Megszerezte első tavaszi győzelmét az MTK

Vágólapra másolva!
2010.03.27. 16:56
null
Az MTK könnyedén nőtt a Nyíregyháza fölé.
Megérdemelt, 4–0-s győzelmet aratott az MTK a Nyíregyháza felett a Soproni Liga 20. fordulójának szombat délutáni találkozóján. A fővárosi kék-fehérek góljain Kulcsár Tamás, Könyves Norbert, Pál András és Lázok János osztozott.

A tavasszal eddig még nyeretlen MTK a veretlen Nyíregyházát fogadta szombat délután a Hidegkuti Nándor Stadionban. A 7. percben vezethetett volna is a hazai csapat, de Szatmári Lóránd 20 méteres szabadrúgását a bal alsó sarokból szedte ki Vologyimir Ovszijenko, aki tíz perccel később is nagyot védett Könyves Norbert lövése után.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a Soproni Liga 2009–2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 25. percben aztán megszerezte a vezetést Garami József csapata. Szatmári Lóránd adott remek labdát Kulcsár Tamásnak, aki egy pattanás után 10 méterről, jobbal a jobb alsóba lőtt. (1–0)

Alighogy kiléptek a kezdőkörből, a vendégek már mehettek is vissza, ugyanis egy eladott labda után Pál András passzolt Könyveshez, aki eltolta a kifutó kapus mellett a labdát, és 8 méterről az üres kapuba gurított. (2–0)

A szünetig még legalább két gólt szerezhetett volna a fővárosi csapat, de Pintér Ádám, Kulcsár és Szatmári lövését is védte Ovszijenko, így maradt a 2–0.

A második játékrész elején az MTK továbbra is mezőnyfölényben játszott. Előbb Pál lövését védte Ovszijenko, majd ismét a hazai középpályás nagy ziccerben fejelt föl. A 63. percben aztán már pontosabb volt, amikor Vadnai Dániel passza után 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt. (3–0)

A folytatásban is a kék-fehérek domináltak, de a vendégek legjobbja, Ovszijenko a helyén volt. Bár volt helyzete a Szparinak is, azonban vagy kapu fölé lőttek a vendégek, vagy Filipovics védett könnyedén.

A 85. percben Milan Davidov megkapta második sárgáját, így mehetett zuhanyozni, az emberelőnyt pedig kihasználta az MTK. A 90. percben Lázok János kapott labdát Páltól, Könyveshez hasonlóan kicselezte a kapust, és az üres kapuba passzolt, beállítva ezzel a végeredményt. (4–0)

A fővárosiak első sikerüket aratták tavasszal, míg Szentes Lázár csapata első vereségét szenvedte el 2010-ben a bajnokságban.

SOPRONI LIGA 
20. FORDULÓ
MTK–Nyíregyháza 4–0 (Kulcsár 25., Könyves 26., Pál 63., Lázok 90.)

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
mceBlockPasteEnd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik