KTE: korszerűsítik a stadiont, atlétikai pálya épül - fotók

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.04.03. 13:15
null
Ilyennek képzelték el a modern Széktói Stadiont (Fotók: kecskemetite.hu)
A csütörtöki sajtótájékoztatón Zombor Gábor kecskeméti polgármester bemutatta a labdarúgó-, valamint az atlétikai stadion terveit. A Kecskeméti TE részéről S. Juhász Attila ügyvezető, valamint Rózsa Pál és Versegi János tulajdonosok vettek részt az eseményen.

 

Kecskemét polgármestere bevezetőjében elmondta, nagyon örül annak, hogy hosszú egyeztetések végén két korszerű stadiont is kialakítanak a Széktói sporttelepen, hiszen a labdarúgó-aréna korszerűsítésére 800 millió, míg az atlétikai stadion kialakítására további 300-350 millió forintos keretet hagyott jóvá a kormányzat – számolt be róla a kecskemetite.hu.

Azért van szükség az új építményre, mert a korszerűsítés előtt álló Széktói Stadion futballpályáját arénajellegűvé kell átalakítani, így az atlétikai pálya kikerül a játéktér mellől – indokolta a stadion megépítését a polgármester.

A létesítmény 4-es pályájának átépítésekor nyolcsávos rekortánt fektetnek le és 400 fős lelátót alakítanak ki. Az új központban az atlétika minden száma helyet kap – olvasható az MTI anyagában. A tömegsport keretében sportolni és futni vágyók is igénybe vehetik majd az új létesítményt, és az atlétikai stadion a labdarúgókétól teljesen elkülönül, attól függetlenül lesz használható.

Zombor Gábor szólt arról, hogy egy magyar nagyvárosban már megvalósult atlétikai stadion mintájára épül a kecskeméti, amely várhatóan a futballaréna korszerűsítésével egy időben, 2015 júniusára készül el. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a kormány korábbi döntésével 800 millió forintot biztosított a labdarúgó-stadion korszerűsítésére, így összesen 1.1 milliárdos beruházás valósul meg a jövő év közepéig a központi költségvetés támogatásával.

A beruházásoknak 2015 júniusáig kell elkészülniük. A sajtótájékoztatón elhangzott: előfordulhat, hogy a felújítás egy szakaszára a KTE-nek albérletbe kell mennie.

Az atlétikai pálya tervei
Az atlétikai pálya tervei

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik