Magyar Kupa: Tokmac Nguen aranyéremre vágyik

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 10:03
null
Tokmac Nguen kupaelsőséget is szeretne a bajnoki címei mellé (Fotó: Árvai Károly)
Tokmac Nguen, a Honvéd ellen kedden győztes gólt szerző támadó három éve került a Ferencvároshoz, de még egyszer sem hódította el a Magyar Kupát – az idén sikerülhet neki.

 

Megérdemelten jutott a Mol Magyar Kupa elődöntőjébe a Ferencváros, a zöld-fehérek kedden a Bp. Honvéd ellen nyertek (1–0) idegenben. Tokmac Nguen szerezte a meccs egyetlen gólját, valamint lőtt egy kapufát is.

„Kemény meccs volt, de mivel a Magyar Kupa-trófea az egyetlen, amelyet még nem hódítottam el, nyernünk kellett  –mondta a klub hivatalos oldalának, a fradi.hu-nak a 28 éves norvég válogatott futballista. –Már három éve, hogy a Fradihoz szerződtem, és mindig beszéltünk a kupagyőzelemről, hiszen ez fontos nekünk, játékosoknak, valamint a szurkolóknak is. A gólom előtt Franck Boli lőtt, Tomás Tujvel védett, a kipattanóra érkeztem, s góllal fejeztük be az akciót. Motiváltan léptünk pályára, tovább kellett jutnunk, ami sikerült is.”

Az első félidőben lényegesen jobban futballoztak a vendégek, de miután a szünetben a kispestieknél csereként pályára lépett Nagy Dominik és Bőle Lukács, valamint tíz perccel később Nenad Lukics és Hidi Patrik is, sokkal szervezettebben és veszélyesebben játszottak. Ez azonban gólban nem mutatkozott meg, így elvérzett a Honvéd a negyeddöntőben. A XIX. kerületiek legutóbb 2019. április 27-én győzték le a Ferencvárost (3–2) tétmérkőzésen, azóta hétszer kaptak ki, kétszer pedig döntetlen született.

„Csalódottak vagyunk, mert elszúrtuk az első félidőt, akkor kifejezetten gyengén játszottunk, semmi veszélyt sem jelentettünk az ellenfél kapujára– mondta lapunknakIvan Lovric,a Budapest Honvéd belső védője. – A fordulás után változott a játék képe, a cseréknek hála jobb futballt láthattak a nézők tőlünk, de azt kell mondanom, megérdemelt a Fradi továbbjutása. A kiesés mellett az is idegesítő, hogy legutóbb csaknem három éve győztük le a Fradit. Megint nem sikerült… Ebből a kudarcból is tanulnunk kell.”

A Honvéd immár csak az NB I-re figyel, s van is mire, hiszen csak eggyel szerzett több pontot a már kieső, 11. helyen álló Gyirmót FC Győrnél. A következő bajnoki fordulóban a Debreceni VSC-t fogadja, a mérkőzés szombaton 19.30-kor kezdődik.

„Fel kell emelnünk a fejünket, nem szabad keseregnünk. Ott állunk a veszélyzónában, mindenképpen nyernünk kell. Már csak azért is, mert a Lokival szemben mindkétszer alulmaradtunk az idényben, ráadásul úgy, hogy összesen kilenc gólt kaptunk… Meg kell mutatnunk, a miénk az erősebb csapat! Létfontosságú a három pont megszerzése, mert az Újpest is egyre jobb formát mutat, s bár az MTK az utolsó, minőségi játékosok alkotják keretét, bármikor elindulhat felfelé a tabellán. Teljesen mindegy, milyen játékkal, de győzni kell.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Budapest Honvéd–Ferencvárosi TC 0–1 (0–1)
Budapest,
Bozsik Aréna, 3701 néző. Vezette: Berke
Honvéd:
Tujvel – Doka, Batik, Lovric, Tamás K. (M. Petkovics, 36.) – Petruszenko, Kadiri (Hidi, 56.) – V. Jónsson (Nagy Do., a szünetben), Zsótér, D. Drazsics (Bőle, a szünetben) – B. Traoré (N. Lukics, 57.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Auzqui (Mak, 60.), Zachariassen (Botka, 76.), Nguen (Loncar, 90+1.) – Boli (Bassey, 60.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Nguen (23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik