Mészöly: Elképesztő düh dolgozik bennem!

Vágólapra másolva!
2010.02.16. 08:31
null
Mészöly Kálmán indulatos kérdései: "Kik ezek az emberek? És hogyan jönnek ehhez? És egyáltalán miként hagyhatták, hogy ez megtörténjen?" (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Mint arról beszámoltunk, a Vasas labdarúgócsapata elállt az olasz befektetői csoporttal megkötendő szerződéstől, mivel Adriano Coppa nem teljesítette szerződéses kötelezettségeit. Az olaszok által hozott szakmai stáb marad, Markovits László szerint a szezon befejezése biztosítva van – a Vasas legendája, Mészöly Kálmán viszont rendkívül dühös a történtek miatt.

„Elképesztő düh dolgozik bennem, és bizony vissza kell fognom magam, amikor véleményt formálok. De muszáj megkérdeznem, hogy milyen befektető az, amely mindenféle garancia, pénz nélkül kirúgatta Mészöly Gézát? Kik ezek az emberek? És hogyan jönnek ehhez? És egyáltalán miként hagyhatták, hogy ez megtörténjen?" – fakadt ki a Nemzeti Sportnak Mészöly Kálmán, aki persze nem csupán családi érintettsége miatt háborodott fel...

„Nemcsak a fiam miatt vagyok felháborodva, hanem a Vasas miatt is. S mondom ezt úgy, hogy pontosan tudom, milyen nehéz ma tisztességes szponzort, befektetőt találni. Magam is próbáltam..."

Markovits László elnök kifejtette: nem érzi becsapva magát, és nem mond le a posztjáról.

„Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de a Vasasért az elmúlt másfél évben a legtöbbet éppen Adriano Coppa tette, aki most nem írta alá a szerződést. Beszélhetünk itt Vasas-családról meg klubszeretetről, de senki sem kopogtatott az ajtón, hogy legalább ezer forinttal segítse az életünket. Egyfolytában azon dolgozunk, hogy életben tartsuk a szakosztályainkat, hogy minél sikeresebbek legyünk. Még egyszer mondom, mindenki előtt nyitva a kapu, legendás Vasas-sportolótól kezdve a legegyszerűbb szurkolóig. Mégis csak nagyon kevesen tudnak és akarnak segíteni" – fogalmazott.

A Vasasnál egészen elképesztő finanszírozási módszer lesz a tavasszal: Mauro Bressan sportigazgató állja a béreket – nyilván a Vasas hétfői közleménye által említett cégek és szponzorok segítségével.

„Mauro Bressan fizeti a szakmai stáb és valamennyi új játékos bérét, sőt ad a többi futballistának is, s ha kell, mi kiegészítjük. Mészöly Gézát tisztelem, a munkáját elismerem, de ma is azt mondom, hogy jól döntöttünk. Ha ő marad az edző, most itt ülnénk, s azon sopánkodnánk, hogy kényszerből el kellett adnunk Lázok Jánost, Szasa Dobricsot, meg hogy nincs pénz erősítésre, a hétköznapokra..." – tette hozzá végül Markovits László

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik