Ligakupa: két tizenegyes, öt gól és paksi győzelem

Vágólapra másolva!
2010.02.19. 15:49
Vezetett a Paks is, a Haladás is, sokáig 2–2 volt az eredmény, végül Vayer Gábor fejesével a Paks nyerte meg a két büntetőt is hozó összecsapást a Ligakupa-középdöntő B-csoportjának 2. fordulójában.

Az egy hete az Újpesttel idegenben döntetlent játszó Paks jól kezdte a péntek kora délutáni mérkőzést: bár Tököli Attila helyzete kimaradt, nem sokkal később, a 8. percben Nagy István húszméteres szabadrúgásból megszerezte a vezetést.

A játékrész derekáig kevés helyzettel tarkított mezőnyjáték jellemezte a paksi műfüves pályán lejátszott mérkőzést, aztán a 32. percben Sipos Norbert bal oldali beadásából Nagy Gábor befejelte a Haladás egyenlítő gólját, sőt a szünet előtt Igor Bogdanovics büntetőjével meg is fordult az állás.

Tizenegyes nyitotta az események sorát a fordulás után is: a Tökölivel szembeni szabálytalanságot a paksi büntetőt összehozó Éger László torolta meg védhetetlen lövéssel. Egy perccel a vége előtt Heffler Tibor beadásából a szünetben beálló Vayer Gábor fejelte be a hazaiak számára győzelmet jelentő gólt

A szombathelyieknél a Hull Citytől az idény végéig kölcsönvett Halmosi Péter 81 percet játszott.

LIGAKUPA 
 KÖZÉPDÖNTŐ, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Paksi FC–Szombathelyi Haladás 3–2 (Nagy I. 8., Éger 50. – 11-esből, Vayer 89., ill. Nagy G. 32., Bogdanovics 45. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik