Lázok az olasz edző miatt hagyta ott a Vasast

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 11:56
null
Lázok János a tavasszal nem a Vasas szerelésében szerepel (Fotó: Unger Tamás - archív)
Az átigazolási időszak legfurcsább tranzakcióját a Vasas bonyolította le: a klub kölcsönadta az MTK-nak egyik legértékesebb futballistáját, a házi gólkirályt, az ősszel nyolc találatig jutó Lázok Jánost. Ez azért is érdekes, mert Markovits László elnök lapunk február 15-i számában azt nyilatkozta: ha Mészöly Géza marad az edző, Lázok János eladása miatt sopánkodhatnának, mert el kellett volna őt adni, hogy pénzhez jusson a klub. A mostani helyzet ennek ellentmond...

 

– Játszik szombaton a Pápa ellen az MTK-ban?
– Ha Garami József betesz, igen – mondta Lázok János. – Valószínűleg azért szerződtettek, hogy minél többször megmutassam, mire vagyok képes.

– Értem. Ezek szerint nem sérült? A Vasas edzőmeccsein azért nem szerepelt, mert azt mondta, eltört a lábujja.
– Ez valóban így volt, de szerencsére már gyógyulok, jó erőben érzem magam, és örömmel játszanék.

– Mondja el az igazságot: miért ment el a Vasasból?
– Mert így volt jó mindenkinek.

– Mi az igazi ok?
– Rendkívül korrekt módon váltam el mindenkitől, a játékostársaimtól és a vezetőktől. Nem szeretnék valamiféle botrányt kavarni, de... Giovanni Dellacasa miatt kellett elmennem a Fáy utcából.

– Összevesztek?
– Nem vesztünk össze, csak nem volt megfelelő az összhang közöttünk. Az első pillanattól kezdve hiányoltam tőle azt a fajta bizalmat, amire nekem feltétlenül szükségem van.

– Az olasz tréner azt mondja, nem akart védekezni, nem futott eleget, és nem volt igazi csapatember.
– Erre azt válaszolom, hogy nem szakmai okok miatt távoztam Angyalföldről. Ha az edzőm arra kér, hogy jobbhátvédként szerepeljek, azt is megteszem.

– Nem érzi úgy, hogy cserbenhagyta a kieséstől fenyegetett Vasast?
– Nem. Ha Mészöly Géza az edző, eszembe sem jut, hogy másik magyar csapatban játsszak. Szeretnék külföldre szerződni, márpedig olyan együttesből, amelyben a szakvezető nem számít rám, ez nehezen teljesíthető cél.


DELLACASA SZERINT NEKI MÁST MONDOTT LÁZOK
 

Az MTK-ba átigazoló Lázok János távozásának okairól az edzőt, Giovanni Dellacasát is megkérdeztük.

 

„Hogy nem fért bele az elképzeléseimbe? Ilyet nem mondhatott – csodálkozott Lázok János indoklásán az olasz szakember. – Nekem mással magyarázta a távozását, de ennél többet nem mondhatok. Annyit azért igen: nagyon sajnálom, hogy elment, rendkívül jó játékosnak tartom, ezért megpróbáltam a Vasasban tartani – ha nem így lett volna, nem tárgyalunk vele Markovits László társaságában másfél órán át. Ha egészséges, nálam kezdő, ám ő másként döntött. Én azt kértem, hogy a védelmet erősítsük meg a szerb Dusan Mileusznics és a paraguayi Oscar Mendoza idehozatalával – remélem, ez sikerült."

 

A LÁZOKKAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT MEGTALÁLHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik