Gazdag-gólokban gazdag mérkőzésen jutott tovább a Honvéd

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 12:05
null
Gólokban, Gazdag (Fotó: Balogh László)
A hét utolsó napján folytatódott a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulója, a címvédő Budapest Honvéd 7–1-re nyert a harmadosztályú, jól kezdő, de a végére nagyon elfáradó Tiszaújváros otthonában.


MAGYAR KUPA

6. FORDULÓ
FC Tiszaújváros (NB III, Keleti csoport)–Budapest Honvéd (NB I) 1–7
(1–1)
Tiszaújváros, Tiszaújváros Sportcentrum, 800 néző.V: Takács J.
Tiszaújváros: Herceg P. – Tóth Márk, Vincze Á., Gelsi, Lőrincz P. – Burics (Tóth S., 58.), Bussy (Benke, 79.) – Bene A. (Kulcsár H., 67.), Csernák, Pap Zs. – Kristófi. Vezetőedző: Gerliczki Máté
Honvéd: Nagy S. – Mezgrani, Batik, Lovric, Uzoma (Aliji, a szünetben) – Kamber, Kesztyűs, Szendrei N., Gazdag – Ugrai (Nagy G., 65.), Tóth-Gábor (B. Traoré, 80.). Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerző: Kristófi (4. – 11-esből), ill. Gazdag (30., 60., 78., 85.), Tóth-Gábor (47.), Nagy G. (87.), Aliji (90+3.)

Ötször is összeakadt a Magyar Kupában a Tiszaújváros a Budapest Honvéddal (pontosabban mikor éppen minek hívták ezt a két együttest a XX. századi, csöppet sem unalmas történelmünk során), és egy alkalommal megverte a kiscsapat a kispestieket. És most is jobban kezdett az Újváros, Kristófi Sándor bombázta a 4. percben védhetetlenül a léc alá az általa kiharcolt, könnyű síppal befújt büntetőt.

A Malmö elleni kupakudarcot követően kissé szétszórtan játszott a Honvéd, Ugrai Roland az ötös bal sarka elől ziccerben előbb egyik lábával a másikra rúgta a labdát, majd ugyanonnan csak feladta jobbal a kapusnak a labdát, Tóth-Gábor Kristóf közelről sem tudott a kapuba fejelni.

Gazdag Dániel is igen pontatlanul célzott közelről, kecsegtető helyzetben – aztán a középpályás egy tizenhatos előtti, gyengécske lövését maga mögé, a kapuba segítette az újvárosi kapus, Herceg Péter.

Bódog Tamásnak lehetett egy-két keresetlen szava övéihez a szünetben, mert az újrakezdés után nem sokkal gólt lőttek a kispestiek, Gazdag Dániel passzát Tóth-Gábor Kristóf a bal alsóba küldte a tizenhatosra belépve, majd a középpályás lőtt nagyon nagy gólt a bal felső sarokba a büntetőterületen kívülről.

Egyórányi játék után elfáradt a harmadosztályú, amatőrnek számító hazai csapat, a cserék sem tudtak lendületet adni a házigazdának, Gazdag Dániel a hajrá előtt megszerezte a harmadik, majd negyedik találatát is, végül adott egy gólpasszt a csereként beálló Nagy Gergelynek, a ráadásban pedig Naser Aliji is betalált.

Kellemetlen vasárnapi kirándulásnak indult ez a mérkőzés a Honvédnak, egyhetes kiruccanás lett belőle…

PERCRŐL PERCRE


90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc GÓL A VÉGE, fellökik Nagyot a tizenhatos előtt, szabadrúgás, NASER ALIJI ballal 23 méterről a bal alsóba lő. 1–7!

88. perc Traoré talál tízről a kapuba, de les.

87. PERC 1–6, NAGY GERGŐ jobbal a bal alsóba teszi az ötös bal sarka elől a Traoré indította Gazdag balról érkező lapos passzát. 1–6!

85. PERC MESTERI NÉGYES! Kamber passzát GAZDAG DÁNIEL elé tolja Szendrei, a középpályás meg jobbal, 15 méterről, középről félmagasan a bal sarokba lő. 1–5!

80. perc Boubacar Traoré be, Tóth-G. le.

A negyedik összecsapásra 21 évvel később, 2018-ban került sor. Az NB III-ban szereplő ellenfelünket 4–0-ra győztük le, góljainkat Ivan Lovric, Tischler Patrik, Májer Milán és Banó-Szabó Bence szerezték. A mostani kerettagok közül Banó-Szabó Bence, Uzoma Eke, Horváth András, Djordje Kamber, Ivan Lovric és Nagy Gergő lépett pályára azon a találkozón – írja a honvedfc.hu.

79. perc Bussy le, Benke Norbert be a hazaiaknál, az utolsó cseréjük.

78. PERC NAGYON ELDŐLT, GAZDAG DÁNIEL megszerzi harmadik gólját, Nagy passzát jobbal három csel után a bal alsóba teszi tízről, középről. Herceg ehhez is csak hozzáérni tudott. 1–4!

74. perc GelsiLászló kap sárga lapot Tóth-Gábor fellökéséért.

70. perc Ez sincs bent, Tóth-Gábor jobbal öt méterről az előtte álló kapust találja el!

Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László


67. perc Kulcsár Hunor váltja Benét a hazaiaknál. Tóth-Gábor fejel 12-ről gyengén a kapushoz.

Maradjunk annyiban, profi csapatban is lehet amatőr szellemben futballozgatni, és az amatőrök is futballozhatnak profihoz méltó hozzáállással, lásd az újvárosi diákok, sofőrök, vállalkozók, mezőgazdasági dolgozók csapatát.

65. perc Ugrait le is cserélik, Nagy Gergő váltja.

64. perc Nem minden papsajt, Ugrai jobbal 14 méterről a jobb sarok mellé lő.

Ápolni kell a hazai kapust. A csk., Bussy ebben a Honvéd-gólban is benne volt, nem megy neki nevelőegyesülete ellen.

60. PERC GAZDAG DÁNIEL szétlövi a kapu bal felső sarkát Bussy passzából, jobbal, 23 méterről, középről. Herceg majdnem elérte, de csak majdnem, 1–3!

58. perc Tóth Simon be, Burics le a hazaiaknál.

57. perc Mezgrani emelését Gazdag tízről szép mozdulattal ollózza jócskán a kapu fölé, miután mellel levette a labdát.

54. perc Tóth-G. visszagurítását Mezgrani jobbal a jobb alsóba küldené 17-ről, középről, de véd szépen Herceg, vetődve.

Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László

50. perc Ugrai az ötös jobb sarka elől ígéretes helyzeben Vinczéhez passzol Tóth-Gábor helyett.

49. perc Batik Bence kap sárga lapot Kristófi lerántásáért.

47. PERC GÓLLAL! TÓTH-GÁBOR KRISTÓF kapura tör, és jobbal a bal alsóba lő 12 méterről, Gelsi mellől, Gazdag passza után. Herceg vetődött, de csak beleérni tudott: 1–2!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Naser Aliji be, Uzoma le a Honvédban, balbekkcsere.

Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László

1991 tavaszán a Bp. Honvéd könnyed játékkal 7–0-ra nyert NB III-as riválisa a TVK Olefin SC ellen. A kispesti gólokat Kámán Attila (3), Gregor József (2), Csehi Tibor és Fodor Imre szerezte – írja a honvedfc.hu.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Elfáradtak a félidő végére a fiúk.

41. perc Pap bal oldali beadását kapusa elé tolja Lovric, Nagy kivetődve fogja a labdát. Ugrai nem figyel, elfut a jobbon Kristófi, de nincs segítség, csak bedobás.

38. perc Szendrei szép passzát Ugrai az ötös jobb sarka elől feladja a kapusnak, szegény Herceg csak öklözni tud.

35. perc Kamber balról jövő emelését Batik 12 méterről Herceg elé fejeli, óvatosan, finoman.

Az Újváros kezdőkapusa Tóth Csaba a bajnokságban, Herceg a kupakapus.

30. PERC 1–1, Mezgrani és Szendrei szerez labdát a jobb szélen Bussytól, a passz után GAZDAG DÁNIEL 19 méterről, kissé jobbról, ballal gyengén kapura lő, Herceg maga alól a kapuba engedi a labdát, a bal alsó sarokba. Potya góllal 1–1.

29. perc Herceg elkapja a léc alatt Ugrai bal oldali, jobblábas, 28 méteres szabadrúgását, előtte Pap lőtt el ballal a kapu előtt 13-ról, kissé balról.

25. perc Gazdag lő jobbal a jobb alsó mellé kiss balról, hétről, Szendrei rossz lövése után, majd Gazdag mellel pontatlanul passzol az ötösön Tóth-Gábor felé Mezgrani beadását követően.

22. perc Krisfófiba nagyot rúg Batik, tovább.

20. perc A Honvéd-nevelés Bussy Dávid kap sárga lapot Gazdag lerántásáért. Tóth-Gábor 10-ről feladja fejjel Mezgrani beadását a kapusnak.

1985 őszén a területi bajnokságban szereplő, akkor Olefin Sport Club névre hallgató együttes ugyan megnehezítette a bajnokcsapat dolgát, de Détári Lajos és Garaba Imre góljaival 2–0-ra legyőztük a leninvárosiakat (Tiszaújváros korábbi neve 1970 és 1991 között) – írja a honvedfc.hu.

17. perc Uzoma bal oldali beadását Tóth-Gábor hét méterről a léc fölé fejeli.

15. perc Burics András kap sárga lapot Szendrei felrúgásáért.

14. perc Gazdag a lécre fejeli öt méterről Ugrai beadását, de les.

Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László

10. perc Tóth szereli acélkeményen Uzomát, becsúszva. De les, pontosabban les miatt sípszó…

7. perc Vincze ment az ötösön Tóth-Gábor elől Uzoma beadását követően. Ugrai 24 méteres szabadrúgása a sorfalé aztán.

6. perc Mezgrani passzát Ugrai nem tudja levenni az ötös bal sarkánál, ballal a saját jobb lábára húzza a labdát. Ezen a hazaiak is elcsodálkoztak picit, de aztán mentek a labdáért, kirúgás.

5. perc Gazdag passzát jobbal az ötös bal sarka elől jobbal nem sokkal nyesi a bal felső fölé Tóth-Gábor!

4. PERC EZ IGEN, KRISTÓFI SÁNDOR JOBBAL A LÉC ALÁ LŐ! Nagy jobbra el, védhetetlen egyébként is. 1–0!

3. perc Kamber jobb oldali beadását kifejeli Tóth, kontra, Kristófit ellöki a tizenhatoson belül Mezgrani, Bene szép beadása után. Abszolúte fölösleges szabálytalanság, mert rossz volt a levétel. Igaz, inkább a vonalon kívül mint belül volt a lökés…

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga-kék mezben, a kispestiek piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

MÚLTIDÉZÉS ITT!

Egy kis örökmérleg! 4 mérkőzés, 3 kispesti győzelem, 1 vereség, a gólkülönbség 13–2.

A Kupában a mostani idénytől fogva minden párharc egy mérkőzésen dől el, mindig az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Gerliczki Máté, a Termálfürdő FC Tiszaújváros edzője: „Öt éve dolgozom Tiszaújvárosban, azóta egyáltalán nem jelent újdonságot, hogy a Magyar Kupában élvonalbeli csapattal találkozunk. Sikerült már kivernünk a Haladást, két évvel ezelőtt éppen a Honvéd járt nálunk, legutóbb a Mol Fehérvárral mérkőztünk meg. Ezek a mérkőzések mindig nagy ünnepnek számítanak az életünkben, viszont annyira már nem kuriózum. Az érdekesség, hogy a televízió nagy nyilvánossága most mutatkozunk be, tehát ebből a szempontból átesünk a tűzkeresztségen. A Honvéd, az a Honvéd. Az egyetemes magyar labdarúgás egyik nagy klubja, ráadásul a kupa címvédője. Látjuk őket folyamatosan, nagyon jó csapattal találjuk magunkat szembe. Az erőviszonyokkal mindenki tisztában van, de a néhány százaléknyi esélybe igyekszünk belekapaszkodni. Mindenki a másnapi újság címlapjára vágyik, még akkor is, ha tisztában vagyunk a realitásokkal.” (boon.hu)

„Mint regnáló kupagyőztesnek, természetesen a továbbjutás a célunk, méghozzá léleksimogató játékkal – emelte ki Nagy Gergő. – Nem szabad még jobban begörcsölni a következő feladattól, a legfontosabb a koncentráció, hogy minden eshetőségre felkészüljünk és előre gondolkodjunk, akkor nem érhet minket meglepetés.”

„Ezeken a mérkőzéseken a felsőbb osztályú csapatok mindig csak veszíteni tudnak, hiszen, ha nyernek, az természetes, de ha kiesnek, az ciki – így szintén csapata honlapján Nagy Gergő. – Ezzel szemben az alacsonyabb osztályú csapatnak nincs ilyenkor veszíteni valója, ezért felszabadultan játszhat. De azt gondolom, hogy egy ilyen mérkőzés akár jót is tehet a játékosok lelkének, hogyha kellő fegyelmezettséggel és odafigyeléssel lépünk pályára, önbizalmat szerezhetünk a következő mérkőzésekre és egy kicsit a fájó sebeket is gyógyíthatjuk.”

„Az előző szezon Magyar Kupa-szereplésnek köszönhetően szerepelhettünk a nemzetközi porondon, ezért is fontos a kupa, bízom benne, hogy a mostani sorozatban is ott tudunk lenni a végelszámolásnál. Persze, messze még a vége, most a legfontosabb, hogy megtegyük az első lépést, csak erre koncentrálunk. Feltérképeztük a Tiszaújvárost, láttuk és kielemeztük a legutóbbi mérkőzésüket, tudjuk, milyen csapat vár ránk. Az egymeccses párharcokkal még inkább megvan a kupa varázsa, érdekes, izgalmas csatákat hozhat majd a sorozat.”

„A cím kötelez – jelentette ki Bódog Tamás vezetőedző a honvedfc.hu-n. – Mindenki ennek megfelelő hozzáállással látott neki már pénteken a munkának, annak ellenére, hogy csalódottak voltunk a Malmö elleni búcsút követően. A játékosokat és minket edzőket is bánt a lehetőség, amit elszalasztottunk, több volt a meccsben, ha bátrabban futballoztunk volna, még ha a Malmö megérdemelten is jutott tovább. De ha kicsit jobban összpontosítunk, meglepetést okozhattunk volna.”

A Honvédnak a Malmö elleni kupakudarc után csak a győzelem elfogadható. És egyébként is.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik