Mészáros cserélne Monizzal, Horváth Ferenc és az Oscar-gála

Vágólapra másolva!
2013.03.31. 08:57
null
Böde fejjel szerezte első gólját az Eger ellen (Fotó: MTI)
Négy mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó NB I 21. fordulójában: a Ferencváros 4–0-s sikerrel kezdett a Puskás-stadionban, az MTK hazai pályán verte meg a Honvédot, a PMFC idegenben a Kecskemétet, míg a Paks ás a Haladás gól nélküli döntetlenre végzett. Mészáros Ferenc, az Eger vezetőedzője cserélne Ricardo Monizzal, míg a Fradi szakvezetője megtöltené a zöld-fehérek új otthonát. Horváth Ferenc Oscar-gálát emlegetett, de miért vágott ki nagy sprintet Marco Rossi a meccs végén? Edzői értékelések.

FERENCVÁROS–EGRI FC 4–0

RICARDO MONIZ, A FERENCVÁROS VEZETŐEDZŐJE:
– Milyen érzésekkel lépett be a Puskás Ferenc Stadionba?

– A magyar futball igazi nagyhatalom volt, csodálattal néztem a létesítményt, ahol fantasztikus meccseket játszottak egykoron. Nekünk most az a célunk, hogy ezt az arénát megtöltsük szurkolókkal. Egyértelműen Európa-liga-szereplést érő helyen szeretnénk végezni.

– Az Eger ellen igazi gólparádét rendezhettek volna, a négy találaton túl is.
– Úgy van, jól kezdtünk, aztán visszavettünk a tempóból, kevés helyzetet alakítottunk ki. A talaj is egyre nehezebb lett, ugyanakkor dicséret illeti az ellenfelet, mert emberhátrányban is becsülettel küzdött. Somália kiváló egyéniség, ám elöl nem elég kreatív, ha javul a védekezése, nagy játékos lehet belőle.

MÉSZÁROS FERENC, AZ EGER VEZETŐEDZŐJE
– Rémálomszerűen kezdődött a meccs.

– Tulajdonképpen az Éljen, éljen! után máris kétgólos hátrányba kerültünk. Onnantól pokoli nehéz helyzetünk volt, de az az igazság, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a Ferencvárossal. Ezt a mérkőzés előtt nem mondtuk, nem nyilatkoztuk, de attól még tény.

– Nem is bízott a pontszerzésben?
– De. Az ember mindig bízik a csodában, a mi játékoskeretünk, a mi lehetőségeink összehasonlíthatatlanok a Fradiéval. Nem udvariasságból mondom, de cserélnék Ricardo Monizzal. vonalat még nem húzták meg a fejünk fölött, márpedig addig, amíg meg nem történik, küzdünk. Szerencsére a tulajdonos mindenben támogatja a csapatot, ilyen gondunk nincs.

MTK–BUDAPEST HONVÉD 1–0

GARAMI JÓZSEF, AZ MTK SZAKMAI IGAZGATÓJA
– Elégedettnek tűnik...
– Ez csak természetes. Kialakítottunk két-három helyzetet, de rengeteg labdát elveszítettünk. Összességében elégedett lehetek a srácokkal.

– Annak idején az MTK legendás trénere, Verebes József egy ilyen mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy jól cseréltem. Ön mit mond?
– Én inkább csendben vagyok... Azért előfordult már máskor is, hogy jól cseréltem. A játék azonban hagyott kívánnivalót maga után, elöl sok labdát veszítettünk, ezt nehezményezem.

MARCO ROSSI, A HONVÉD VEZETŐEDZŐJE
– Feldúlt és dühös.

– Csak annyit mondanék, hogy a mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, az MTK-nak egy lehetősége volt, s azt ki is használta. A gól után ellenfelünk visszaállt, a kontrákat próbálta erőltetni. Tíz pont választja el a két csapatot, így azt kell mondanom, ellenfelünk jobb csapat nálunk.

– Óriási sprintet vágott ki a lefújás után, Szabó Zsolt játékvezetőhöz rohant. Mit mondott neki?
– Ideges voltam, mert a bíró négy perc hosszabbítást mutatott, majd állt a játék, s miután újraindult, egyből le is fújta a meccset, pedig engedni kellett volna még a játékot. Nem érzem igazságosnak ezt a Honvéddal szemben. De el kell ismerni, ha holnapig játszottunk volna, akkor sem rúgunk gólt a kiválóan védő kapusnak.

KTE PHOENIX MECANO–PMFC 0–2

HORVÁTH FERENC, A KTE VEZETŐEDZŐJE
– Benne volt a levegőben a mostani gyengébb futball?
– Nem éreztem azt, hogy gyengébb napot fogtunk volna ki. Mindkét csapat belevitte ebbe a mérkőzésbe azt, amit kellett, azaz nagy küzdelemre számítottam, és az meg is volt. Abban tudom elmarasztalni a csapatot, hogy nem voltak helyzeteink. az utolsó passzainkba rendre hiba csúszott, és el kell ismerni, olykor elvesztettük a játék irányítását. Hozzátenném, szerintem a mostani az egyetlen bíró volt, aki nem a szemével, hanem a fülével vezette a mérkőzést, ha valaki kiabált egyet, máris a sípjába fújt.

– Túl hosszú volt a szünet a bajnokságban?
– Erre nem foghatjuk. Próbálkoztunk mindennel ezen a napon, a végén kockáztattunk, három védővel játszottunk, az eredeti terv az volt, Vladan Szavicsot feltoljuk, hogy onnan lépkedjen vissza a labdákért, de ez nem jött össze. Kevesebbet volt játékban, próbálkoztunk háromcsatáros játékkal is. És még annyi, tudom, hogy ez nem Oscar-gála, de szeretném megköszönni a segítséget azoknak a szurkolóknak, akik segítettek letakarni a havat a pályáról, hogy pályára léphessünk.

LŐRINCZ EMIL, A PMFC VEZETŐEDZŐJE
– Érezték a kispadon, hogy az a csapat, amelyik előbb lő gólt, megnyeri a mérkőzést?

– Bíztunk ebben. Kifejezetten küzdelmes mérkőzés volt, a játékosok csúsztak, másztak, hajtottak becsülettel, a pálya talaja nagyon nehéz volt, tudtuk, hogy ilyen gyepen nem könnyű jól futballozni, és elismerem, mi sem játszottunk kimondottan jól.

– Azért sokan azt mondták a lefújást követően: megérdemelten nyert a Pécs.
– Köszönjük az elismerést. Kétségtelen, nekünk volt több helyzetünk, az ellenfél inkább szögletből, szabadrúgásból veszélyeztetett, a kiállítás után pedig egyértelműen könnyebb helyzetbe kerültünk, és öröm, hogy a csapat éretten játszott, nem forgott veszélyben a győzelem egy pillanatig sem.

MVM PAKS–HALADÁS 0–0

TOMISZLAV SZIVICS, A PAKS VEZETŐEDZŐJE
– Úgy tűnt, ha ez a két csapat jobb talajon mérkőzik, egész jó meccset vív.
– Szerintem így is jó meccs volt, a pálya minőségéhez képest kifejezetten. Mindkét oldalon volt lehetőség, szerintem nekünk volt nagyobb ziccerünk, amivel nyerhettünk volna, de reális a döntetlen.

– Furcsa volt, hogy a saját csapata mellett ezúttal az ellenfél is csupa magyar futballistából áll?
– Szép az akadémiára épülő szombathelyi példa, öröm lehet Artner Tamásnak olyan fiatalokkal dolgozni, mint Radó András vagy a csereként beálló és száguldozó Gyurján Bence. Remélem, nálunk Tököli Attila, Vayer Gábor, Éger László minél tovább bírja.

ARTNER TAMÁS, A HALADÁS VEZETŐEDZŐJE
– Előzetesen tartott az összecsapástól.

– Igen, a Pakstól is, de főleg attól, hogy nem lesz meccs, aztán pedig hogy milyen lesz ilyen talajon futballozni. De lehetett azért rajta játszani, az első félidő ikszes volt, helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak, aztán a másodikban már mindkét csapat eldönthette volna az összecsapást. A talajhoz képest igen jó színvonalú meccset produkáltunk.

– A második félidőben szisztémát váltottak.
– Átálltunk négy–négy–kettes hadrendre két gyors támadóval elöl, adódtak is helyzetek, aztán kénytelenek voltunk visszaállni ismét az egyékes formációra. A döntetlen igazságos, az egy pont pedig sosem rossz Pakson.

NB I, 21. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-S KÖZVETÍTÉSEK
IdőpontMérkőzésJátékvezető
Március 29., péntek
17.00
Kaposvári Rákóczi–Lombard Pápa 3–0
Andó-Szabó Sándor
19.00
Videoton FC–Siófok FC 6–0 Vad II István
Március 30., szombat
14.00
MTK Budapest–Bp. Honvéd 1–0
Szabó Zsolt
15.00
MVM Paksi FC–Haladás 0–0 Kassai Viktor
16.00 KTE-Phoenix Mecano–Pécsi MFC 0–2 Veizer Roland
18.30
Ferencváros–Egri FC 4–0Iványi Zoltán
Március 31., vasárnap
16.30
Debreceni VSC-Teva–Újpest FC (Tv: m1)
Bognár Tamás
18.30
Győri ETO FC–Diósgyőri VTK (Tv: Sport2)
Solymosi Péter
AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO FC
19 13 5 1 39–17 +22 44
2. MTK Budapest 20 11 5 4 32–20 +12 38
3. Videoton FC 20 10 5 5 35–15 +20 35
4. Ferencváros 20 9 7 4 35–24 +11 34
5. Debreceni VSC-Teva 19 10 2 7 28–19 +9 32
6. Budapest Honvéd 20 8 4 8 30–30 0 28
7. Diósgyőri VTK 19 7 7 5 19–20 –1 28
8. MVM Paks 20 6 9 5 30–22 +8 27
9. Kaposvári Rákóczi 20 7 5 8 23–25 –2 26
10. Haladás 20 6 8 6 25–20 +5 26
11. Pécsi MFC 20 6 7 7 22–26 –4 25
12. KTE-Phoenix Mecano 20 6 6 8 24–30 –6 24
13. Újpest FC 19 5 7 7 26–30 –4 22
14. Lombard Pápa FC 20 5 5 10 16–33 –17 20
15. Egri FC 20 2 5 13 15–39 –24 11
16. Siófok FC
20 2 3 15 17–46 –29 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik