Marco Rossi: Én vagyok a bűnös

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.29. 08:02
null
Marco Rossi magára vállalta a felelősséget (Fotó: Korponai Tamás)
Marco Rossi magára vállalta a felelősséget a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának 3–1-es kecskeméti veresége után, bár a kispestiek vezetőedzője a játékosaira is tett néhány igencsak elmarasztaló megjegyzést. Íme, a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket követő edzői értékelések.

KTE-PHOENIX MECANO–BP. HONVÉD 3–1
BEKŐ BALÁZS (KTE)

– A mérkőzés előtt bízott abban, hogy frissebb lesz együttese az El-szereplő Honvédnál. Így is lett.
– Az elején valóban így nézett ki. Éltünk a kínálkozó lehetőségekkel, de a futball ilyen, ki kell használnod minden esélyed ahhoz, hogy eredményes légy.
– A Honvédtól csak meddő mezőnyfölényre futotta. Ez a csapatát dicséri?
– Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, az azért nem véletlen, ha egy csapat képes kiharcolni az Európa-liga-részvételt. Próbáltunk mindenre felkészülni, és játékban, azt hiszem, felülmúltuk az ellenfelet, illetve valamennyit megmutattunk abból, amiből a jövőben még többet szeretnénk.
– Nevezetesen?
– Bátran játszani, felvállalni a támadófutballt, mert azért azt éreztem, volt még bennünk félsz.

MARCO ROSSI (Honvéd)
– Ez nem sikerült...

– Az eredményért én vagy a felelős. Olyanoknak adtam lehetőséget, akik most nem érdemelték volna meg, hogy NB I-es mérkőzésen szerepeljenek.
– Elsőre mindjárt roppant kritikus.
– Miért ne lennék az, amikor a szurkolóink Újvidékre és most Kecskemétre is elkísértek bennünket, bíztak bennünk, mi pedig így teljesítünk?! De mondom, én vagyok a bűnös, vállalom a felelősséget.
– Ha neveket nem is mond, jövő héten azért az összeállításból kiderül, kikkel volt nagyon elégedetlen?
– Öt játékost már kicseréltem a Vojvodina elleni meccshez képest, sokkal többet már nem lehet... Sok hibával játszottunk sajnos elöl és hátul is, ilyenkor elég, ha a vetélytárs kivárja az idejét, és él a hibáinkkal. De mondom, én vagyok a felelős a vereségért.

VIDEOTON–HALADÁS 2–0
JOSÉ GOMES (Videoton)

– Ilyen kezdésről álmodott?
– Több mint elégedett vagyok. Csattanós választ adtunk a Haladás azon lépésére, hogy változtatott a megszokott játékrendszerén. A szombathelyiek hiába álltak fel öt védővel, a támadójátékunk olyan volt, amilyet elképzeltem, dinamizmus és látványosság jellemezte.
– Hogyan értékeli Kleinheisler László élvonalbeli bemutatkozását?
– Nem véletlen, hogy neveztem erre a mérkőzésre. Fiatal játékos, remek képességekkel megáldva, aki már az elmúlt szezonban is sokat tanult. Itt kell megemlítenem, hogy a magyar futball szempontjából milyen fontos a Puskás Akadémia munkássága, remélem, a későbbiekben is bőven lesznek tehetségek, akik a különböző akadémiákról kikerülve kibontakozhatnak az NB I-ben.
– Kivel elégedett még?
– Mindenkivel! Természetesen örülök, hogy Kleinheisler László remekül futballozott, de a Videoton nem egy emberből áll. Úgy érzem, jó úton indultunk el, és ezt az utat szeretnénk járni a bajnokság során.


ARTNER TAMÁS (Haladás)
– Aligha így képzelte el a szezon első meccsét.

– Sajnos a Videoton azzal vert meg minket, amire készültünk, elsősorban gyors ellentámadásaival, holott jól kezdtük a mérkőzést, volt egy ziccerünk, majd rúgtunk egy kapufát, ám az ivószünet után elaludtunk, és máris hátrányba kerültünk.
– Miért nem volt visszaút?
– Mert elkezdtünk kapkodni, a székesfehérváriak pedig azt játszották, amit tudnak és szeretnek. Ráadásul az első félidő végén újabb elkerülhető gólt kaptunk. A szünet után már csak futottunk az eredmény után.
– Egyetért velünk abban, hogy Ugrai Roland felelőtlenül állíttatta ki magát?
– Az biztos, hogy fegyelmezetlen volt, a történethez viszont hozzátartozik, hogy szabályos gólt szerzett, hiszen nem ő állt lesen, hanem Németh Márió. Ennek ellenére a piros lapjáról természetesen az öltözőben még beszélünk.

DVSC-TEVA–KAPOSVÁR 7–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik