Megvédte bajnoki címét a Debrecen

Vágólapra másolva!
2010.05.23. 17:20
null
Ismét bajnok a DVSC (Fotó: Szabó Miklós)
Az elmúlt hat évben ötödször nyerte meg a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalát a DVSC. Herczeg András klubmenedzser csapata a Soproni Liga 30., záró fordulójában gyenge teljesítményt nyújtott a Kecskemét otthonában (ki is kapott 1–0-ra), de mivel a Győr hazai pályán legyőzte a Videotont, a Lokinak megmaradt egypontos előnye a végelszámolásnál.

Már a találkozó elején Montvai juttathatta volna kétgólos előnyhöz is a Kecskemétet: két közeli fejese azonban célt tévesztett. Már korán nagy bajba kerülhetett volna a bajnoki címvédő...

A GÓLLÖVŐLISTA VÉGEREDMÉNYE (ÉLCSOPORT) 
18 gólos: Nikolics (Videoton)
16 gólos: Rudnevs (ZTE)
15 gólos: Alvés (Videoton)
14 gólos: Coulibaly (DVSC), Kabát (Újpest)
13 gólos: Lázok (MTK), Pavicsevics (ZTE)
12 gólos: Kink (Győr), Montvai (Kecskemét)
11 gólos: Csordás (KTE), Tököli (Paks)

A Videoton játékosa, Farkas Balázs a mérkőzés előtt úgy vélte, hogy az ETO jó csapat, de ennél nagyobb baj, hogy a DVSC egy ponttal vezet a Videoton előtt, ráadásul a középpályása szerint a Loki biztosra megy Kecskeméten.

Farkasnak végül nem lett igaza: a Loki a meccs végéig fásultan mozgott a pályán, a Kecskemét pedig megérdemelten nyert 1–0-ra. Az más kérdés, hogy ezt nem tudta kihasználni a Vidi...

Az első negyedórában egyértelműen a hazai csapat játszott jobban, a Lokinak lehetősége sem nagyon volt. Eközben pedig Győrben a Videoton irányította az összecsapást: többször is gólt szerezhetett volna. A befejezésekbe azonban állandóan hiba csúszott.

Aztán nagy nehezen csak megszületett a Loki első nagy helyzete. Erre mindössze a 27. percig kellett várni. Yannick elé pattant a labda, de a futballista ordító helyzetben a kapu fölé belsőzött tíz méterről.

Az első félóra elteltével nem sok minden változott – pedig a helyzetek alapján akár változhatott is volna. Mindkét pályán gól nélküli döntetlen volt az állás. Azaz ekkor még mindig a DVSC-nek állt az aranyérem.

Az első félidő végére szép lassan megérkezett a mérkőzésbe a Debrecen. Bodnár lőhetett futtából, a labda pedig Lambulics válláról pattant tovább, majd ismét egy kecskeméti védő combjáról a saját mellkasára, majd onnan kifelé. A szituáció gyanús volt, Bodnár nem is hagyta annyiban az esetet: akkorát sprintelt a játékvezető irányába, mint amekkorát még egyik játékos sem vágtatott ezen a mérkőzésen. Szabó Zsolt játékvezető nem is habozott: az őrjöngő Bodnárnak felmutatta a sárgát a 33. percben.

SÁNDOR GYÖRGY: ROSSZ ÉRZÉS
 A Videoton télen Újpestről szerződtetett középpályása, Sándor György csalódottságában szinte szóhoz sem jutott a lefújást követően. „Döbbenet. Szavakkal ki sem tudom fejezni, el sem tudom mondani, mennyire rossz érzés ez most – kereste a szavakat Sándor György az összecsapást közvetítő Sport Tv-nek adott nyilatkozatában. – Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre a mérkőzésen, de a győriek kapusa bravúrokat mutatott be. Aztán a végén fellépett az egyik győri védő és egy megpattanó lövéssel eldöntötte a mérkőzést. Talán pont egy ilyen plusz hiányzott ma belőlünk, ami a győriekben ezúttal megvolt."

A szünet előtt mégis a Kecskemét szerezte meg a vezetést. Egy debreceni védelmi hibát követően Csordás Csaba csinált meg egy szép cselt, majd 16 méterről higgadtan a jobb alsóba lőtt. 1–0

A második félidő elején megpróbált újítani a vendég csapat, s egy hatalmas helyzetet el is puskázott: Yannick húzott el a bal oldalon, majd az alapvonal magasságából visszagurított, az érkező Czvitkovics azonban csúnyán a kapu mellé gurított. Pedig szemben állt a kapuval....

A 68. percben pedig majdnem kilátástalan helyzetbe került a Debrecen (már, ami a mérkőzést illeti): Alempijevics játszott középre, a kaputól 11 méterre érkező Csordás pedig a földre rúgta a labdát, ami onnan a kapu fölé pattant. Hatalmas helyzet volt.

A Loki játékában pedig továbbra sem lehetett felfedezni az átütő erőt. Nehezen lehetett elképzelni, hogy betalál Herczeg csapata, amely mindössze a Videotonban, pontosabban a Győrben bízhatott. Pintér Attila csapata és Fortuna pedig kisegítette a címvédőt.

Győrben Sztanisics lőtt 22 méterről a 82. percben, a labda pedig megpattant egy védő lábán, s így Tujvel kapus fölött a kapu közepébe pattant. A Videon nem tudott egyenlíteni, vereséget szenvedett, s lemondhatott a bajnoki címről.

A két bajnokesélyes tehát egyaránt kikapott, így a Soproni Liga 2009–2010-es kiírásának győztese a DVSC lett! 

HERCZEG ANDRÁS: KOMOLY RIVÁLISK ELŐTT NYERTÜNK

„Az embernek lepereg az egész szezon a szeme előtt. Rengeteg problémánk volt az idény alatt" – mondta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a KTE elleni mérkőzés után a Sport Tv-nek..

„Sokat szapultak és kritizáltak minket. A játékosaim mégis helyt álltak. Nagy menetelésen vagyunk túl, de még ott van a szerdai mérkőzés, ami nagyon fontos a számunkra. Nagyon büszke vagyok, hogy igen komoly riválisok előtt sikerült megnyernünk a bajnokságot."

ÍGY ÜNNEPELT A DEBRECEN
 
 
(Duna Tv felvétele)
Debreceni örömmámor (Fotó: Szabó Miklós)
Debreceni örömmámor (Fotó: Szabó Miklós)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik