MK: ünnepi hangulatban jutott döntőbe a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 14:50
null
Lovrencsics Gergő és Oláh Lóránt párharca a Magyar Kupa elődöntőjében (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a címvédő Ferencváros idegenben 4–2-re legyőzte a Budafokot a párharc második felvonásán, így 12–2-es összesítéssel bejutott a fináléba, amelyben a Mezőkövesdet kettős győzelemmel búcsúztató Vasas lesz az ellenfele.

 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BUDAFOK (NB III)–FERENCVÁROS 2–4 (1–3)

Budapest, Promontor utca, 3000 néző. Vezette: Radványi
BUDAFOK: Abu – Patkós (Margitics, 57.), Vaszicsku, Khiesz, Huszty – Veszelinov (Nagy T., a szünetben), Csizmadia Cs. – Kovács D. (Ihrig-Farkas, 75.), Illés D., Vankó – Oláh L. Vezetőedző: Prukner László
FTC: Holczer – Lovrencsics G. (Batik, a szünetben), Nalepa, Hüsing, Sternberg – Koch, Bognár I., Hajnal (Csonka A., a szünetben) – Varga R. (Moutari, a szünetben), Kundrák, Csernik. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerző: Csizmadia Cs. (25.), Kovács D. (49.), ill. Kundrák (21., 33.), Hajnal (30. – 11-esből), Moutari (71.)

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 12–2-es összesítéssel

A másik meccsen: Mezőkövesd–Vasas 0–5
Továbbjutott: a Vasas, kettős győzelemmel, 7–0-s összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Az odavágón aratott 8–0-s kiütéssel a Ferencváros eldöntötte a továbbjutás kérdését a múlt szombaton az NB III Középcsoportjában a bajnoki címét három fordulóval a zárás előtt bebiztosító Budafok ellen, a hazai együttes és szurkolói azonban igazi futballünnepet varázsoltak a visszavágóra.

Az első meccsen negyedóra sem kellett a Fradinak a gólhoz, itt azonban az első húsz percben nagyobb helyzetet sem sikerült kialakítania Thomas Doll együttesének. Ezt követően viszont 13 perc alatt négy gólt is láthatott a rendkívül lelkes, nagyjából háromezres budafoki közönség.

A sort az NB I-ben a DVSC elleni múlt szombati bajnokin debütáló Kundrák Norbert nyitotta meg, Bognár István indítása után becsapta a védőjét, és kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1). Noha négy percre rá Csizmadia Csaba futtából a jobb alsóba passzolt (1–1), újabb öt perccel később Hajnal Tamás tizenegyesből szerzett góljával már ismét a Fradinál volt az előny (1–2). Hajnal utána egy gólpasszt is kiosztott, szabadrúgását a 18. születésnapját holnap ünneplő Kundrák fejelte a léc alá (1–3).

A szünetben mindhárom cserelehetőségét kihasználta Doll, több mint két év után visszatért az első csapatba Batik Bence, bemutatkozott tétmeccsen az U17-es válogatott egyik alapembere, Csonka András, valamint pályára lépett Amadou Moutari is.

Szinte azonnal jött a gól a fordulás után, Kovács Dávid – aki a meccset követően barátnője kezét is megkérte a pályán – kiválóan tekert a jobb alsóba (2–3). A folytatásban Janek Sternberg és Csernik Kornél is eltalálta a kapufát, Moutari azonban közelről már pontosabban célzott, így a Ferencváros ünnepi hangulatban 4–2-re nyert Budafokon, és 12–2-es összesítéssel bejutott a fináléba (május 31., szerda 19 óra, Groupama Aréna), amelyben a Mezőkövesdet kettős győzelemmel búcsúztató Vasas lesz az ellenfele.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

92. perc: Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 4–2-re nyert Budafokon, így 12–2-es összesítéssel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.
92. perc:
Egymás után két hazai szögletet is kivédekezett a Fradi.
90. perc: Kettő perc a ráadás a meccs végén.
89. perc: Ziccer, de kimarad! Kundrák
ugrott ki a jobb oldalon, ám Abu jól lépett ki a kapujából, lábában elakadt a labda.
88. perc: Helyzet! Csizmadia ugratta ki Oláht, aki kissé kisodródott, lövése azonban így is csak centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
86. perc: Ihrig-Farkas végezte el a pontrúgást, a bal alsóba tartó labdát Holczer nyomta szögletre.
85. perc: A sarokrúgás nem volt veszélyes, az ellentámadást azonban Nalepa csak szabálytalanul tudta megállítani, Ihrig-Farkast vágta fel 23 méterre a Fradi kapujától.
84. perc: Koch tört be a tizenhatoson belülre, majd Moutarinak passzolt, aki kapásból a léc fölé bombázott. Valaki még hozzáért a labdához, így szöglettel jöhet a Fradi.
81. perc: Vaszicsku Gergő borította fel Moutarit, újabb jogos sárga lap került elő a játékvezető zsebéből.
80. perc: Moutarit állították meg lesen.
77. perc: Csernik jobb oldali beadására jól lépett ki Abu.
76. perc: Rendkívül csúnya ütközés, a kapuból kilépő Holczer térddel a csapattársát, Hüsinget tarolta le. A német védő szerencsére a saját lábán hagyta el a pályát, kérdés, vissza tud-e állni.
75. perc: Hazai változtatás, a második gólt szerző Kovács Dávid helyét Ihrig-Farkas Sebestyén vette át.
Prukner László továbbra is űzi a játékosait, nem szeretné, ha most feladnák.
71. perc: GÓL! ÚJABB FERENCVÁROSI TALÁLAT!
Holczer vágott előre egy labdát, melyet Kundrák megszelidített, majd Bognárhoz passzolt, aki Amadou Moutarinak továbbított, a nigeri szélső pedig közelről, a kilépő kapus mellett a bal alsóba passzolta a labdát. Összesítésben 12–2. 2–4
A budafoki drukkerek érzik a „vérszagot”, rá is zendítenek.
70. perc: Újabb hazai szögletet úszott meg a Fradi.
68. perc: Egymás után két sarokrúgást is elvégezhetett a Budafok, fura, de kissé beszorult a Fradi.
67. perc: Holczer-bravúr! Nagy
kapott jó indítást Csizmadiától, majd egy pattanás után kapura belsőzte a labdát, Holczer azonban belekapott, így szögletre mentett.
66. perc: Kovács nagy bedobása után Khiesz csúsztatott kevéssel a bal alsó mellé hét méterről.
66. perc: Koch próbálta meglepni a félpályáról Abut, de a kapus nem állt elég távol a kapujától, valamint a német középpályás kísérlete sem volt pontos.
65. perc: Egy budafoki szöglet után Oláh kanalazta a kapu felé a labdát, Holczernek ezzel nem okozott túl sok problémát.
63. perc: Moutari cselezgetett a bal oldalon, majd befelé tolta a labdát, 15-ról elengedett próbálkozása azonban elakadt a hazaikban.
62. perc: ÚJABB KAPUFA! Kundrák hozta helyzetbe Cserniket, aki 12 méterről lőtt laposan, a labda azonban a jobb oldali kapufáról kifelé pattant.
60. perc: Huszty blokkolt egy jobb oldali beadást, majd a másik szélen Moutarit szerelte Margitics.
58. perc: Bognár a bal oldalról mindenki feje fölött Batikhoz ívelte a labdát, aki egy pattanás után kevéssel zúdította a jobb oldali kapufa mellé a labdát.
57. perc:
Budafoki csere: Patkóst Margitics Andor váltotta.
55. perc: KAPUFA! A bal oldalon lendületből érkező Sternberg kapott pontos indítást, az átvétellel gólhelyzetbe került, majd tíz méterről a lécre vágta a labdát.
54. perc: Patkós szerelte egy jó ütemű becsúszással a megiramodó Moutarit.
51. perc: Vankót és Batikot kellett ápolni a pályán, utóbbi már vissza is tért.
49. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK BUDAFOKI GÓL!
Oláh hátáról szerencsésen pattant le egy indítás, így Illés Kovács Dávid elé tálalt, aki a tizenhatoson belülre érve, kissé jobbról, bal lábbal kiválóan tekert a jobb alsó sarokba. Összesítésben 11–2 a Ferencvárosnak. 2–3
46. perc: Kovács húzott el azonnal a jobb oldalon, beadás felpattant, Illés azonban nem tudott rádőlni a kipattanóra, így fölé bombázott.
46. percben: A második félidőre hármat is cserélt Thomas Doll: Hajnal, Lovrencsics és Varga nem tért vissza a pályára, helyükre a több mint két év után az első számú csapatba visszatérő Batik Bence, az U17-es válogatott egyik alapembere, Csonka András és Amadou Moutari állt be. A hazaiaknál egy változtatás történt, Nagy Tamás érkezett a pályára Veszelinov helyére.
46. perc: Ismét útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

1. FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a Ferencváros 3–1-re vezet a meccsen, összesítésben pedig tíz gól az előnye.
45. perc: Veszelinov lebicegett a pályáról, a tartalék játékvezető pedig egy perc ráadást jelzett.
45. perc: Veszelinov maradt a földön, ápolni kellett.
44. perc: Oláh indult ismét lesről.
43. perc: Hajnal szöglete veszélytelen volt.
43. perc: Újabb Abu-védés!
Kundrák vett át egy ívelést a tizenhatoson belül, majd egy pattanás után lőtt, de a hazaiak kapusa kitolta a jobb alsóba tartó labdát.
42. perc: Abu ezúttal egy távoli, lapos lövést hárított magabiztosan.
41. perc: Nagy mentés!
Csernik kiugratása után Kundrák került ziccerbe, de Abu jól lépett ki a kapujából és felszedte előle a labdát.
Nem szegte a budafoki drukkerek kedvét a három Fradi-gól, rendületlenül szurkoltak.
38. perc: Hazai helyzet!
Vankó lőtte a tizenhatoson belülre erőből a labdát, egy ferencvárosi védőről lepattant a beadása, így Illés tüzelhetett, 16-ról eleresztett kísérlete azonban elakadt a védőkben.
37. perc: Hajnal legurítása után Bognár löbbölte középre a labdát, Csizmadia azonban elfejelte azt.
36. perc:
Cserniket vágták fel nagyjából 32 méterre a Budafok kapujától.
33. perc: GÓL! OTT A HARMADIK FRADI-GÓL!
Hajnal tekert középre a jobb szélről egy szabadrúgást, a védőjét megelőző Kundrák Norbert pedig az ötösön belülről, nagy erővel a léc alá fejelte a labdát. Összesítésben 11–1. 1–3
32. perc: Csizmadia becsúszása Koch lábát találta el, ezt a ferencvárosi szóvá is tette nála. A játékvezető szerint ugyancsak szabálytalan volt, villant is a sárga.
31. perc: Oláht állították meg lesen.
30. perc: GÓL! ÚJRA ELŐNYBEN AZ FTC! Hajnal Tamás állt a labda mögé, és belsővel a bal alsóba passzolta a labdát. Abu a másik irányba vetődött, nem volt esélye a védésre. Összesítésben 10–1 a zöld-fehéreknek. 1–2
29. perc: Büntetőt kapott a Ferencváros,
Sternberg bal oldali beadása Patkós kezén akadt el. Jogos a tizenegyes.
27. perc: Vankó maradt a földön, Hüsing lépett oda neki keményen.
25. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BUDAFOK!
Vankó kapott labdát a tizenhatos bal oldalán, majd Lovrencsiccsel néhány másodpercig farkasszemet nézett, végül laposan visszapasszolt a lendületből érkező Csizmadia Csabának, aki belsővel, 15 méterről a jobb alsóba helyezte a labdát. Összesítésben 9–1. 1–1
24. perc: Bognárt szerelték a tizenhatos előterében.
Kundrák a hétvégén, a DVSC elleni bajnokin debütált az FTC felnőttcsapatában. A fiatal gólvágó eddigi pályafutásáról ide kattintva olvashat bővebben!
21. perc: GÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Bognár indította a félpályáról Kundrák Norbertet, aki a tizenhatos bal sarkánál átvette a labdát, a behátráló Vaszicsku mellett kettőt tolt rajta befelé, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. Összesítésben már 9–0 a Fradinak. 0–1
20. perc: Csernik indult el ismét a kelleténél korábban, ez is les volt.
19. perc: Vaszicsku óriási bedobása után röviden szabadítottak fel a vendégek, ám Illés lövése elakadt a tizenhatoson belül a lábak sűrűjében.
19. perc: Hüsing csúsztatta oldalra Kovács ívelését Oláh elől.
17. perc: Hajnal sarokrúgása ezúttal sem volt veszélyes.
16. perc: Csernik bal oldali beadása majdnem megtalálta Kundrák fejét, végül egy hazai védőről pattant szögletre a labda.
15. perc: Kundrák kapott kiváló indítást Bognártól, ám a tizenhatoson belül addig tologatta a labdát, amíg két védő be nem érte és le nem szerelte.
14. perc: Koch kiugratási kísérletébe léptek bele a hazai védők.
Doll vitatkozott egy sort az egyik asszisztenssel.
13. perc: Tetszetős hazai támadás végén Oláh ugratta ki Kovácsot, ő azonban 15 méterről az égbe lőtt.
11. perc: Hajnal ezúttal laposan passzolt középre egy jobb oldali sarokrúgást, ám Bognár túl hosszan tolta meg a labdát.
10. perc: Hajnal balról befelé szálló szöglete mindenkinek magas volt, a hosszún pedig nem érkezett ferencvárosi.
9. perc: Csernik indult lesről.
8. perc: Vankó kereste egy lapos passzal Oláht, de Holczer jól vetődött ki a kapujából és megszerezte a labdát.
7. perc: Koch egy labdaszerzés után a bal oldalon kapta vissza a labdát, a beadás azonban nagyon lecsúszott a lábáról. Igaz, a passz pillanatában nagyot pattant az addig guruló labda.
5. perc: Kundrák jobb oldali beadását blokkolta Khiesz.
3. perc: Egy jobb oldali beadás után Kovács fejelt, de nem tudta a kapu felé irányítani a labdát, így Holczer könnyedén lehúzta a levegőből.
2. perc: Hajnal sarokrúgása után Koch bólintott a kapu fölé.
2. perc: Vaszicsku fejelt szögletre egy jobb oldali beadást.
A budafokiak piros-feketében, a ferencvárosiak fehér és világoszöld szerelésben léptek pályára.
1. perc:
Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Tíz perccel a kezdés előtt szinte megtelt a stadion, ennek ellenére továbbra is hosszú sorok várnak arra, hogy bejuthassanak.

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Budafok–Ferencváros Magyar Kupa-elődöntő második felvonása. Tartsanak velünk!

Az első mérkőzésen Thomas Doll együttese 8–0-ra kiütötte Prukner László csapatát, így igazi csoda lenne, ha nem a zöld-fehérek jutnának a fináléba. Az odavágóról ide kattintva olvashat részletesebben!

A Budafoknál az elődöntő első felvonásán elszenvedett kiütéses vereség ellenére jó hangulat uralkodik, hiszen a csapat a múlt héten szombaton a Dunaharaszti elleni 4–0-s sikerrel (három fordulóval a zárás előtt) megnyerte az NB III Középcsoportját, így jövőre a másodosztályban indulhat.

„Az első meccs eredményétől függetlenül komolyan kell pályára lépnünk, teljes koncentrációval. Az ilyen mérkőzéseken, mint a szerdai, könnyű sérüléseket összeszedni, ezeket pedig nagyon fontos lenne elkerülni, hiszen még hátravan a Videoton és az Újpest elleni bajnoki, valamint a kupadöntő. Nem akarunk veszíteni a magabiztosságunkból. Természetesen teljesen más lesz ez, mint az első találkozó, mert más a pálya, más a helyszín. Profi szellemben kell pályára lépnünk. A Budafoknak óriási siker, hogy idáig eljutottak. Jó karakterük van, remek idényt futnak a harmadosztályban. Az első összecsapáson talán nem számítottak rá, hogy nyolcat fogunk lőni, de ilyen a futball” – idézi Thomas Dollt a fradi.hu.

Jakab János, a Budafok tiszteletbeli elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, háromezer ingyenes emlékjegyet nyomtattak a meccsre, és ezek pillanatok alatt elfogytak. Ettől függetlenül a kapuk mindenki előtt nyitva állnak, így arra számítanak, hogy nagyjából ötezren lesznek a nézőtéren.

A Magyar Kupa másik elődöntőjében a Vasas és a Mezőkövesd érdekelt. Ott az első mérkőzésen az angyalföldiek – újpesti átmeneti otthonukban – 2–0-ra legyőzték a borsodi alakulatot, így kedvező helyzetből várják a visszavágót, amelyet ma este nyolc órától (Tv: M4 Sport; élőben az NSO-n) rendeznek meg. A párharc első meccséről ide kattintva olvashat bővebben!

A döntőt május 31-én, szerda 19 órától rendezik meg a Groupama Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik