Magyar Kupa: az NB III-as csapatával áll ki a ZTE Várdán

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 07:33
null
Boér Gábor (Fotó: Meder István)
Mivel a ZTE FC a bajnokságban a bennmaradásért küzd, kerete pedig igencsak szűkös, a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében a klub NB III-as csapata lép pályára szerdán Kisvárdán.

Bár még idény közben is kiemelkedő Magyar Kupa-szereplésről beszéltek a ZTE FC-nél, az elmúlt hetekben megváltozó körülmények miatt módosult a terv. A sérülések és koronavírus-fertőzések következtében az elmúlt másfél hétben Babati Benjámin, Demjén Patrik, Kálnoki-Kis Dávid, Könyves Norbert, Szánthó Regő és Szépe János sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, amiként eltiltása miatt Artem Favorov, Bojan Szankovics és Alekszandar Tanaszin is fontos bajnokikat hagyott ki.

A kilenc meghatározó játékosát nélkülöző csapat a Mol Fehérvártól (0–2) és a Mezőkövesdtől (0–2) elszenvedett vereséggel kieső helyre csúszott vissza, s bár a vasárnapi, Ferencváros elleni bravúros pontszerzéssel (2–2) elkerült onnan, borítékolható volt, hogy a Kisvárda elleni Magyar Kupa-negyeddöntő, illetve a vele járó több mint ezer kilométeres autóbuszozás a legkevésbé sem hiányzik most a klubnak.

„Stratégiai döntést hoztunk: a szerdai idegenbeli mérkőzésre a klub NB III-as csapata utazik el   – kezdte Boér Gábor vezetőedző. – A bajnokságban korábban elért eredményekkel, továbbá a sérülésekkel és eltiltásokkal olyan helyzetbe sodródtunk, ami veszélyezteti az élvonalbeli tagságunkat. Mivel egyértelműen a bennmaradás a célunk, áldozatot kellett hoznunk.”

A Kisvárda elleni kupamérkőzésen ifjabb Bozsik József, a ZTE FC II edzője felel a szakmai munkáért, a felnőttcsapat keretéből csupán három, néhány NB I-es mérkőzésen már pályára lépő játékos, Németh Dániel, Papp László és Szalay Szabolcs utazott el.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ (10. FORDULÓ)
Szerda
14.30:
Mol Fehérvár–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00: Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC – élőben az NSO-n!
17.30: Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Kedden játszották
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1(0–1, 1–1, 1–1)– 11-esekkel 5–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik