másfél év szünet után tért vissza az NB I-be, a Mezőkövesd kispadjára, amellyel novemberi munkába állása óta csupán két meccset veszített el, és december óta veretlen a bajnokságban és a Magyar Kupában is.

Ennek ellenére az edző szerint nincsen konkrét célkitűzés a kupával kapcsolatosan:

„Amikor megegyeztünk a Mezőkövesddel, még másként festett a helyzet, így az elsődleges feladatunk az volt, hogy tartsuk az első osztályban a csapatot. Úgy néz ki, jó irányba haladunk, és az a Magyar Kupára is igaz, bár a kupasorozattal kapcsolatban nem fogalmazódott meg konkrét elvárás velünk szemben. Ennek ellenére természetesen győzni szeretnénk" – fogalmazott a szakember.

„A kupasorozatban elért sikereim is azt mutatják, hogy számomra valóban nagyon fontos a MOL Magyar Kupa. Aki nyomásként éli meg a kihívásokat, az jobb, ha más munka után néz” – jelentette ki Pintér Attila, aki kitért az Újpest elleni esti kupamérkőzésre is.

„Nagyon nehéz meccsre számítok, az Újpest erős, jó csapat, ráadásul idegenben kell játszanunk vele, és mivel egy meccsen dől el a továbbjutás, javítási lehetőség sincs. Legjobb tudásunk szerint készülünk a mérkőzésre, megpróbáljuk a saját játékunkat játszani és kihasználni az Újpest gyenge pontjait. Olyan helyzetben vagyunk, hogy minden egyes sikerrel tovább épül a csapatunk, és mivel edzői pályafutásom során mindig az építkezést tekintettem legfontosabb feladatomnak, minden mérkőzésre úgy készülök, hogy ez is egy alkalom a fejlődésre. Az esélyekre kár szót fecsérelni, mert szinte lehetetlen megtippelni a továbbjutót, és a kupasorozatban még kevesebbet számít a papírforma” – zárta a gondolatait a Mezőkövesd edzője.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
17.30:
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik