Mégsem vasárnap 21-kor lesz az FTC-Győr

Vágólapra másolva!
2010.08.18. 17:12
null
Délután 7-kor fogadhatja a Fradi a Győrt (Fotó: Németh Ferenc)
Az MLSZ versenybizottsága az NB I 5. fordulójában augusztus 29-én (vasárnap) 21 órára kisorsolt Ferencvárosi TC–Győri ETO FC bajnoki mérkőzés kezdési időpontját megváltoztatta: a két csapat szeptember 1-jén feszül egymásnak.

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint nem augusztus 29-én (vasárnap) 21 órakor rendezik a Ferencváros Győr labdarúgó-mérkőzést a labdarúgó NB I-ben. A találkozó a rá következő szerdán, 19 órakor kezdődik majd.

Korábban a DVSC–Videoton, a Győr–Ferencváros és a Győr–MTK kezdési időpontját is módosította az MLSZ a közvetítő tv-csatorna kérésére. Ekkor alakult úgy, hogy a Fradi mérkőzését a vasárnap késő esti időpontban rendezik.

A  klubok és a szurkolók körében nagy volt a felháborodás a döntés miatt, hogy miért kell vasárnap este 9 órára tenni egy bajnokit, amikor másnap korán megy munkába, illetve iskolába a mérkőzésre kilátogató szurkolók jelentős része.

A Ferencváros nyílt levelet is postázott a szövetségnek, amelyben többek közt az alábbiak álltak:

„Az FTC Labdarúgó Zrt. sajnálattal vette tudomásul az MLSZ Versenybizottságának azon döntését, mely szerint a Sport TV kérésének megfelelően a 2010. augusztus 29-én (vasárnap) 17:30 órára kisorsolt FTC–Győri ETO FC NB I. bajnoki mérkőzés kezdési időpontját 21:00 órára módosította.”

„Az FTC Labdarúgó Zrt. ebben a nyílt levélben kíván ellenvetéssel élni a határozat ellen, mivel más lehetőségünk nem maradt. Szeretnénk felhívni mind az MLSZ Versenybizottságának, mind pedig a Sport TV-nek a figyelmét arra, hogy ezzel a döntéssel az augusztus 29-ei mérkőzés mind két csapatát kedvezőtlen helyzetbe hozták és azon lelkes szurkolóktól fosztják meg a csapatokat, amelyek időt, pénzt és energiát nem kímélve kísérik és lelkesítik a játékosokat.”

A Sport Tv álláspontjára pedig hatottak a történtek, a találkozót közvetítő csatorna ugyanis a két sportszervezet közös kérelmét figyelembe véve új közvetítési időpontot adott meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik