Komjáti András: Ez kevés lesz!

Vágólapra másolva!
2011.06.20. 09:03
null
Komjáti András elégedetlen a Vasas nyári játékosmozgásával (fotó: Szabó Miklós)
Segélykiáltással felérő vezetőedzői nyilatkozat kering a Facebook Vasas-oldalán: Komjáti András többek között nem szívesen látott próbajátékosokról és az út elejéről beszélt. Az angyalföldiek már két héttel ezelőtt elkezdték a felkészülést a szezonra, a szakember azonban még mindig nem látja tisztán, kikből alkothat majd csapatot a bajnokságra. A türelme véges, így hát a vezetői hitegetésre aláhúzta, hogy a jövő hét közepéig kivár – utána elgondolkodik a jövőről.

– A szakvezető a Facebook Vasas-profilján nyilatkozott a Kecskemét elleni győztes felkészülési mérkőzést követően. A terjedelmes interjú címe: Az út elején. Vajon miért adta ezt a címet a szerző?
– Azért, mert ez az igazság – mondja Komjáti András. – Csakugyan az út elején járunk. Két hete, hogy elkezdtük az edzéseket, de a játékoskeret összetétele még mindig meglehetősen bizonytalan. Tekintettel arra, hogy rengeteg a kérdőjel, nem tudom, hogyan készülhetnénk fel tisztességesen a következő idényre. Ha nem lépünk előre valamicskét a már említett úton, igen keserves három hét vár ránk a rajtig, a bajnokságról már nem is beszélve.

– Milyen lesz tehát a Vasas bajnoki útja?
– Ebben a pillanatban úgy látom, hogy macskaköves, amely nagyon kellemetlen és zötyögős.

– Elmondta, hogy nemigen örülne újabb próbajátékosok megjelenésének. Ezek szerint konkrét kiszemeltjei vannak?

– Már több mint egy hónappal ezelőtt odaadtam az elöljáróknak a listámat. A rajta szereplők közül egyedül a szolnoki Milos Jokics lett a játékosunk. Ennél azért több kellene. Tíz-tizenkét labdarúgó nevét írtam fel, akik a Vasas erősségei lehetnének, és persze nem voltak, nem lehettek olyan illúzióim, hogy mindannyiukat sikerül szerződtetni. Azt azonban látni kell, hogy néhány posztra feltétlenül igazolnunk kell. Ezért állítottam fel tehát fontossági sorrendet, egyelőre azonban úgy fest, hogy hiába tettem.

BÁRÁNYOS ÉRKEZIK
A Nemzeti Sport információi szerint a Vasas megállapodott Bárányos Zsolttal, aki kétéves szerződést köt az angyalföldiekkel.
Bárányos hétfőig kapott haladékot a Lombard Pápától, hogy eldöntse, melyik klubban folytatja a pályafutását. A 35 éves, hatszoros válogatott középpályás a 2003–2004-es és a 2005–2006-os szezonban már szerepelt a Vasasban.

– Milyen posztokon kellene okvetlenül erősíteniük?
– Már Németh Gábor távozása előtt is hangsúlyoztam, hogy szükségünk van egy kapusra, és ez most sajnos hatványozottan igaz. A középpályára legalább két labdarúgót kellene szerződtetnünk. Eleinte azt hittem, elég egy védekező típusú játékos, ám immár irányítót is keresünk középre. Olyasvalakit, aki összefogja a többieket, sőt karmestere tud lenni a csapatnak. Végezetül támadóposzton is erősítenünk kellene, például gólerős csatár érkezésének roppant módon örülnék.

– Felteszem, a vezetők mindig csak azt mondogatják, hogy türelem. De meddig tart még?
– A legutóbbi beszélgetésünk során felhívtam a vezetők figyelmét arra, hogy a hét közepéig össze kellene állnia annak a keretnek, amelynek a tagjai részt vesznek a nyári felkészülésen, és belevetik magukat az új csatákba. De itt nem csupán az új igazolásokról van szó. Olyan labdarúgók is velünk dolgoznak, akikkel továbbra sincs aláírt szerződésünk, nekik mind ez ideig szóbeli ígéretekkel kellett beérniük. Az pedig, hogy ezekkel a játékosokkal még nem sikerült a vezetőknek megegyezniük, nem feltétlenül a labdarúgók hibája.

– Mi lesz akkor, ha a jövő hét közepéig nem történik számottevő változás?
– Akkor először is muszáj lesz kimondani, hogy a Vasasra még a tavaly őszinél is sanyarúbb fél év vár. Ezek után a szakmai stáb vonja le a megfelelő következtetéseket, és igenis gondolkodjék el a hogyan továbbról!

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

VASAS-HÍD
Érkezett: Milos Jokics (szerb, Szolnoki MÁV FC), Kulcsár Dávid (Ferencváros, végleg), Bárányos Zsolt (Pápa)
Távozott: Németh Norbert (?), Kulcsár Dávid (Ferencváros, kölcsönből vissza), Ponczók Csaba (Videoton FC, kölcsönből vissza), Présinger Ádám (Videoton FC, kölcsönből vissza), Rezes László (Debreceni VSC, kölcsönből vissza), Szilágyi Péter (Debreceni VSC, kölcsönből vissza), Szimeon Hrisztov (macedón, ?), Csedomir Pavicsevics (szerb, ?), Goran Arnaut (szerb, ?), Németh Gábor (Kecskeméti TE-Ereco)
Akivel tárgyalnak: Présinger Ádám (Videoton FC), Ponczók Csaba (Videoton FC), Szilágyi Péter (Debreceni VSC), Gulyás Máté (Rákospalotai EAC), Koós Gábor (Budaörs), Radvány Dávid (szlovákiai, DAC – Szlovákia), Vitalijs Melnicenko (lett, Szolnok)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik