Labdarúgás: öt év börtön a volt NB I-es klubtulajdonosnak

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 10:53
null
Bíró Péter rács mögé került (Fotó: Nemzeti Sport)
A Fővárosi Törvényszék jogerősen 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit többek között azzal vádoltak, hogy kölcsönügyleteiben fedezetként hamis aranytömböket használt fel – közölte a törvényszék az MTI-vel.

 

Az Index cikkéből kiderül, az elítélt férfi Bíró Péter, aki a kétezres évek elején Lombard nevű cégén keresztül tulajdonosa volt előbb a tatabányai, majd a szombathelyi, végül a pápai futballklubnak, s finanszírozta a BVSC férfi asztaliteniszcsapatát is.

A szerdán meghozott ítélet szerint Bíró az általa alapított cégekkel kézizálog-hitelezési tevékenységet folytatott, s miután a 2008-as globális pénzügyi válság miatt ezek működése fenntarthatatlanná vált, fiktív ügyletekkel lendítette fel forgalmát.

Pénzintézeteket, gazdasági társaságokat, vagyonos magánszemélyeket keresett fel és bírt rá kölcsönnyújtásra, azzal, hogy fedezetként aranytömböket ajánlott fel. Ezekkel viszont nem rendelkezett, ám a cégei alkalmazásában álló ötvöst arra bírta rá, hogy trombitarézből öntsön az aranytömbökre megtévesztésig hasonlító fémtömböket, s ezzel a módszerrel több mint három milliárd forinthoz jutott jogtalanul – számolt be róla az MTI.

Bíró Péter a szerdai tárgyalási napon a váddal megegyezően elismerte bűnösségét, a törvényszék több rendbeli csalás bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és a számvitel rendje megsértésének bűntette miatt 5 év letöltendő szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben sem az ügyészség, sem a vádlott és védője nem fellebbeztek, így az jogerőre emelkedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik