Labdarúgás: Albert Flórián táviratban hívta a Fradihoz Vincze Ottót

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 13:57
Vincze Ottó bármire kapható – ezt bizonyította a Sportkrém fotózásán is, és nem volt ez másképp gyerekkorában sem, amely fantasztikusan telt a 70-es, 80-as években Ózdon, az újvárosi lakótelepen. Nem meglepő, hogy eleven gyerek volt, így a nap végén sokszor tért haza harci sérülésekkel az utcáról. Többek között erről is mesélt stábunknak, ahogy felelevenítette azt is, hogyan értesült a Fradi hívásáról, miért nem sikerült maradandót alkotnia Barcelonában, és szóba került felesége, a világklasszis kézilabdázó Görbicz Anita is. 

Nálunk mindenki fradista. Édesapám, nagyapáim, mindenki tősgyökeres, megveszekedett fradista. Ebben nőttünk fel, hogy a papa a faluban a borospince előtt hallgatta a körkapcsolást. Amikor nyert a Fradi, akkor boldogság volt, amikor kikapott, akkor papa korán lefeküdt. Aztán egy nap jött a távirat, hogy a Fradi kiválasztott, és szeretne minket felhívni az Üllői útra tárgyalni. Albert Flóri bácsi írta alá a táviratot, édesapám szeme könnybe is lábadt, neki ez hihetetlenül érzelmes pillanat volt” – emlékezett vissza, hogyan került 1986-ban a Ferencvároshoz.

Videónkban felelevenítette, miért nem sikerült maradandót alkotnia Barcelonában, valamint a 2000-es évek magyar labdarúgásának viszontagságos körülményeiről is beszélt, amikor nem mindig érkeztek meg menetrendszerűen a fizetések a hónap elején. Továbbá, azt is elmondta, miért egészítik ki egymást tökéletesen feleségével, a világklasszis kézilabdázó Görbicz Anitával.

Ha még többet szeretne megtudni Vincze Ottóról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik