A ZTE-t kiütve jutott a legjobb négy közé a Kisvárda az MK-ban

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 14:50
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kisvárda hazai pályán 6–1-re legyőzte a mérkőzésre az NB III-as csapatával kiálló ZTE-t, így bejutott a legjobb négy közé.
A ZTE-t kiütve jutott a legjobb négy közé a Kisvárda a Magyar Kupában (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A ZTE-t kiütve jutott a legjobb négy közé a Kisvárda a Magyar Kupában (Fotó: Földi Imre) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
KISVÁRDA–ZTE FC 6–1 (2–0)
Kisvárda,
Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Vad II (Bornemissza, Horvát Z.)
Kisvárda: Minca – Himics, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni (Ene, a szünetben) – Zlicsics (Ötvös, a szünetben), Karabeljov – Navrátil (Camaj, a szünetben), Viana (Sassá, 62.), Kovácsréti – Jelena (Horváth Z., 62.). Vezetőedző: Supka Attila
ZTE: Köcse – Czuczi (Bekő, 87.), Sebestyén L., Földvári, Hegedűs O. (Fehér B., 65.) – Szántó (Szökrönyös, 55.), Sandro Semedo, Kámi – Szalay (Chukwuma, 65.), Németh D. (Kun B., 65.), Papp L. Mb. vezetőedző: ifj. Bozsik József (Boér Gábort helyettesítette)
Gólszerző: Csirkovics (15.), Karabeljov (21.), Camaj (54., 74.), Viana (58.), Kovácsréti (89.), ill. Papp L. (78.)
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Amikor megtudtuk, hogy a második csapatával érkezik a ZTE, felhívtuk a játékosok figyelmét az ebben rejlő veszélyre. Komolyan vettük a mérkőzést, a kétosztálynyi különbségmiatt hatgólos győzelmet tűztem ki célul a csapat elé, emiatt bánom kevéssé, hogy az ellenfél is betalált, de egy rossz szavam sem lehet a csapatra, mindenki hajtott tovább az újabb gólokért.Ha már eljutottunk idáig, jó lenne még egyet továbblépni.
Bozsik József:
– Aklub alapvető célja a továbbjutás volt, ám végül úgy alakult, hogy a második csapatunkkal érkeztünk a mérkőzésre, így arra voltunk elsősorban kíváncsiak, milyen messzevagyunk ettőla szinttől. Nos,van még munkánk bőven, de ekkora különbség talán nem volt a csapatok között, a négy egyes végeredményt reálisabbnak éreztem volna.

ÖSSZEFOGLALÓ

„Stratégiai döntést hoztunk: a szerdai idegenbeli mérkőzésre a klub NB III-as csapata utazik el. A bajnokságban korábban elért eredményekkel, továbbá a sérülésekkel és eltiltásokkal olyan helyzetbe sodródtunk, ami veszélyezteti az élvonalbeli tagságunkat. Mivel egyértelműen a bennmaradás a célunk, áldozatot kellett hoznunk” – mondta a Kisvárda elleni Magyar Kupa-negyeddöntő előtt Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője.

Ez így is történt, a zalaegerszegiek az NB III-as együttes edzőjének, ifjabb Bozsik Józsefnek a vezetésével érkeztek meg Kisvárdára, a kezdőcsapatban pedig mindössze három olyan játékos (Németh Dániel, Papp László és Szalay Szabolcs) kapott helyet, akinek van már élvonalbeli tapasztalata.

Ezt kihasználva a házigazda óriási elánnal kezdett, azonnal letámadta az ellenfelét, aminek először a 15. percben lett meg az eredménye: jobb oldali szöglet után Lazar Csirkovics juttatta közelről a kapuba a labdát (1–0). Alig több mint öt perc telt el, már kettő volt a kisvárdaiak előnye, egy jobb oldali beadás után az üresen érkező Janisz Karabeljov küldte a kapuba a labdát. 2–0

Az első félidő folytatásában kicsit visszavett a tempóból Supka Attila csapata, a második félidőre azonban hármat is cserélt a vezetőedző, ami jó hatással volt az együttesre. Újra egymást követték a helyzetek a zalaegerszegi kapu előtt, majd újabb gólok is érkeztek: az 54. percben a csereként pályára lépő Driton Camaj talált a kapuba (3–0), nem sokkal később pedig Fernando Viana is beköszönt. 4–0

A folytatásban Camaj másodszor is bevette az egerszegiek kapuját (5–0), majd a szépítés azért összejött a vendégeknek: a 78. percben Papp László szerzett gólt (5–1). Az utolsó szó így is a szabolcsi együttesé volt, a 89. percben Kovácsréti Márk is betalált, így a Kisvárda 6–1-re nyert, és bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Szerda
Mol Fehérvár–Budafoki MTE 2–0 (Romic 68. – öngól, Stopira 77.)
17.30:Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Kedden játszották
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (Perosevic 74., ill. Vadnai D. 33.) – 11-esekkel 5–4

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, a Kisvárda 6–1-re nyert, így bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

90. perc: Kettő perc a ráadás.

89. perc: GÓL! OTT A HATODIK! Egy kisvárdai ellentámadás végén Kovácsréti Márk is betalált a zalaegerszegi csapat kapujába. 6–1

87. perc: Cseréltek a vendégek, Czuczi le, Bekő Bence be.

78. perc: GÓL! SZÉPÍTETT A ZTE! Egy ügyesen felépített támadás végén a Papp László a tizenhatoson belülről passzolta a kapu bal alsó sarkába a labdát. 5–1

74. perc: GÓL! OTT AZ ÖTÖDIK! Egy zalaegerszegi szöglet után kontrát vezetett a Kisvárda, az ellentámadás végén pedig Driton Camaj elegánsan a bal felső sarokba küldte a labdát a kilépő kapus mellett. 5–0

65. perc: Hármas csere a ZTE-nél, Fehér Barnabás, Kun Bertalan és Nelson Chukwuma állt be. A pályát Hegedűs Németh, és Szalay hagyta el.

62. perc: Újabb két csere a hazaiaknál, Jelena és Viana le, Horváth Zoltán és Sassá be.

58. perc: GÓL! EZ MÁR BENT VAN! Fernando Viana egy csel után 16 méterről, jobbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 4–0

58. perc: KAPUFA! Egy jobb oldali beadás után Ene fejelte a lécre a labdát.

55. perc: Cserélt a ZTE, Szökrönyös Dániel állt be Szántó helyére.

54. perc: GÓL! OTT A HARMADIK! A szünet után pályára lépő Driton Camaj is betalált a zalaegerszegieknek. 3–0

51. perc: Viana a tizenhatos előteréből a bal oldali kapufa mellé tekerte a labdát.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

Hármat cserélt a második félidőre a Kisvárda: nem jött ki a folytatásra Zlicsics, Leoni és Navrátil, helyükre Ötvös, Ene és Camaj állt be.

(Fotó: Földi Imre)
(Fotó: Földi Imre)

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 2–0-ra vezet a Kisvárda.

44. perc: Csirkovics egy nagy szóló végén lőtt, de Köcse szögletre nyomta a léc alá tartó labdát.

34. perc: Egy jobb oldali ZTE-szabadrúgás után Minca fogta meg magabiztosan a labdát.

27. perc: Zlicsics kapott utólag egy sárga lapot egy, a felezővonal közelében elkövetett szabálytalanságért.

24. perc: Egy bal oldali szöglet után Csirkovics szabálytalankodott az egerszegi tizenhatoson belül.

21. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Egy jobb oldali beadás után eljutott a labda a hosszú oldalon üresen érkező Janisz Karabeljovhoz, aki a tizenhatoson belülről nem hibázott. 2–0

15. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A KISVÁRDA! A jobb oldali szöglet után a hosszún érkező Lazar Csirkovics juttatta közelről a kapuba a labdát. 1–0

15. perc: Navrátil jobb oldali beadása után szögletre tisztáztak a vendégek

9. perc: Óriási kapufa! Egy távoli lövés után a zalaegerszegi kapu bal oldali kapufáján csattant a labda.

1. perc: Azonnal letámad a hazai csapat, ennek egymás után két szöglet lett az eredménye, de helyzet egyik után sem alakult ki.

A kisvárdaiak piros, a zalaegerszegiek fehér szerelésben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Kisvárda–ZTE Magyar Kupa-negyeddöntő. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Mivel a ZTE FC a bajnokságban a bennmaradásért küzd, kerete pedig igencsak szűkös, a Magyar Kupa negyeddöntőjében a klub NB III-as csapata lép pályára szerdán Kisvárdán.

Bár még idény közben is kiemelkedő Magyar Kupa-szereplésről beszéltek a ZTE-nél, az elmúlt hetekben megváltozó körülmények miatt módosult a terv. A sérülések és koronavírus-fertőzések következtében az elmúlt másfél hétben Babati Benjámin, Demjén Patrik, Kálnoki-Kis Dávid, Könyves Norbert, Szánthó Regő és Szépe János sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, amiként eltiltása miatt Artem Favorov, Bojan Szankovics és Alekszandar Tanaszin is fontos bajnokikat hagyott ki.

A kilenc meghatározó játékosát nélkülöző csapat a Mol Fehérvártól (0–2) és a Mezőkövesdtől (0–2) elszenvedett vereséggel kieső helyre csúszott vissza, s bár a vasárnapi, Ferencváros elleni bravúros pontszerzéssel (2–2) elkerült onnan, borítékolható volt, hogy a Kisvárda elleni Magyar Kupa-negyeddöntő, illetve a vele járó több mint ezer kilométeres autóbuszozás a legkevésbé sem hiányzik most a klubnak.

„Stratégiai döntést hoztunk: a szerdai idegenbeli mérkőzésre a klub NB III-as csapata utazik el   – kezdteBoér Gáborvezetőedző.– A bajnokságban korábban elért eredményekkel, továbbá a sérülésekkel és eltiltásokkal olyan helyzetbe sodródtunk, ami veszélyezteti az élvonalbeli tagságunkat. Mivel egyértelműen a bennmaradás a célunk, áldozatot kellett hoznunk.”

A Kisvárda elleni kupamérkőzésen ifjabb Bozsik József, a ZTE FC II edzője felel a szakmai munkáért, a felnőttcsapat keretéből csupán három, néhány NB I-es mérkőzésen már pályára lépő játékos, Németh Dániel, Papp László és Szalay Szabolcs utazott el.

A Kisvárda a ZTE-vel találkozik a Magyar Kupa negyeddöntőjében (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Kisvárda a ZTE-vel találkozik a Magyar Kupa negyeddöntőjében (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik