Lépéskényszer – Kun Zoltán jegyzete

Kun ZoltánKun Zoltán
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 00:04
Menj meccsre fél áron! – közös kampány a szurkolókért
A három dobogós, a Videoton, a Honvéd és a Vasas felsorakozott az ügy mögé.
A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!
Menj meccsre fél áron! – közös kampány a szurkolókért
A három dobogós, a Videoton, a Honvéd és a Vasas felsorakozott az ügy mögé.
A TÉMÁRÓL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

Egy magyar–észt válogatott meccs volt, amikor néhányan egymásra néztünk, és egyszerre mondtuk ki: ennek semmi értelme!

Nem is a kilátástalan játék volt szörnyű, az akkoriban természetesnek tűnt, a hajrában kapott gól sem jelentett különösebb felzúdulást, de a 457 néző azért még a visszafogott „tömegekhez” szokott magyar embernek is jókora balcsapottal ért fel.

Érdekel ez még valakit?

Most, tizenhárom és fél évvel később, túl a marseille-i parádén meg a pesti villamosmászáson, pontosan tudjuk, hogy érdekel, nagyon is érdekel. Magyarország a potenciális szurkolók országa lett. Ami rossz, mert minden hétvégére azért nem jut egy Ebmeccs, viszont nagyon jó, mert ezt a hatalmas nyári tömeget vagy legalább egy meghatározó részét igenis meg lehet szólítani, hogy hoppá, drága körúti vonulók, van nekünk itt helyben is valami hasonló kezdeményezésünk, tessék szépen befáradni.

A drága körúti vonuló viszont eddig nem fáradt be, ez az őszi nézőszámokból világosan kitűnik.

Hogy miért, azt ebben a néhány sorban aligha lehet kifejteni – ezért kifejtjük majd sok-sok oldalon keresztül.

A következő hetekben rendkívül hangsúlyos részt kap lapunkban a klub és a szurkoló kapcsolata. A cél természetesen a megoldás keresése, a nézőszám lassú, de biztos emelkedésének elérése.

Jó meccseket, kellemes időt, tizenkét bajnokesélyest nem garantálhatunk, félidei unaloműző ustawkát nem is szeretnénk. De reméljük, március közepére kiderül, hogy a drukkernek elsősorban eredményesség kell, meccs előtti rockkoncert kell, ingyenkolbász kell – vagy egyszerűen az is elég, ha némely pesti rangadó a vendégszektorban nem nyolcórás elfoglaltság lesz…

Hogy ezek csak szavak? Természetesen, ha már újságról van szó, de a klubok támogatásával máris tettekre készülünk. Tizenkét profi egyesület első szóra csatlakozott kezdeményezésünkhöz, vállalja, hogy legalább egy tavaszi mérkőzésre fél áron engedi be a szurkolókat. Várjuk a többi együttest is, kicsit és nagyot, élvonalbelit és megye kettest, hogy vegyen részt a Menj meccsre fél áron! kezdeményezésben, tegyen egy gesztust sok ezer vagy akár néhány tucatnyi hűséges (netán potenciális) szurkolójának.

A Nemzeti Sport lépett, a klubok jelentős része is, közösen reméljük, hogy végül a drukkerek is lépnek.

Be. A stadionokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik