A Honvéd szögletből szerzett gólt, Gouré-dupla kellett az Újpest kupasikeréhez

Vágólapra másolva!
2022.10.19. 16:57
null
Kerezsi ritkán látható módon, szögletből talált be a Haladásnak (Fotó: Balogh László, archív)
Újabb három mérkőzést rendeztek szerda kora este a labdarúgó Mol Magyar Kupában, ahol a tét a legjobb 16 közé jutás volt. A 2021-es győztes Újpest Ajkán, a Bp. Honvéd a Haladás ellen Szombathelyen harcolta ki a nyolcaddöntőbe kerülést, a Zalaegerszeg Kazincbarcikán vette sikerrel az akadályt. Mindhárom élvonalbeli gárda NB II-es ellenfelet búcsúztatott.

A 17 órakor kezdődő MK-mérkőzések közül a Haladás és a Budapest Honvéd összecsapása tekint vissza a legnagyobb múltra (a két csapat 126 első osztályú bajnoki mérkőzést vívott már egymással), illetve ez ígérkezett a legizgalmasabbnak. Egyrészt azért, mert a szombathelyiek legutóbb megverték az MTK-t, tehát jó formában vannak, sőt egyre jobban, ugyanis ez már sorozatban a harmadik győzelmük volt – a kispestieknek ellenben annyira nem megy mostanában, hogy a sajtóhírek szerint igencsak rezeg a kispad Thomas Courts alatt.

Nem volt tartalékos már csak ezért sem a Honvéd, amely hamar vezetést szerzett Kocsis Dominik szép egyéni megmozdulása után, öt hazai játékos közül, majd Kerezsi Zalán szerzett parádés gólt – szögletből.

A fiatal játékos a jobb oldalról ballal tökéletes íveben tekerte a labdát a kapu túlsó felső sarkába.

De nem adták fel Michael Hipp tanítványai, nem sokkal a szünet előtt szépített Nyíri Vince, majd a 69. percben kiállította a játékvezető a honvédos Lukas Klemenzt. Courts beküldte gyorsan a rutinos Nikola Mitrovics, Makszim Plakuscsenko, Albi Doka triót, de a kapus Tomás Tujvel volt a főszereplő, aki védte Horváth Rajmund ziccerét, és „kinézte” Csernik Kornél tizenhatos előtti lövését a bal sarok elől.

Kibekkelte a hajrát a Honvéd, továbbjutás a jutalma, de ez nem olyan győzelem és siker volt, amely bebetonozza Courts helyét Kispesten.

A másodosztályban szereplő FC Ajkához látogatott az Újpest FC, és Milos Kruscsics nem a B-csapatát küldte pályára a tabella 12. helyén álló csapat ellen, ennek ellenére döntetlennel térhettek szünetre: Jagodics Bence egy szöglet után a ráadásban egalizálta Csongvai Áron szabadrúgásból szerzett találatát. A második félidőben már jobban pörögtek a lila-fehérek, Fernand Gouré duplájával gyorsan eldöntötték a továbbjutást: a középcsatár előbb egy lesipuskás gólt szerzett, majd nagyon szép mozdulattal fejelt az ötösről a hazai kapuba.

Az ajkaiakban nem volt elég lendület és erő az egyenlítéshez, sőt a szépítéshez sem, továbbjutott az Újpest.

Mondanunk sem kell a fentiek után, hogy a Zalaegerszeg mestere, Ricardo Moniz sem kísérletezett, a ZTE a másodosztály középmezőnyében lévő Kazincbarcika vendége volt. És hamar előnybe került, ugyanis a 4. percben szabálytalankodott a tizenhatoson belül Szekszárdi Tamás. A ZTE védője, Mocsi Attila pedig nem hibázta el a megítélt büntetőt.

Nem volt izgalmas a folytatás, a hazaiak Nagy János szabadrúgásaiban és Hleba Tamás felfutásaiban bíztak, de ziccerig nem jutottak, Demjén Patriknak nem kellett bravúrt bemutatnia a hazai kísérletek hárításához, ugyanakkor a vendégtámadók sem remekeltek.

A 76. percben a vendégek védelméből betalált Zoran Lesjak is, Varga Attila, a hazaiak mestere pedig hiába próbálta meg három cserével feldobni csapatát: két „védőgóllal” nyert és simán továbbjutott az élvonalbeli együttes.

A nyolcaddöntő párosítását csütörtökön 20 órától sorsolják az M4 Sporton.

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT


A 17 órakor és
17.30-kor kezdődött mérkőzések eredményei, jegyzőkönyvei:

AJKA (II.)–ÚJPEST 1–3 (1–1)
Ajka, 3500 néző. Vezette:Rúsz Márton (Márkus Tamás, Punyi Gyula)
AJKA:
Szabados – Kovács N., Görgényi (Zsolnai, 73.), Jagodics B., Csemer – Kenderes, Tajthy T., Vogyicska B. (Tar Zs., 58.) – Fodor P. (Csizmadia, a szünetben), Sejben V. (Gaál B., 58.) – Dragóner F. (Molnár M., 73.). Vezetőedző:Kis Károly
ÚJPEST:D. Nikolics – Pauljevics, Csongvai, Diaby, Antonov – Boumal, Mack (Onovo, 72.) – Borello (Simon K., 58.), Ljujics (Bjelos, 72.), Csoboth K. (Lahne, 85.) – Gouré (Tallo, 72.). Vezetőedző:Milos Kruscsics
Gólszerző:Csongvai (0–1) a 18., Jagodics B. (1–1) a 45+1, Gouré (1–2) az 50., Gouré (1–3) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:
– Nagyszerű hangulatot teremtettek szurkolóink, élmény volt ez a mérkőzés. Tudtuk, hogy nem lesz tizenöt-húsz helyzetünk, ezért fontosak lesznek a szögleteink – az egyikből gólt szereztünk. A szünet után elkövetett hibáinkból az Újpest akkora előnyre tett szert, hogy már nem maradt esélyünk.
Milos Kruscsics:– Egyáltalán nem volt ez sima továbbjutás. Harcos, jól szervezett csapattal találkoztunk, és bár készültünk az ajkai szögletekre, gólt kaptunk az egyikből. A szünet után jól reagáltunk erre, megérdemelt a győzelmünk.

SZOMBATHELYI HALADÁS (II.)–BP. HONVÉD 1–2 (1–2)
Szombathely, 1617 néző. Vezette:Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)
HALADÁS:Mursits – Simut, Bolla G., Devecseri, Doktorics (Németh Milán, 62.) – Nyíri (Rácz B., 74.), Derekas (Lencse L., 62.), Tóth M. (Csilus, 78.), Hursán – Sipos Z. (Csernik, 74.), Molnár R. Vezetőedző:Michael Hipp
HONVÉD:Tujvel – Szabó II A., Prenga, Capan (Mitrovics, 72.), Kerezsi (Doka, 72.) – Jónsson, Bocskay (Plakuscsenko, 72.), Zsótér, Kocsis D. (Tamás K., 52.), Gomis (Klemenz, 35.) – Lukics. Vezetőedző:Thomas Courts
Gólszerző:Kocsis D. (0–1) a 10., Kerezsi (0–2) a 13., Nyíri (1–2) a 42. percben
Kiállítva:Klemenz a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Hipp:– Csalódott vagyok, sajnos a mérkőzés elején a Honvéd hamar megszerezte a vezetést. Annak örülök, hogy láthattam azokat a játékosokat is játszani, akik kevés lehetőséget kaptak. Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, de két hiba miatt elveszítettük a találkozót.
Thomas Courts:– Húsz-huszonöt percen keresztül jól játszottunk, ennek köszönhető, hogy kettő-nullás vezetésre tettünk szert. Ennek tudatában kissé visszafogottabban játszottunk a folytatásban. Küzdelmes találkozón sikerült kiharcolnunk a továbbjutást.

KAZINCBARCIKA SC ZTE FC 02 (0–1)
Kazincbarcika, 550 néző. Vezette:Nazsa Tamás (Albert István, Csatári Tibor)
KAZINCBARCIKA:Megyeri I Gábor – Szemere, Szekszárdi (Heil, 68.), Lippai T., Kurdics (Fejes 85.) – Nagy J. (Csatári, 85.), Hleba – Székely K., Szabó B., Pálinkás (Puska, 86.) – Laczkó M. (Ádám F., a szünetben). Vezetőedző:Varga Attila
ZTE:Demjén – Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Csóka – Szendrei, Szankovics – Mim, Manzinga, Gergényi (Szafronov, 90.) – Ikoba. Vezetőedző:Ricardo Moniz
Gólszerző:Mocsi (11-esből, 0–1) az 5., Lesjak (0–2) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila: –Nagyon büszke vagyok a csapatomra, az utóbbi időben akadtak problémáink, de még ebben az állapotban is képesek voltunk megnehezíteni a jó képességű Zalaegerszeg dolgát. Nem csak rajtunk múlt ez a mérkőzés, tovább kell fejlődnünk. A hét végén pályára lépünk, harcolni fogunk, és igyekszünk jó eredményt elérni.
Ricardo Moniz: –Hét órát utaztunk Kazincbarcikára, és ugyanennyi vár ránk hazafelé. Értékes sikert arattunk, ugyanis a sorozatból már kiesett a Kecskemét és a Ferencváros is. Alaposan felkészültünk a Kazincbarcika játékára, így nem ért bennünket meglepetés. A vezető gólunk után volt egy kis pankráció a pályán, de aztán megnyugodtak a felek.

A kora délutáni mérkőzésekről itt olvashat.

Később játszották:

Mol Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik