Visszatérhet az élet a Groupama Arénába (Fotó: Árvai Károly, archív)

 

„4 millió. Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán.

A hír egyben azt jelenti, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók szombattól jelen lehetnek a sporteseményeken – már amennyiben a házigazdák engedik azt. A labdarúgó NB I mindkét aznap esedékes mérkőzésére kilátogathatnak az érdeklődők: a Ferencvárosi TC otthonába a Mezőkövesd érkezik 19.30 órától, s ahogy a zöld-fehérek honlapja fogalmaz: „belépés 18 év felett, kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek az FTC utolsó hazai bajnokijára!”

 
Kézilabda: a férfiválogatott szombati meccse még zárt kapus

A közleményben egyúttal javasolják a kilátogatóknak a maszk használatát.Bár azoknak nem kötelező a maszk használata, akik védettségi igazolvánnyal belépnek a stadionba, mindenkinek javasoljuk, hogy továbbra is viseljen maszkot a Groupama Aréna területén” – írják.

A ZTE FC szintén beengedi védettségi igazolvánnyal a nézőket a Kisvárda elleni mérkőzésre, amely 17 órakor rajtol.

A Népligetben nemcsak a focicsapatnak, hanem a kézilabdázó hölgyeknek is lehet szurkolni az NB I-ben – szombaton a Siófok KC érkezik a fővárosba.

Érdeklődésünkre az MTK Budapest megerősítette, hogy egyelőre nem fogadnak látogatókat, szóval üres lelátók előtt lépnek pályára a Dunaújvárossal szemben.

Vízilabdában is hasonló a helyzet. Szolnokon és Pécsen például már előre bejelentették, hogy akármi lesz, zárt kapuk előtt játszanak az utolsó fordulóban. Az Euroliga buborékrendszerben marad, mint ahogyan a BL belgrádi nyolcas döntője is.

Korlátozott számban, de érkezhetnek nézők az első osztályú férfi kosárlabda-bajnokság szombati mérkőzéseire, tehát az elődöntő első összecsapásaira: ily módon a Falco KC Szombathely–Szedeák, valamint a Szolnoki Olaj–DEAC találkozót sem üres teremben játsszák.

Ahogyan a női élvonal aranycsatájának harmadik mérkőzését sem, amelyen a házigazda Sopron Basket ingyen engedi be szurkolóit az Atomerőmű–KSC Szekszárd elleni meccsre. A párharc állása 1–1.