Könyv: kétezren nézték meg a Fradi-meccs után a koalíciós pártok mérkőzését

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 12:04
A Molnár C. Pál Múzeumban mutatták be kollégánk, Csillag Péter Kapufák és kényszerítők című kötetét, amely a labdarúgás és a XX. századi magyar történelem viszonyát boncolgatja. A számos érdekes történet közül néhányból egy-egy részlet videónkból is kiderül, miközben a szerző beszél a túlzás nélkül hiánypótlónak számító könyvéről.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla Programja keretében támogatott, a Jaffa kiadó gondozásában megjelent könyvet a sajtóbemutatón Csillag Péter és két beszélgetőtársa hét kiválasztott képen és az azokhoz tartozó történeteken keresztül illusztrálta a közönségnek.

A szerző szerint mindenképpen érdemes megismerni Horthy Miklós labdarúgáshoz fűződő viszonyát, amellyel kapcsolatban azt a történetet is felidézte az NSO Tv-nek, amikor 1956 nyarán a magyar labdarúgó-válogatott tagjai meglátogatták őt Portugáliában. A játékosok kissé zavarban voltak, hogyan szólítsák meg az emigrációban élő korábbi magyar kormányzót, végül Puskás Ferenc szólalt meg először.S hogy miképpen köszöntötte Horthyt? Az videónkból kiderül, ahogy az is, hogy melyik a kötet leginkább„átpolitizált” képe.

Annyit elárulhatunk, egy Fradi-meccs után készült,a nézők közül kétezren maradtak, hogy megnézzék a koalíciós pártok egymás elleni mérkőzését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik