Mint megírtuk, a 27 pálya között ott volt a tavaly májusban átadott, Miskolcon található DVTK-stadion, valamint a bajnoki címvédő Mol Vidi FC 2018 decemberében felavatott otthona, a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó is.

 
Magyar stadion is lehet a 2018-as év legszebbje

A listán megtalálható volt ezen kívül több, a tavalyi oroszországi világbajnokságra készült létesítmény, de rajta volt a például a Los Angeles FC új stadionja is.

Március harmadikáig lehetett voksolni, a Stadium Database pedig most kihirdette a győztest, amely a szakmai zsűri szerint a csaknem 15 ezer fő befogadására alkalmas DVTK-stadion lett – a szakmai zsűri mellett volt egy másik kategória, ebben az interneten szavazhatott bárki, e kategóriában pedig az oroszországi Volgográd Aréna végzett az élen.

Mint a portálon olvasható, „a létesítményt a kisebb mérete nem teszi kevésbé érdekessé, valójában egy ilyen stadion felépítése kihívás. Külön tervezést igényelt, hogy a diósgyőri szurkolótábor által megteremtett atmoszféra és jó hangulat biztosítva legyen – egy létesítmény, amit az igényekhez igazítottak, ezért igazán megéri odaítélni az elismerést!”

Fotó: stadiumdb.com

A DVTK-stadion a szakmai zsűri értékelésén 91.7 százalékot ért el, építészeti szempontból megkapta a maximális, 40 százalékos pontszámot, míg innovációban 18.3 százalékot, funkcionalitásban pedig 33.3 százalékot kapott.