Megyeri: Hazai pályán megleckéztetjük az Újpestet

Vágólapra másolva!
2010.04.26. 13:12
null
Megyeri védéseire az Újpest ellen is szüksége is lesz a Fradinak (Fotó: Czagány Balázs)
Alig egy hónapja ünnepelte huszadik születésnapját, eddig az élvonalban is mindössze tizenhét bajnokin lépett pályára, Megyeri Balázs mégis meghatározó tagja a Ferencvárosnak. A listavezető Videoton elleni pontszerzés (0–0) elsősorban a fiatal kapus érdeme, aki első Újpest elleni derbijére készül.

– Egy pontot szereztek, vagy kettőt veszítettek a Videoton elleni meccsen?
– Helyesebb, ha úgy fogalmazok, hogy újabb pontot vettünk el az élmezőny egyik csapatától – felelte Megyeri Balázs, a Ferencváros húszesztendős kapusa.

– A szezon során tizenegyszer értek el döntetlent. Nem sok ez egy kicsit?
– Az attól függ. Az MTK elleni egy egyet jó eredménynek tartom, ráadásul az ősszel legyőztük a kék-fehéreket, miként a Zalaegerszeget is. Másfél hete a Debrecent vertük meg, most pedig a listavezető Videoton ellen szereztünk egy pontot.

– És a Vasassal szembeni egy egy, vagy a Nyíregyháza elleni nulla nulla?
– Elfogadom, játszottunk olyan mérkőzést is, amelyeken győzelemre számítottunk, mégis veszítettünk két pontot. Az erősebb csapatok ellen valahogy jobban megy nekünk, mert könnyebb úgy futballozni, ha az ellenfelünk is támad, s gólt akar szerezni. Ilyenkor én is jobban együtt élek a játékkal.

– A Videoton ellen nem unatkozott, az biztos.
– De helytálltam, nem kaptam gólt, s nem is ment rosszul a védés.

– A szakemberek szerint az utóbbi évek legjobb ferencvárosi kapusainak nyomdokaiba léphet.
– Ez megtisztelő, de egyelőre csak rövid távú terveim foglalkoztatnak.

– Melyek ezek?
– Megbecsülöm, hogy húszévesen a Ferencváros kezdőjátékosa lehetek. Szerződésem 2012-ben jár le, addig mindenképpen szeretnék bajnokságot nyerni a Fradival. Hogy utána mi lesz, ne kérdezze, persze nekem is álmom a külföldi szerződés. Tizenhét évesen a Bristol Cityben futballoztam egy szezont, tapasztaltam és megtanultam, mit jelent Angliában a profizmus, ennek megfelelően itthon a felnőttek között is próbálom kamatoztatni tudásomat.

– Kicsit előre szaladtunk az időben, pedig a Ferencváros számára pénteken a mindenkor legfontosabb bajnoki következik. Készülnek valami váratlannal az Újpest ellen?
– Persze, hazai pályán megleckéztetjük a lilákat. Korábban is szó esett már az öltözőben erről a mérkőzésről, s ahogy közelítünk a péntekhez, mindenkiben egyre nagyobb lesz a feszültség, de ez így természetes.

A MEGYERI BALÁZZSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik