„Ha kell, korbáccsal, de rendet kell tenni a Vasasnál”

Vágólapra másolva!
2010.10.01. 13:19
null
Markovits László szerint az asztalra kell csapni, ha arra van szükség (Fotó: Farkas József, archív)
Tegnap előbb a Vasas NB I-es labdarúgócsapatának sportigazgatója, Vancsa Miklós beszélt arról, hogy gödörbe került az egymás után három vereséget szenvedő együttes, azóta pedig  Markovits László, a Vasas SC elnöke is elmondta a véleményét. A sportvezető szerint személyi változások is történhetnek, mind a játékoskeretben, mind a szakvezetésben, amennyiben nem jönnek az eredmények.

„Nem akarok szakmai értékelésbe bonyolódni, hiszen ez nem az én dolgom, de a lelátón ülve engem is nagyon elkeserített az utóbbi három mérkőzés kudarca. Elsősorban nem is a pontnélküliség, vagy annak a lehetőségnek az elszalasztása bosszant, hogy ki tudja hány év után újra a Vasas nevével kezdődjék a bajnoki tabella, hanem sokkal inkább az MTK és a Ferencváros ellen mutatott játék aggaszt. Egyik találkozón sem éreztem ugyanis, hogy van bennünk annyi erő, a játékunkban annyi fantázia, hogy fordítsunk" – kezdte a vasassc.hu-nak adott interjút Markovits László a klub elnöke.

A Vasas az elmúlt három fordulóban tíz gólt kapott és csak kettőt lőtt, a Kaposvártól, az MTK-tól és a Ferencvárostól is kikapott, így érthető a sportvezető elégedetlensége.

NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A   KÉPRE!
NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!

„A csapat mindennapjait viszonylag jól ismerem, és anélkül, hogy belügyeket adnék ki, elmondhatom, az elmúlt időszakban volt néhány olyan eset, jelenség, amelyet én személy szerint furcsának találtam, sőt már a Kaposvár elleni meccs után szóvá tettem Vancsa Miklós ügyvezetőnek és a szakmai stáb tagjainak. Ezek olyan szemléletet tükröznek a játékosok és a csapat részéről, amelyek véleményem szerint a pályán negatív irányba befolyásolhatják az eseményeket" – fogalmazott Markovits. – Levontuk a tanulságokat az elmúlt hetek történéseiből, s úgy látom, hogy Vancsa Miklós ügyvezető igazgató, aki ebben a közegben élte le a fél életét és maximálisan elkötelezett a Vasas iránt, és akit meg is kértem erre, saját hatáskörében rendet tud tenni a csapat háza táján. Ha az kell hozzá, tegye ezt „korbáccsal", ha meg elégséges a jó szó, akkor tegye azzal, de el kell mozdulnunk ebből a helyzetből. Ha viszont folytatódik ez a tendencia, akkor elkerülhetetlenné válnak a személyi változások, és ez érinthet játékost, szakmai irányítót egyaránt. Ám őszintén remélem, hogy erre nem fog sor kerülni."

Az elnök kitért a klub anyagi helyzetére és a jövőbeli tervekre is.

„Többször elhangzott már az én számból is, hogy nagyfokú kockázatot felvállalva, erőn felül finanszírozza a Vasas a futballcsapatot, és ezzel a döntéssel személy szerint én is óriási terhet vettem a vállamra. Tettük, tettem ezt két okból is. Egyrészt a közelgő centenárium miatt úgy gondoltuk, a klub megítélése szempontjából fontos a labdarúgók eredményes szereplése, másrészt próbáltunk egy olyan portfóliót összeállítani, amely vonzó lehet egy pénzügyi befektető számára" – mondta Markovits, aki a már említett három vereség mellett az alacsony nézőszámot is aggasztónak tartja.

„Az idény öt hazai mérkőzésén az átlag hazai fizető nézőszám, jegyvásárlók és bérletesek együttesen 550 fő volt, és úgy tűnik, ez az eredményességtől független, hiszen amikor a Kaposvár ellen játszottunk és az éllovas pozíció volt a tét, akkor sem jöttek ki többen az Illovszky-stadionba. Elkeserítően kevés az aktív szurkolónk, és ez klubelnökként cseppet sem kevésbé lesújtó számomra, mint a jelenlegi eredménytelenségünk" – nyilatkozta Markovits.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/08,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik