Puskás Akadémia: összefognak a magyar akadémiák

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 16:15
null
Az igazgatók személyesen jelentek meg Felcsúton (Fotó: Puskás Akadémia)
A labdarúgó-akadémiák igazgatói megbeszélést tartottak Felcsúton a Puskás Akadémián, ahol közös álláspontot alakítottak ki, és négyéves keretmegállapodást kötöttek a képzésről. Megállapodtak arról, hogy egységes adatbázist hoznak létre a fiatal labdarúgók adatairól, és természetesen szóba kerültek a koronavírus-járvány okozta nehézségek is.

 

„A labdarúgó-akadémiák igazgatóival megbeszélésen vettünk részt, amelynek az egyik fő napirendi pontja a közös szakmai álláspont kialakítása volt – idézi a Puskás Akadémia Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleménye Takács Mihályt, a Puskás Akadémia igazgatóját. – Az állam ellenőrzi az akkreditált sportakadémiákat, az eljárásnak megvan a magas kitételű szempontrendszere, a felülvizsgálat évente lesz. Az akadémiák négyéves keretmegállapodásokat kötöttek.”

„A megbeszélés sikeres volt: megállapodtunk egy közös szakmai alapelveken nyugvó dokumentációban, amelyben egységesítettük azokat a fundamentumokat, amelyek nem kötődnek az akadémiák arculatához. Az alapdokumentumban rögzítettük a korosztályos képzés területeit, illetve azokat a módszereket, amelyeket a klubfilozófiákhoz igazítva ugyan, de egységesen fogunk használni. Készítünk továbbá egy közös online felületet, ahol napi szinten látható lesz az adatfelhasználás a korosztályos képzésben a különböző tudományos területek vonatkozásában” – ismertette az értekezlet eredményeit Takács Mihály.

A koronavírus-járvány volt a második napirendi pont a Puskás Akadémián.

„A csapatok munkamódszerében sok hasonlóság van, a játékosok egyéni edzésprogram szerint készülnek. A tapasztalatok alapján a fiatalok mindenhol kitartóan, fegyelmezetten teljesítik a feladataikat. Sajnos négy dolog van, amelyeket nem tudtunk helyettesíteni: a tér, az idő, a labda és az ellenfél, ezeket nem lehet az otthoni személyre szabott edzésekkel pótolni. Épp ezért arról is szó esett, milyen keretek között volna lehetőség a kiscsoportos foglalkozások elkezdésére. Bízunk benne, hogy nemsokára újra mérkőzéseket játszhatunk – ennek szellemében dolgoznak a fiatalok. A szövetség határozata a mérvadó, várjuk az MLSZ döntéseit, amelyekhez természetesen alkalmazkodni fogunk.”

Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója sokat vár a négyéves megállapodástól (Fotó: Puskás Akadémia)
Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója sokat vár a négyéves megállapodástól (Fotó: Puskás Akadémia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik