Labdarúgás: már nem körözik Kenesei Zoltánt

S. Zs., V. Gy., K. T. I.S. Zs., V. Gy., K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.08. 16:30
null
Kenesei Zoltán egy korábbi MTK–Ferencváros öregfiúk gálameccsen (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Ahogyan azt a Nemzeti Sport Online-on napokkal előre jeleztük: Kenesei Zoltán fotóját levette a rendőrség a körözött személyek listájáról. Még múlt hét pénteken jelent meg a hír, hogy a vesztegetéssel és fogadási csalással vádolt korábbi labdarúgót körözik, ám akkor hétfőre ígért tájékoztatást.

 

Befizettem az előírt összeget – mondta a Nemzeti Sportnak Kenesei Zoltán. – Sajnos, nem kaptam meg a fizetési felszólítást, azt is tudom, hogy ez nem mentesít a felelősség alól. Próbálok normálisan élni, a fiamat, a szüleimet, a szeretteimet nyilván sokkal érzékenyebben érintette, hogy megint bekerültem a hírekbe, pedig csak arról volt szó, hogy nem jutott el hozzám egy csekk, a felszólító levél át nem vettként visszakerült a feladóhoz, még évekkel ezelőtt. Én vagyok a hibás, fizettem, és így azonnal lekerültem a listáról."

Mint ismert, a 48 éves, korábbi NB I-es labdarúgó vádlottja a fogadási csalási ügyeknek is, sőt jogerős ítélet is született ellene, ám egyik sem letöltendő büntetés. A nemzetközi szál tekintetében egyelőre nem született ítélet első fokon sem: ugyan májusra tervezték, de a vírushelyzet miatt ítélkezési szünetet rendeltek el a bíróságokon.

A Nemzeti Sport információi szerint félmillió forintot meg nem haladó pénzbírságról volt szó, melyet az egyik, évekkel ezelőtti tárgyalás során róttak ki Kenesei Zoltánra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik